Како да изберете приколка за автомобил?

 1. Приколки за автомобили ЦЕТАЛИ ЗА КАТАЛОГ
 2. Класификација
 3. Која приколка да се избере: единечна оска или дво-оска?
 4. Сопирачки
 5. Суспензија
 6. Заштита
 7. Што треба да знаете при изборот на приколки за патници?

Приколки за автомобили ЦЕТАЛИ ЗА КАТАЛОГ

Многу возачи од време на време мораат да контактираат со транспорт на големи, обемни или едноставно тешки работи. Купувањето на ваш сопствен камион или ангажирање специјални шпедитерски компании може да резултира во значителни парични трошоци. Еден од начините за правилно распределување на финансиите е да купувате приколки. Но, ова е сериозна работа, бидејќи има голем број модели, секој погоден за своите специфични потреби. Па, како да се избере вистинскиот приколка за автомобил?

Класификација

За да научите како да изберете патничка приколка, обрнете внимание на капацитетот за носење. Според овој индикатор, приколките се поделени на лесни (помалку од 750 килограми) и тешки (повеќе од 750 килограми). Во масата, се разбира, го зема предвид товарот. Исто така, тешката приколка мора да биде опремена со сопствен систем на сопирање.

Постои поделба на приколки за универзална и посебна намена. Универзална, базирана на името, ви овозможува да превезувате поголем дел од стоките што имаат стандардни димензии. Специјалностите ќе ви бидат корисни ако вашиот товар не е најлесниот, на пример:

Автомобили и други моторизирани возила (мотоцикли, АТВ, скутери и сл.).

 • Превоз на вода.

 • Ивотни

 • Земјоделски производи.

 • Најголемиот дел товар.

 • Течности.

 • Павилјони за тргување.

 • "Motorhomes".

Која приколка да се избере: единечна оска или дво-оска?

Предностите на едноаксијалниот приколка во неговата леснотија, маневрирање, ниска цена и леснотија на управување. Само вие може, доколку е потребно, да го ротирате, како што ви треба. Но, вреди да се запамети дека едноаксијалниот тип има ограничувања во тежината, затоа, ако ви се носи тежок товар (повеќе од 750 килограми), тогаш треба да го запрете изборот на неговиот биаксијален колега.

Главниот аргумент за приколката со две оски е сигурност и издржливост. Во некои случаи, тој има свој систем на сопирање, затоа што ќе префрлите многу поголеми тежини на него. Одржливиот дизајн ќе биде плус за превоз на стоки со висок центар на гравитација.

Сопирачки

Системот за сопирање се состои од три уреди:

 • Работа

 • Паркинг

 • Итни случаи.

Работно возило во процес на забавување на брзината на влошките за сопирачките на деловите од автомобилот, што доведува до соодветно забавување на приколката.

Паркинг-возилото не дозволува приколката да се движи додека се паркира, работи скоро како обична кочница.

Вонредно возило во случај на вонредна состојба го менува безбедносниот кабел што води кон запирање на приколката.

Суспензија

За приколки за патници, суспензијата се дели на:

Пролетната суспензија подобро ги апсорбира вибрациите, е посигурна и издржлива, во случај на дефект и поправките ќе бидат поевтини од гума-zhgutovoy. Но, овој вид ќе бара инсталација на амортизери, што доведува до зголемување на неговата вредност.

Суспензија од гума со јаже, поевтино, не толку тешко за одржување како пролетта. Недостатоци на „приемот“ е нејзината ригидност и високата цена на поправките.

Заштита

За да се заштити карго од неповолни природни феномени и други надворешни влијанија, неопходно е да се набават заштитни компоненти. Наједноставното треперење има ниска цена, го штити вашиот товар од дожд, снег, прашина и бучава, без да можете да ги заштитите содржините од кражби.

За да се заштити приколката од оваа неволја, има пластични капачиња. Ова е прилично силна структура, која е направена од поликарбонат или фиберглас. Постојат дури и преклопни модели на капи. При транспорт на масивни и гломазни товарни рампи се користат. Овој вид е изработен од алуминиум и за да се обезбеди доволна поддршка што имаат нозе во нивната структура.

Што треба да знаете при изборот на приколки за патници?

Бидете сигурни да обрнете внимание на сообразноста на масата на приколката со масата што е дозволено за влечење од трактор. Детали како што се штанд под јазикот, странично заклучување, задникот и пластично капаче ќе ви помогнат да ја поедноставите работата, да заштедите товар и да го зголемите животот на вашата приколка. Консултирајте се со експерти за да добиете информации за сигурност, одржливост, достапност на делови, репутација на производителот и други показатели.

Набавка приколка за автомобили - сериозен и одговорен чекор, појавувањето на овој асистент во автомобилскиот сектор ќе донесе несомнена придобивка. И да одлучите која приколка да изберете за автомобил, само вие.Па, како да се избере вистинскиот приколка за автомобил?
Која приколка да се избере: единечна оска или дво-оска?
Што треба да знаете при изборот на приколки за патници?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008