Како да добиете SIM картичка со клуч. Неколку начини за отстранување на SIM картичката од уредите на Apple. Неколку предмети што можете да ги користите ако нема клип за хартија

 1. Како да вметнете SIM картичка во iphone 5 самостојно
 2. Решение # 1: Префрлете го режимот на летот
 3. Подготовка на SIM картичка
 4. Решение # 6: Ресетирање мрежни поставки
 5. Ако не можете да конфигурирате услуга или да пронајдете оператор за конкретен телефон
 6. Инсталација на SIM картичка
 7. Резултатот
 8. Што да правам ако SIM картичката е заглавена
 9. Неколку предмети што можете да ги користите ако нема клип за хартија
 10. Заклучок
 11. Видео инструкции

Како да вметнете SIM картичка на iPhone 5, како да ја повлечете садот за SIM картичка од случајот на iPhone без да го прекршите? Одговори во овој напис, прочитајте до крај.

Дали сакате да знаете како доследно да заработите на интернет од 500 рубли дневно?
Преземете ја мојата бесплатна книга.
= >>

Ако сте станале среќен сопственик на петтиот iPhone, тогаш веројатно сте се соочиле со прашањето "како да вметнете SIM картичка"? Факт е дека воопшто не се организирани.

Кога се појавува една од пораките за грешка, поставувате повици или користите план. мобилен пренос податоци. Многу луѓе сакаат да знаат што ги предизвикува овие проблеми. Постојат неколку причини зошто овие пораки може да се појават. Еден од нив е софтверски несреќа.

Проблемот може да се случи откако уредот ќе дојде во допир со вода или ако падне на земја. Првото нешто што ви предлагаме да направите е да го контактирате вашиот оператор за да бидете сигурни дека имате активен план. Ако сè е во ред и вашиот оператор план е активен, обидете се со решенијата подолу.

Почетниците може да биде тешко да се разбере како можете безбедно да извлечете посебен случај за Симс. Но, да се справиме со ова прашање не е тешко.

Како да вметнете SIM картичка во iphone 5 самостојно

За да вметнете SIM картичка во iPhone-от, нема потреба да го расклопувате телефонот, да го отворите панелот, да ја извадите батеријата. Сè е многу поедноставно.

Решение # 1: Префрлете го режимот на летот

Ќе ги споделиме неколку ефективни решенија за вас, така што конечно може да се ослободи од оваа досадна порака за грешка. Започнете од самиот едноставно решение . Ако некогаш сте доживеале проблеми со мобилните податоци, или, тогаш, знаете дека режимот на авионски префрлање може да го реши проблемот. Одете во Поставки и вклучете го авионскиот режим. Кога сте во последен пат рестартираниот уред? Знаете дека понекогаш телефоните можат да дејствуваат чудно. Ова значи дека поради некоја причина вашиот уред не ја открива картичката.

Подготовка на SIM картичка

Првото нешто што треба да направите е да подготвите SIM картичка. Треба да биде соодветна големина. За петтиот iPhone - ова е нано-SIM. Ова гледиште Симите се дури и помали од микро.


Ако еден корисник на микро-SIM лесно може да отсече сам, тогаш не се препорачува да експериментира со нано-SIM.

Решение # 6: Ресетирање мрежни поставки

Едноставно рестартирање може да го реши проблемот. Ако има прашина во фиоката или на картичката, избришете го. Ставете го назад во фиоката и вклучете го телефонот. Можете да ги ресетирате мрежните поставки. Многу е корисно решение за разни проблеми поврзани со врската.

Пред да започнете, проверете дали уредот е наполнет или поврзете го со извор на енергија. Сите знаеме дека водата е еден од најголемите непријатели на секој паметен телефон. Ако е потребно, прво исклучете го, исклучете ги сите кабли и избришете вода. Ако не, водата ќе ја оштети вашата SIM картичка.

За да ја скратите вашата SIM картичка, треба да користите ножици и шаблони, специјално дизајнирани за оваа намена. Кога ќе се обидете да го направите ова со обични ножици, без користење на матрицата, можно е да ги оштетите контактите.

Ако немате алатки потребни за кастрирање на SIM картичката, нарачајте ја од вашиот оператор или купите нов, посакуван формат.

Обрнете внимание на секој чекор. Хартија лист молив за SIM картичка или ножици на идниот микросим случај. . Ова покажува дека овој формат е наменет за компактни уреди . Очигледно, микро-симулаторот е на пазарот, а цената не е претерано, но ако веќе имаме SIM-картичка, можеме да се обидеме да го приспособиме на нов уред, наместо да го фрлиме. Сега земете молив и следете ја контурата што микро симулаторот мора да ја има за да се вклопи совршено во телото.

Ако не можете да конфигурирате услуга или да пронајдете оператор за конкретен телефон

Доведејте се со ножици и отсечете ја микро-симуламата форма од листот и вратете ја на вашиот SIM. Очигледно, чипот мора да биде целосно вграден во форма на микро-SIM. Ако добиете предупредување повторно. Контактирајте со вашиот омилен носител 1 за помош.

Инсталација на SIM картичка

Кога SIM картичката е подготвена, можете да продолжите со нејзината инсталација. За да го направите ова, ви треба клип, украсен во форма на клуч, кој, како по правило, доаѓа со iPhone.

Ако поради некоја причина не го имате, користете го вообичаениот метален клип. Само вртете го саканата форма клуч или во буквата "G".

SIM картичката е вметната во десно страничен панел . Постои посебна дупка во која клучот мора да се вметне. По лесен допир, ќе се појави посебен случај за SIM картичката.


Отстранете го случајот, вметнете го нано-сим во неа и ставете го случајот назад во iPhone-от. Симка е вметната слика нагоре, чип надолу, односно чипот треба да се соочува со задниот дел на паметниот телефон. Иако на друг начин да го вметнете од вас и да не успеете.

Сега Вашиот iPhone е подготвен за работа, можете да го вклучите.

Резултатот

Сумирајќи, можеме да кажеме дека ако имате SIM картичка стандардни големини за iPhone 5, тогаш нема инсталација тешкотии. Единствената тешкотија е пред-купување на SIM картичка за првите пет, но може да се реши многу лесно.

Честитки за успешно купување, пријатна употреба!

PS Придавам слика од екранот од мојата заработка во придружни програми. И јас ве потсетувам дека секој може да го заработи, дури и почетник! Главната работа е да го направите тоа право, што значи да се учи од оние кои веќе заработуваат, односно од интернет бизнис професионалци.


Добијте листа на докажани 2017 приклучат програми кои плаќаат пари!

Добијте листа на докажани 2017 приклучат програми кои плаќаат пари
Преземете ја контролната листа и вредни бонуси бесплатно
= >>

SIM слотови во секој телефон се различни. Некаде постојат помошни елементи за екстракција на Симс, но некаде е доста тешко да се направи. Сепак, сопствениците на сложени паметни телефони веќе научиле како да управуваат со нив со помош на достапни алатки.

Во iPhone нема да го најдете вообичаениот слот за SIM картичка, како и кај андроидите. Производителот применува дури и посебен клип на сетот, клуч за отворање на слот, кој најчесто е настрана (iPhone 5). Сепак, може да се случи клучот да не се појави во собата. Првите генерации Applephones беа ослободени без такви помошна алатка , на пример, на iPhone S. Ајде да погледнеме што е клип за извлекување на SIM картичката и како да се повлече SIM картичка од iPhone 4 (5.6) и како да вметнете SIM картичка во телефон.

Ако неправилната употреба на импровизирани средства, може да предизвикате сериозна штета, тогаш проблемот ќе биде посериозен отколку само "како да добиете SIM картичка од iPhone". Затоа, пред да сфатите како да го отворите слотот со клип и како да ја извадите СИМ-картичката, обидете се да пронајдете посебен уред кој треба да биде поврзан со паметен телефон. Добијте фабрички кутија, можеби таму не забележавте кога го распакувате телефонот.

Добијте фабрички кутија, можеби таму не забележавте кога го распакувате телефонот

Кога ќе го најдете клучот, следете ја следнава стратегија:

 1. Исклучете го уредот. За да го направите ова, треба да притиснете на копчето за вклучување, кое се наоѓа на врвот на iPhone, и држете го за некое време. На екранот ќе го видите натписот: "Исклучи". Треба да го повлечете прстот над натписот од лево надесно, а единицата ќе се исклучи.
 2. Бидете сигурни дека пред да го исклучите уредот СИМ екстракција . Ако го направите ова во состојба на состојба, со текот на времето телефонот ќе почне да греши и да висат, бидејќи создавате системска несреќа со слично дејство.
 3. По завршувањето на работата, пронајдете страна или врвот (во зависност од генерацијата на iPhone-от) конектор за SIM-картичката.
 4. Во слотот има мала дупка. Треба да вметнете специјален клуч во оваа дупка, и лесно можете да го отстраните слотот за SIM картичката. Готово!


Готово

Што да правам ако SIM картичката е заглавена

Често се случува Simka да заглави на iPhone 6, а слотот не се отвора до крајот. Ако тоа се случи, не очајувајте и веднаш го носат уредот сервис центар . Овој проблем Можете сами да одлучувате дома.

Па, како може СИМ да заглави. Внесете го клучот, отворете го слотот, обидете се да го извадите слотот заедно со СИМ-картичката, но ова не функционира за вас, бидејќи, на пример, е свиткано и создава пречка. Како да се отстрани SIM картичката?

Поправаме проблеми

За да го надминете проблемот, ќе ви треба тенок, но тврд пластичен филм. Можете да најдете едно право во кутијата на iPhone (жиците се завиткани во неа).

 1. Го отвараме уредот од кутијата.
 2. Исечете го малку парче, за да има остар агол.
 3. Ние ја туркаме плочата со акутен агол во отворената фиока за СИМ картичката додека не ја испушти картичката.
 4. Ние го држиме плочата и гнездото, се повлекуваме и го повлекуваме фиоката и сфаќаме како да инсталираме SIM картичка.

Ние го држиме плочата и гнездото, се повлекуваме и го повлекуваме фиоката и сфаќаме како да инсталираме SIM картичка

Добиваме СИМ со хартија клип

Ако комплетот сеуште нема клуч. Или случајно сте ја изгубиле, не се вознемирувајте. Оваа алатка Тоа може да биде доста ефикасно и безбедно за телефонот заменет со обичен хартиен клип.

За да добиете картичка со оваа статија за канцелариски материјал, следете ги овие чекори:

 1. Земете клип за хартија и исправете еден крај.
 2. Пронајдете го SIM-отштенот на iPhone и дупката веднаш до неа.
 3. Нежно притиснете го крајот на клипот директно во дупката и лесно притиснете. Не може да се примени брутална сила во спротивно можете само да го скршите телефонот.
 4. Кога ќе се притисне, гнездото се отвора автоматски. Сега можете да го повлечете кон себе и да го извлечете, или да вметнете SIM на iPhone доколку слотот е празен. Ако се прашувате како правилно да вметнете нано сим , тогаш можете да го исклучите од вообичаената SIM картичка. Во принцип, скоро сите симови сега се произведуваат со теми за микро и нано, односно постои рамка од која едноставно ќе се притисне.


Во принцип, скоро сите симови сега се произведуваат со теми за микро и нано, односно постои рамка од која едноставно ќе се притисне

Неколку предмети што можете да ги користите ако нема клип за хартија

Во вашата куќа немаше хартија клип на рака, и клучот за iPhone е изгубен? Не е важно, не паничи и стартувај до продавница за клипови. Можете да ги користите и другите артикли како алтернатива. Еве ги најчестите:

 • Главен задник. Исто така, може да се најдат во преносни компјутери или преносни компјутери, бидејќи производителот им поставува листови на нив.
 • Игла Иглата на iPhone може да биде опасна ако е безгрижна. Главната работа не е да се користат премногу тенки игли, постои ризик дека тие ќе се наведнуваат во внатрешноста на телефонот и ќе се скршат, оставајќи еден крај во дупката. Најдобро е да се користи безбедносен пин (игли со врв).
 • Чепкалка за заби. И покрај фактот дека уредот е дрвен, тоа може да ви помогне како и хартија клип. Главната работа не е да се скрши врвот и да не се остава во внатрешноста на дупката.


Главната работа не е да се скрши врвот и да не се остава во внатрешноста на дупката

Заклучок

Ова е како можете лесно и едноставно да вметнете SIM картичка во iPhone и без клуч, ако одлучите да ја смените СИМ-картичката, или едноставно да го отстраните фиоката за картичка. Покажувајќи ја имагинацијата, можете да ги решите проблемите со вашиот паметен телефон, но не претерувајте на штета на уредот.

Видео инструкции

Видео за гледање:

Дали сакате да знаете како доследно да заработите на интернет од 500 рубли дневно?
Како да се отстрани SIM картичката?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008