Стандарт для установки точек.

Спеціаліст: Леонід Свіріпа

Модератор: Леонид

Re: Стандарт для установки точек.

Повідомлення Ul's » 2010-06-09 10:43

Я понимаю,что может я и не прав(брифинг слушать надо).Но человеку свойственно забывать и ошибаться.

Согласитесь!Если бы точка была обозначена просто номером,то и не было проблем.Вот поэтому и нужен стандарт.

Я понимаю так,если есть спорная ситуация то ее нужно решать,и что бы на следующий раз избежать вот таких проблем.Но это должна решать рабочая группа.А мы только можем предложить вопрос к обсуждению.

Как вариант: Если точка номером-значит она спортивная,если буквами-значит, сервисная и экипажи ее не берут.

А если организатор отметил буквами боевую точку, (так это проблема организатора).Читать нужно лучше регламент.

Думаю рабочей группе нужно с этим разобраться.
Ul's

Повідомлення: 57
Ім'я: Дмитрий Улезко

Повідомлення Odissey » 2010-06-12 21:11

По-моему, проблема сильно преувеличена. Почитайте регламент предстоящего АТЛа - вот кладезь загадок и нестыковок.
Odissey

Повідомлення: 22
Ім'я: Богдан

Повідомлення volodymyr » 2010-06-12 21:50

По мотивам минулорічних регламентів. До того ж він не затверджений та й не не може бути затверджений з групами Туризм в офіційному заліку і т.п. До-речі є типовий індивідуальний регламент затверджений КАС ФАУ.
volodymyr
Адміністратор сайту

Повідомлення: 287
Клуб: «Львів 4х4»
Ім'я: Володимир Яцинич

Повідомлення Ul's » 2010-06-21 10:01

Ну так есть какие то здвиги по поводу установки точек?
Ul's

Повідомлення volodymyr » 2010-06-21 11:21

viewtopic.php?f=12&t=137 п.12, але в правки на наступний рік - внесено. І сподіваюсь що організатори етапів що залишилися приймуть це до уваги.
volodymyr
Адміністратор сайту

Повідомлення Ul's » 2010-06-22 09:26

Спасибо за понимание!
Ul's

Повідомлення Terra » 2010-07-22 20:57

Почти дописала "Вимоги до прокладки та маркування траси трофі-рейдів" на 2011год. В ближайшие несколько дней постараюсь выложить их для обсуждения и принятия рабочей группой.
Terra

Повідомлення: 6
Клуб: "Направление"
Ім'я: Кулак Юлия

Повідомлення hakim4x4 » 2010-07-22 22:47

Terra написав:Почти дописала "Вимоги до прокладки та маркування траси трофі-рейдів" на 2011год. В ближайшие несколько дней постараюсь выложить их для обсуждения и принятия рабочей группой.

Юля спасибо, ждём!
hakim4x4

Повідомлення: 245
Клуб: AZIMYT4x4
Ім'я: Хакимов Евгений

Повідомлення Terra » 2010-07-24 20:41

Вот. Обсуждаем, дополняем, можно даже аргументированно критиковать.

Вимоги до прокладання та маркування траси трофі-рейдів.

1. Контрольні пункти повинні бути розташовані у місцях, завідомо недоступних для проїзду легкових неповнопривідних автомобілів.
2. При розташуванні КП організатор змагань має керуватися принципом пріоритету складності доїзду до КП, а не пошуку самого КП. Рекомендується при виборі місць для розташування КП надавати перевагу тим, що мають декілька альтернативних під’їздів. Якщо до КП можливий під’їзд лише з однієї сторони, це повинно бути указано організатором.
3. Якщо КП розташований на не відкритій місцевості (наприклад, у лісі на дереві), то за 10 метрів від КП з різних сторін від нього слід нанести допоміжні відмітки.
4. Якщо у місці розташування КП немає достатньо міцного нерухомого об’єкту (дерева, великого каменя, стовпа тощо), то організатор може розташувати КП на штучно створеному об’єкті з табличкою, однак в цьому випадку на протязі всього етапу на такому КП повинен чергувати суддя факту.
5. Номер КП повинен обов’язково включати позначку, для якої залікової групи призначено це КП.
6. Якщо змагання складається з кількох етапів, на кожному з яких різні КП, нумерація КП для різних етапів не повинна співпадати.
7. КП не можуть співпадати з так званими сервісними (допоміжними) точками, такими як АЗС, пункти харчування, позначеннями мостів, поворотів або небезпечних місць, тощо.
8. Перегін – це шлях між двома найближчими одне до одного КП, що проходить по дорогам загального користування, польовим та ґрунтовим дорогам, просікам та може бути пройдений на легковому неповнопривідному автомобілі. Довжина таких перегонів між КП не повинна перевищувати 10 км для групи ТР1, 5 км для груп ТР2,ТР3 та АТV, за винятком перегонів до КП „Старт” і „Фініш”, що можуть складати 20 км для всіх залікових груп.
9. Якщо місцеві умови не дозволяють розмістити КП на відстані менш, ніж вказана у п.8, то траса повинна бути розбита на декілька СД, на вході і виході з кожного СД повинні бути розташовані пункти контролю часу. Час переїзду між СД в залік не іде.
Terra

Повідомлення: 6
Клуб: "Направление"
Ім'я: Кулак Юлия

Повідомлення KRITIK » 2010-07-25 11:29

Нужно прописать четкость нанесение номера точки и использование средств(краски...) которую не смоет первым же дождем или порывом ветра ,и быстро не выгорит на солнце...
KRITIK

Повідомлення: 52
Клуб: www.land-cruiser.kiev.ua
Ім'я: Алексей

Повідомлення hakim4x4 » 2010-07-25 11:54

Terra написав:Вот.

Практически со всем согласен. Пора вытеснять из трофи отголоски ралли и квеста. Сейчас закину эту тему в закрытый форум РГ, на обсуждение перед внесением в Регламент 2011г.
hakim4x4

Повідомлення volodymyr » 2010-07-28 13:51

KRITIK написав:Нужно прописать четкость нанесение номера точки и использование средств(краски...) которую не смоет первым же дождем или порывом ветра ,и быстро не выгорит на солнце...

На GT '10. цього року для маркування КП використовуємо фарбу для графіті, в принципі це найкраще що є для зовнішніх фарб. Результати подивимось всі разом. Але проблематика того що написи просто розмиває - присутня.
volodymyr
Адміністратор сайту

Повідомлення hakim4x4 » 2010-07-29 00:28

volodymyr написав:
KRITIK написав:Нужно прописать четкость нанесение номера точки и использование средств(краски...) которую не смоет первым же дождем или порывом ветра ,и быстро не выгорит на солнце...

На GT '10. цього року для маркування КП використовуємо фарбу для графіті, в принципі це найкраще що є для зовнішніх фарб. Результати подивимось всі разом. Але проблематика того що написи просто розмиває - присутня.

Ну даже не знаю что и сказать... На "AZIMYT-трофи" и "СтаханOFF-ROAD-трофи" маркируем точки обычной эмалью. Льют дожди, дует ветер, но всё на месте! Скорее дело в отношении к самому процессу маркировки - во-первых, точки размечаем максимум за неделю до мероприятия, а во-вторых, на маркировку каждой точки уходит минут 5-10 (т.е. всё аккуратно вырисовуешь, даёшь подсохнуть первому слою, убираешь подтёки и пр...). К тому же помимо краски, дублируем точки на бумаге в файлах А4 (там, где есть возможность, т.е. практически на всех деревьях) и обвязываем по кругу цветным скотчем. Можно использовать и графити и флуорисцентную, но "фишка" не в этом...
hakim4x4

Повідомлення volodymyr » 2010-07-29 10:51

За тиждень до змагань це звичайно добре. А якщо точки ставлять протягом 2-х тижнів? А після того всі маршрути треба погодити і затвердити, а ще й об'їхати інколи з лісництвом, екоінспекцією. Внести і погодити в план безпеки.
volodymyr
Адміністратор сайту

Повідомлення hakim4x4 » 2010-07-29 12:21

Везде свои нюансы. Точки можно ставить и месяц, а промаркировать их за неделю до мероприятия. Ну а вообще - мы флудим в теме - смотри volodymyr , а то Яцыныч забанит (((
hakim4x4

Поперед.

Повернутись до Документи що регламентують (Регламент)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість