Како да не се наметнува девојката. Како да не бидете нападни

  1. Растојанието и периодот на ликовите на лизгање
  2. Зошто сакаме да се распуштиме еден во друг?
  3. Што да направите за да не бидете нападни? 10 практични совети

Цитат: "Тие велат дека ние момци не знаат како да се постигнат, нема начин и не треба да се понижувате" (непознат автор).

Слушнав многу приказни за тоа како младите момчиња ја постигнуваат локацијата на девојки, за она што го прават и материјалните трошоци. Претходно, јас мислев дека ОГП треба да се бара. Сега сигурно ќе кажам: не постои таква чест во ОХЗ.

Главната работа во анализата е да се биде жив, спонтан, се шегуваш. Значењето на ова упатство го става концептот на важно место и посебно значење во клиниката. Управувањето го враќа континуитетот на битието, ви овозможува да го вратите значењето на животот, му овозможува на пациентот да биде сам на интегриран начин и, како резултат на тоа, да ја заврши анализата. Овој континуитет е даден со усвојувањето на овој нов "тест за реалноста" во судир со нов надворешен предмет во анализата. Креативната акција, од која раководството во оваа смисла е плодно, му дава на пациентот, од своја страна, искуство на пресоздавање на реалноста, од вистинско искуство со друго.

Зошто, прашуваш?
Затоа што ако еден човек почнува да ја бара локацијата на некоја ОГП, тогаш го губи својот статус и станува роб во очите на ОЗХП.

Ова го покренува чувството за важноста на оваа ОГП и го намалува дечкото под подножјето. Овој човек е подготвен за ништо, ако само г-ѓата обрнува внимание на него. Не може да се зборува за љубов. Често таквите носители на ОВП се чуваат "во резерва" во пријателски зони.
Многу поудобно: нема да оди никаде, и ОГП може да бара подобра опција; и ако не го најде, тогаш секогаш постои резервна, која ќе го прифати дури и со дете.

Првите, правење и дејствување потоа, се главните ликови на овој процес: женските и машките елементи, кои сега се во совршена конјугација, веќе не се одвоени, бидејќи досега тие биле услов за постоење на оваа личност. Така, во контекст на потрага по разбирање на потеклото на креативноста, во контекст во кој игра и креативност се наоѓаат на сцената, со комбинација од чисти женски и машки елементи, Винкоткот го претставува овој случај за нас. Откако ќе ги проследиме вашите идеи, да се вратиме на тој дел од патувањето од вашата теорија до клиниката за менаџмент.

Друга опција: ако OZhP работи по дечко, тогаш му треба нешто од него, или како спонзор или како човек.

Исто така, ако сакате да се запознаете со OZHP и да ја прашате: "Дали сакате да се сретнете?", И таа одговори "не", тогаш не треба повеќе да ѝ пристапувате, како личност не сте заинтересирани. Почитувај се, не срам за таква девојка, немој да се понижуваш и не се обидувај да ја постигне својата локација. Ништо добро нема да дојде од тоа.

Природната состојба на развојот, која на крајот го води лицето да биде во светот, значајно за себе и за другите, зависи од околината, првенствено зависи од мајката. Прво, мајката треба да биде во можност да му овозможи на детето искуство да се биде во процес на средба со светот. Тогаш се создава можност да се доживее средба со светот како лична творба, искуство кое е можно само пред целосно да се идентификува мајката со потребите на детето. Ова е првата точка: субјективниот објект, илузијата на семоќност.

Многу момци мислат дека е полесно да се добие не многу атрактивен RCA. Таквата девојка сфаќа дека таа не е најдобра, и кога еден човек почнува да се запознае со таква личност, таа веќе сфати дека е слаб во предниот дел. И пријде кон неа, а не на таа убавина; тоа значи дека сè е лошо со неговиот OZhP, нема да бега од мене, тоа значи дека може да го искористите во потполност. И таа го прави токму тоа, но момчето нема да разбере зошто таква девојка почнува да се гради себеси кралица. Едноставно: момчето што покрена чувство за самобитна важност.

Ова е момент на чиста женственост. Во вториот момент и најдоброто од развојот на своето дете, мајката почнува да се чувствува фрустрирана. Овие искуства му даваат на детето состојба на постепено почнувајќи да го перцепира предметот како посебен. Улогата на мајката овде е да го претстави детето со објект кој ја обезбедува оваа транзиција, субјективен објект, кој сè уште е дел од себе, објективен предмет, посебен и со своето постоење. Од оваа точка, искуството на машкиот елемент доаѓа во игра. Во овој момент, мајката ќе му презентира на детето нешто што ќе го олесни контактот со надворешната реалност, посебна реалност, која ќе биде изложена на новороденчето исто така до степен на неговата способност да го доживее ова искуство.

Таквите OZhP треба веднаш да се постават и да престанат со производство. Ако таквата девојка сака да се сретне со себе, тоа значи дека му се допаднало на момчето: може да се обидете да имате врска со неа, но немојте да се однесувате како бабубра.

Сумирајте го погоре. Нема смисла да се бара локацијата на OZhP, тоа ви штети. И ризикувате да станете бобаб.
Кога ќе се сретнете не треба да наметнувате OZhP, само треба да отидете и да прашате: "дали сакате да се сретнете?"; ако не, не. Не верувајте дека бајките, како што се "ако не успеете, ќе постигнат друг" - се појавија курви и се консумираа, ако сте заинтересирани за неа како личност, тогаш таа ќе ти се сврти кон тебе.

Преодниот предмет, нешто презентирано од мајката и креирано од детето, е дел од оваа прошетка, е формата што детето ја дава на креативната илузија, "што му овозможува на лицето да го издржи огромниот шок од губење на семоќноста", бездруго.

Масовниот елемент и искуството на транзициониот период, како и искуството на уништување на субјективниот објект, се услови за значаен премин кон целосен контакт со реалноста, но само ова може да биде решително решено во претходното искуство на Битието, коешто е претпочитано од прилично добар снабдувач на женскиот елемент, треба да биде предмет на многу фини детали. обработка.

И конечно: без разлика колку е тажно, но во ова општество, не момци, туку девојки, туку сосема спротивното.

Секој пат кога влегуваме во нова врска, ги правиме истите грешки. Дали е тоа чудно, тогаш се се случува според истото сценарио? Една од најчестите грешки е кршење на одборот "Чувај ја растојанието во односите". Како се случува ова и што е полн со тоа?

Враќање: благодарение на можноста мајката да биде во нејзиниот женски елемент, детето може да биде и самиот, па животот се чини значаен, или, со оглед на оваа неможност, детето ќе може да се откине и да биде бесмислено. Да може да дејствува во согласност со нејзиниот машки стил, машкиот елемент е тука поврзана со идејата за правење, мајката ќе му даде на детето можност постепено да премине на објективен состанок со надворешната реалност, во користењето на сопствениот машки елемент, отсуство или замислување себе, кога и на можен начин. дете, смирувајќи ја транзицијата од субјективно замислена на објективно дели.

О, овој семоќен мит за двете половини од една целина! Тоа доведува до умот на идејата за хармонија како целосно спојување - всушност, половините се една целина. Значи, сè треба да биде вообичаено: ставови, хоби, прошетки, пријатели, пари, живот цели ... Сето ова, се разбира, е добро, но дали е тоа остварливо? На почетокот, во периодот на вљубеноста, растојанието меѓу партнерите е реткост, и, напротив, тие се стремат да го намалат на нула. И потоа, по неколку години, секој сантиметар од личниот простор е освоен, затоа што ни треба! Но првите нешта прво.

Со други зборови, вашата основна дилема е нерастворлива. Ако нема средства за дозвола, тоа може да биде заборавено или прифатено и поддржано, тоа е дозволено. Чувајте чувство на континуитет на битието, бидете сами, тоа е она што е важно! Ова искуство ни дава контакт, средба со средина која може да биде и направи на интегриран начин. Во овој контакт, објектот што се создава, надворешната реалност во нејзиното субјективно постоење за детето во овој момент се создава и открива и во неговото постоење и во неговото значење, и преку прилично добро дејство на мајката преку раководството.

Растојанието и периодот на ликовите на лизгање

Една од причините за кризата на ликовите на ликовите (и разводите после) е зголемувањето на растојанието Една од причините за кризата на ликовите на ликовите (и разводите после) е зголемувањето на растојанието. Се сеќавам како во песната од филмот "Иронија на судбината": "Колку е болно, мед, колку е чудно / Дојди во земјата, ткаејќи се со гранките - / Колку е болно, мед, колку чудно / Дели под видот!". Навистина, често слушаме жалби следнава форма : "Тој (таа) се оддалечува од мене!" Ова значи дека еден од партнерите се обидува да ја зголеми растојанието. Нема ништо лошо во тоа - освен во случаи кога гравитацијата целосно исчезнува и секој член на семејството "влегува во сопствена орбита". И ако се оддалечувате од вас да не се занимавате со вашиот бизнис и да го живеете својот живот, тогаш имате само разни идеи за соодветното ниво на интимност и интимност во односите. Вие, најверојатно, изгледате наполно, и неопходно е малку да се реши ситуацијата.

Затоа, можеме да размислиме со Winnicott дека ова движење, кое го одржува континуитетот на битието, не се случува поради зачувувањето на перцепциите, претставите или спомените. Континуитетот на значајното постоење поминува низ гест преку дејствување преку менаџментот, како што е присуството во искуството што го нуди животната средина, кое, почнувајќи од субјективен објект, илузијата за создавање објект поминува низ преоден објект и достигнува објективна перцепција на светот, перцепција за способноста да се создаде и да игра, потекнува од истиот потенцијален простор.

Зошто сакаме да се распуштиме еден во друг?

Од каде доаѓа, желбата да станеш? Колку повеќе се одвива односот, толку повеќе тајни и тајни ќе ги научиме со тоа што ќе ги обесиме на нашата љубов и ќе ја одземеме од леснотија и негрижа. Се радуваме радосно, гледајќи љубов и прифаќање: но, погледни, што (што) сум јас, ќе ме сакаш ли? Потребна е нечија љубов за да се поставиме со сопствените несовршености - излегува дека сè не е толку лошо ако ме сакаат ... Во принцип, ни треба зближување, и ние го бараме.

Ваквите постапки, на тој начин смирен од страна на поединецот, кондензираат во истиот движење субјективна реалност и објективна реалност, делење и меѓусебно поврзување, поддршка и трансформирање на нив. Самостојното и значајно постоење, кое е протагонист на ова сложено помирување меѓу внатрешната и надворешната реалност и животот, оваа тешка секојдневна реалност добива боја и повеќе корисни и значајни чувства за самиот човек и за светот во кој живее.

Овој концепт на менаџмент и клиника Виничноти. Winnicott доаѓа до некои одлучувачки формулации во однос на теоријата на човечката сексуалност, формулирајќи револуционерни концепти за значењето на постоењето на чисти женски и машки аспекти, во потеклото на уставот на човечката психа. Некои од клучните последици од овие наоди ќе се појават во клиниката.

Оние кои знаат од прва рака, чисто болни со најмало зголемување на растојанието во врската. Како што Ерих Фром, голем експерт за љубов, напишал: "Често несебичното лудило едни на други воопшто не е доказ голема љубов , туку само мерка на претходниот состанок ". Значи, зголемувањето на растојание ги предизвикува таквите луѓе пропорционално зголемување на стравот од загуба. Кругот се затвора.

Затоа, можеме да мислиме дека моментите на значајни промени во клиниката поминува низ овој метод на менаџмент, кој, како што нагласува Винникот, е емоционално тежок, не бара помалку од длабоки промени во нас и вклучува нас како луѓе кои треба да бидат таму и да го прават тоа Некако, навистина да се прилагодиме на оној што бара од нас, односно да правиме грешки, да ги користиме сите наши знаења многу сериозно и сериозно, за конечно да можеме да учествуваме без да се мешаме во територијата на друго искуство за да ни дадеме можност да се користиме, така што другиот може да се создаде како личност способна за целосно живеење.

Со цел да не му дозволиме на партнерот да оди далеку, ние го удривме. Се чини дека односите можат да се "сочуваат" на највисоката точка, криејќи се заедно во љубов, како во една честа ќелија. За некое време, навистина може да живееш вака (патем, во такви двојки, комуникацијата со роднините и пријателите речиси исчезнува. Тие и двајца не се лоши воопшто). Но, еден од двојките се уште сака да излезе и да земе здив на воздух. Прочитајте: зголемување на растојанието во врската.

Во полето на анализа, фундаментално не е трансферот на претходните претстави што се префрли на фигурата на аналитичарот, туку за Winnicott, тоа е она што е поврзано со вистинско искуство помеѓу две лица, во кое еден му дава на другиот каде што може да биде и наоѓа предмети кои можат да се искористат, потенцијален простор ослободен од инвазијата на друга, каде што можете да играте и да создавате.

Ова е способноста на мајката да биде од користење на нејзиниот женски елемент во односите со своето дете и нејзините способности после тоа низ нејзиниот машки елемент, што може да го направи детето, и да си дозволи да прави, како што вели Винникт. Аналитичарот може, како и мајката, да се справи со околината, да биде и да прави така што пациентот може и да стане свој.

Што да направите за да не бидете нападни? 10 практични совети

Како што напишал мудрец-поет Ј. Х. Џебран, "љуби се еден со друг, но не ја претворувајте љубовта во синџири". Како да се постигне ова?

Како да се постигне ова

За да не ја направите вашата љубов убава ќелија, оставете ја вашата далечина во врски За да не ја направите вашата љубов убава ќелија, оставете ја вашата далечина во врски! Ова ќе ви овозможи да го задржите заедничкиот интерес и леснотијата на комуникација. Размисли за тоа на овој начин: љубовта е оган, и тоа е удобно да се биде близу до него само на одредена, прецизно прилагодена дистанца.

Со својот женски стил, ја идентификува потребата на пациентот; сопственик на својот машки елемент, тој претставува предмет, во овој случај интерпретација, која може да обезбеди поддршка за транзицијата кон неговото постоење. Поседувајќи ја својата креативност, тој ја користи оваа перцепција за да си игра со пациентот, земајќи учество, не инвазија на просторот на пациентот, презентирајќи нешто што може да доведе до искуство кое го враќа инвазиското јадро, кое го замрзнало пациентот во оваа позиција. Ова не е за откуп на било кој поредок, ниту за наведување на значењето: тоа е повеќе за доведување на минатото во сегашноста, во вид на искуство, овојпат со некој што може да се стави на одреден неинвазивен начин, со што се обезбедува континуитет на престојот на пациентот.

Што да направите за да не бидете нападни?
Зошто, прашуваш?
Исто така, ако сакате да се запознаете со OZHP и да ја прашате: "Дали сакате да се сретнете?
Кога ќе се сретнете не треба да наметнувате OZhP, само треба да отидете и да прашате: "дали сакате да се сретнете?
Дали е тоа чудно, тогаш се се случува според истото сценарио?
Како се случува ова и што е полн со тоа?
Сето ова, се разбира, е добро, но дали е тоа остварливо?
Зошто сакаме да се распуштиме еден во друг?
Од каде доаѓа, желбата да станеш?
Се радуваме радосно, гледајќи љубов и прифаќање: но, погледни, што (што) сум јас, ќе ме сакаш ли?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008