Како да ги ресетирате поставките на Nokia Lumiya. Како правилно да ги ресетирате поставките на паметен телефон што работи со Windows

 1. Ресетирајте го Windows Phone 10 во фабрички поставки преку Опции
 2. Како да ги ресетирате поставките ако уредот виси
 3. Дали ми е потребна лозинка за да ги поставите поставките за телефон на Windows?
 4. Ресетирање на Microsoft Lumia 640

Ресетирање поставки за Windows Мобилен 10 може да биде потребен од многу причини. На пример, уредот почна да работи бавно, да се забавува, да не одговара на командите или да се инсталираат некои неразбирливи апликации, прикажувајќи реклами, итн. Во принцип, ако нешто не тргна наопаку во вашиот паметен телефон, тогаш најверојатно ќе помогне да се вратите на фабричките поставки.

Всушност, ништо комплицирано и страшно во оваа постапка. Сите поставки, апликации, контакти, пораки ќе останат, ако направите резервна копија (резервна копија) на она што сакате да го зачувате.

Во ова ќе разгледаме неколку начини да се поставиме во фабричките поставки, но прво ќе сториме се врати (резервна копија). Ако немате што да заштедите, можете да ја прескокнете оваа постапка.

 1. Прво на сите, одете во "Опции", потоа во "Ажурирање и безбедност", потоа - "Услуга за резервна копија".

2. Сега треба да отидете на "Други опции"

3. Изберете ја ставката "Архиви на податоци сега". Подолу, можете да изберете кои податоци за апликацијата да ги зачувате, како и да поставите распоред за резервна копија.


Во оваа фаза, резервните податоци се завршени. Продолжуваме директно да ги ресетираме поставките.

Ресетирајте го Windows Phone 10 во фабрички поставки преку Опции

Операцијата не е комплицирана, таа се изведува во три чекори. Прво, одете во "Опции", потоа во "Систем" - "За системот" и потоа кликнете на "Ресетирај поставки".


Така, фабричките поставки на Windows 10 Mobile ќе бидат обновени и пред вас ќе се појави чист систем.

Како да ги ресетирате поставките ако уредот виси

Но, како да ги поставите поставките ако паметниот телефон, на пример, Lumia, е целосно замрзнат и не одговара на командите. Функциите клучеви доаѓаат до спасување. Притиснете и задржете за 10-15 минути копчето за јачина на звук и копчето за вклучување. После тоа, уредот треба да вибрира и да се појави на екранот. извичник . Штом се појави знакот, треба да извршите наизменично притискање на копчињата во следната секвенца:

 1. Додадете волумен;
 2. Исклучете ја јачината на звукот;
 3. Копче за напојување
 4. Повторно свртете ја јачината на звукот.

После тоа, поставките за Windows 10 Mobile ќе се ресетираат.

Враќањето во фабричките поставки на вашиот уред може да помогне во многу ситуации. Сите горенаведени се релевантни за смартфоните за Windows 10, како што се Lumia 430, 435, 532, 535, 540, 635, 636, 638, 640 (XL), 730, 735, 920, 925, 930, 1520, lima Icon, Alcatel, BLU , HTC One (M8), LG Lancet, HP Elite x3 / Се надеваме дека нашите упатства ви помогнаа.

Многумина ја сметаат оваа операција како метод за враќање само на оние параметри што се променети во поставките на телефонот. За оние кои навистина мислат така, ве молиме прочитајте ја статијата до крај.

ВНИМАНИЕ !!! Ресетирањето на поставките на телефонот доведува до целосно отстранување сите податоци за тоа, вклучувајќи музика, слики, лични податоци и контакти. Сите реклами на страници силно препорачуваат отстранување на SIM картичката од уредот, како и мемориска картичка за да избегнете препишување потребни датотеки . Можете исто така да направите резервни копии на апликациите за да заштедите напредок и други потребни податоци. Сепак, оваа постапка не е без причина. Можно е дека неуспесите во работењето на телефонот или апликацијата што се повторуваат при стартување, доведоа до обесување. Ако Виндоус телефонот 8 ги постави поставките за ресетирање на Windows навистина, тогаш се изведува на следниов начин:

 • поставувања;
 • информации за уредот и изберете "Ресетирај поставки";
 • Ние се согласуваме со предупредувањата со притискање на "Да" двапати;
 • останува само да почекаме телефонот да се рестартира.

Има случаи кога дружењето едноставно не дозволува да се изврши операцијата за ресетирање од менито. Во овој случај, можете да користите хардверски методи кои овозможуваат користење на жешки копчиња неопходна постапка . За Nokia Lumia и уште неколку модели, сторете го следново:

 • Притиснете и задржете го копчето за намалување на јачината на звукот + моќта за 10-15 секунди. Пред појавата на светлосни вибрации;
 • кога тоа се случи, веднаш притиснете го и држете го копчето за намалување на јачината на звукот сè додека не се појави голема извичник;
 • После тоа, последната фаза - последователно притиснете: зголемување на волуменот + намалување на волуменот + моќност + намалување на волуменот.

Voila, сега знаеш брз начин ресетирајте ги поставките на прозорците за телефонска прозорец .

Некои уреди се разликуваат малку по редоследот на постапката. Комбинациите на клучеви, секвенцата на нивното притискање и другите параметри можат да се променат. Најдобро е да ги контактирате упатствата за телефонот што сте го купиле. Ако има руска верзија, тогаш нема да има проблеми. Во случај на присуство само на англиска верзија, сигурно треба да се запознаете со правилата на таквата операција на надворешен ресурс или на официјалната веб-страница на Microsoft.

Сега сте поканети да дознаете како да поставите репродукција на телефон со htc windows на фабрички поставки и во кои случаи не треба да паничите додека ја извршувате оваа акција. Па ајде да започнеме:

 1. Исклучете го телефонот.
 2. кога екранот ќе се изгасне, притиснете и задржете истовремено: копчето за вклучување + јачината на звукот + копчето за камера. Треба да се појави мала вибрација;
 3. Штом се случи ова, ослободете го копчето за напојување, продолжувајќи да ги држите другите две за околу 5-7 секунди.
 4. По ова време, ослободете ги копчињата, телефонот започнува да се подигнува, се појавува логото HTC, потоа два брзини што се вртат.

ВНИМАНИЕ !!! Не плашете се од времетраењето на процесот. Може да трае околу два часа, така што пред да ги извршите манипулациите целосно да го наполните телефонот, а за време на трчање - не допирајте никакви копчиња.

Дали ми е потребна лозинка за да ги поставите поставките за телефон на Windows?

Во случај кога уредот е купен од рацете, можно е претходниот сопственик да постави лозинка за ресетирање. Во овој случај, постапката со уредот за управување нема да работи. Willе биде потребно да се прибегне кон ресетирање на хардвер. Тогаш лозинката не треба да се бара.

Факт е дека, како што веќе разбравте, не е толку лесно да се спроведе постапката за ресетирање со помош на копчињата за горење, така што ограничувањето за тоа се отстранува, но дури и дете може да го стори тоа од системот, затоа е поставена лозинката.

Не брзајте да трчате до најблискиот сервисен центар, затоа што ресетирањето на поставките за Windows 8 8 поставките е едноставно претходните верзии . Контролните копчиња не се променети, па ако се префрлите на друг нов оперативен систем, не грижете се, секогаш можете да се вратите на почетокот и да ја обновите практичната употреба на „чист“ паметен телефон. Како што веќе разбравте, фазите на операција од ваков вид помеѓу верзиите на фирмверот не се менуваат. Доволно е да се запамети комбинацијата за еден телефон и да се користи во случаи кога едноставно нема друга опција.

Единствено што може да се промени е комбинацијата при промена на генерацијата на телефонот. Вклучено најновата верзија , кој ќе биде објавен поблиску до почетокот на 2016 година, ресетирањето на поставките за Windows телефон 10 може да биде малку поразлично. Сепак, ова не е факт. Можеби маиците ќе можат сами да научат корисна лекција и да ја остават универзалноста на овој процес на ниво што е сега. За просечниот корисник, ова ќе биде одлична можност која може да помогне во итни случаи во секое време.

Паметните телефони на оперативниот систем од Microsoft, како и другите уреди, може да имаат дефекти и дефекти во нивната работа. Да ги обноват правилна работа може да биде потребно рестартирање.

Секој го знае патот со отстранување на батеријата некое време и повторно да го вклучи телефонот. Ова е мек начин за рестартирање. Сепак, такво ресетирање Телефон за Виндоус може да биде недостапна се должи на фактот дека освен во сервисен центар пристапот до батеријата е невозможно да се добие: тој е монолитен.


За вакви случаи, постојат начини да извршите меко и тврдо ресетирање со помош на кратенката на тастатурата на самиот паметен телефон.


Мора да се запомни дека пред да направите ресетирање на Windows Phone , мора да направите резервна копија на податоците од вашиот телефон. Ова се должи на фактот дека за време на рестартирање на системот, тие може да бидат изгубени.


За да го направите ова, одете во делот од менито „Settings“. Тука треба да ја изберете предметата „Ажурирање и безбедност“, а во неа „Резервни услуги“. Во овој дел, треба да ги поставите прекинувачите за создавање бекап во OneDrive.


За да зачувате други податоци што не се предвидени во овој дел, треба да кликнете на копчето „Други поставки“ складирање на облак Можете да зачувате копии од игри и апликации, поставките на главниот екран и неговата слика. Исто така, OneDrive ги чува податоците за апликација, СМС и историјата на телефонски повици, речник на тастатура.


Важно е кога ги зачувувате потребните архиви за да се осигурате дека уредот е поврзан на мрежна податоци преку Интернет или Wi-Fi.


Мека ресетирање на Виндоус Телефон


Лесно рестартирање може да помогне при мали грешки во софтверот. Ресетирањето на поставките за Windows Phone во овој случај ќе бара следнава комбинација на активности.


Потребно е истовремено да ги држите копчињата за исклучување и напојување на страничниот панел.

Копчињата се држат сè додека телефонот не вибрира.

После тоа, можете да ги ослободите копчињата и да почекате додека не се изврши рестартирањето и телефонот да се вклучи.


Оваа кратенка на тастатурата работи на сите верзии на оперативниот систем Microsoft. Овој алгоритам ќе помогне да се направи мека ресетирање на Windows Phone 10, 8.1 и 8.


Тешко ресетирање на Виндоус Телефон


Ако мекото ресетирање не помогна телефонот да работи, ќе мора да направите тешко ресетирање. За ова има две можни начини : користење на менито на уредот или преку копчињата за кратенки на страничниот панел.


Во првиот случај за Виндоус Телефон, ресетирање на фабричките поставки е можно при изборот на соодветната ставка во делот за поставки „Информации за уредот“. Сепак, овој метод може да не е достапен заради фактот дека паметниот телефон не реагира на движењата на прстите.


Во овој случај, ќе треба да користите специјална кратенка. Целосно ресетирање Виндоус Телефон бара да го стегате копчето за напојување заедно со копчето за намалување на јачината на звукот и да ги држите додека не се појават вибрации.


Од моментот кога уредот започна да изведува мек рестарт, треба повторно да го стегнете клучот на страничниот панел, кој е одговорен за намалување на јачината на звукот. Ова ќе започне со тешко ресетирање. И ако вашите постапки биле точни, на екранот на уредот ќе се појави бела извичник на црна позадина. Ова значи дека Б се појавил во системското мени, од кое можете да направите враќање на фабричките поставки.


 1. зголемување на обемот на звук;
 2. намалување на волуменот на звукот;
 3. копче за напојување;
 4. повторно намалување на јачината на звукот.

Со правилна комбинација, на екранот на уредот, извичникот треба да се замени со запчаници. Themе се појави индикаторска линија под нив што ќе напредува.
Пред да ги поставите поставките на Windows Phone на тврд начин, треба да бидете сигурни дека сите податоци се зачувани во резервната меморија. Можете да ја спроведете постапката за резервна копија однапред, пред да започнете со рестартирање. Исто така е можно да ги поставите поставките за автоматско копирање на потребните податоци во позадина.


Процесот на длабока рестартирање може да биде долг до 20 минути. Во тоа време, телефонот не може да се користи и не треба да се притискаат копчиња. Во спротивно, може да се појави дефект, што може да се елиминира само во сервисниот центар.

Во оваа статија ќе разгледаме како да ги направите поставките за ресетирање на Microsoft Lumia 640.

И покрај фактот дека главниот дел од пазарот на мобилна телефонија е окупиран од Андроид уреди многу корисници претпочитаат оперативен систем Виндоус Еден од главните претставници на оваа платформа е Microsoft Lumia 640.

Како било кој андроид паметниот телефон или iPhone, телефоните на Виндоус Телефон може да дефект. Ова може да биде мал блесок или целосно обесен екран. Исто така, секој може да ја заборави лозинката од паметниот телефон. Решението за сите овие и многу други проблеми е поставките за ресетирање на Microsoft Lumia 640.

Ресетирањето на фабрички поставки на уредите Microsoft Lumia може да се изврши со помош на физички копчиња на случајот. Не ви треба компјутер, дополнителен софтвер , апликации и повеќе за да ги направите поставките за ресетирање на Microsoft Lumia 640.

Сепак, треба да знаете што значи ресетирање целосно чистење внатрешна меморија уреди. Треба да зачувате важни датотеки, контакти, фотографии, документи на безбедно место, како компјутер, пред да започнете со ресетирање на Microsoft Lumia 640.


Па, да разгледаме како да ги ресетирате поставките Паметен телефон Лумија 640.

Ресетирање на Microsoft Lumia 640


Сите Само треба да почекате за завршување на процесот на ресетирање. Овој процес трае многу време, околу 15 минути или дури и повеќе, во зависност од бројот на датотеки на паметниот телефон. Откако ќе заврши ресетирањето на Microsoft Lumia 640, можете да го конфигурирате уредот, на пример, да изберете јазик, да се поврзете со Wi-Fi, итн.

Дали ми е потребна лозинка за да ги поставите поставките за телефон на Windows?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008