Како да спакувате куфер: животни хакове од војска

  1. 1. Пракса Особено чести совети од војската е да се соберат, расклопат и повторно да се соберат вреќата...
  2. 3. Ставете ги работите во обратен редослед.
  3. 4. Стратешки дистрибуција на тежината во куферот.
  4. 5. Замислете изградба на ѕид.
  5. 6. Ако не знаете што да земете на слободен простор, ставете повеќе чорапи.
  6. 7. Земете само потребните
  7. 8. Ставете ги работите во посебни капаци
  8. 9. Најдете го совршениот куфер.

1. Пракса

Особено чести совети од војската е да се соберат, расклопат и повторно да се соберат вреќата неколку дена пред поаѓањето. Значи, не само што ќе ја пополниш раката, туку и ќе се сеќаваш што лежи во куферот, а потоа брзо ќе најдеш сѐ што ти треба.

Рашири ги сите работи на креветот, подот или бирото и пракса. Потоа ќе биде полесно да се одлучи што точно е потребно на патувањето.

2. Свиткајте, пресврт и вратоврска

Daniel Fishel / Thrillist.com

Обидете се да ги свиткате нештата така што тие се со иста форма и големина. Тогаш тие ќе се вклопат заедно и ќе заземат помалку простор во торбата.

Масовно работи кои се потешко да се свиткаат, како што се јакни или вреќи за спиење, се тркалаат во ролна. И така што тие не се расплетуваат, ги врзуваат со јаже.

3. Ставете ги работите во обратен редослед.

Најпрактичниот начин да се спакува вреќа е пакет во обратен редослед. Помислете за себе: она што го ставивте прво ќе ви биде последно. Доколку пристигнете до вашата дестинација вечер, бидете последни што ќе ги ставите пижами и други предмети за спиење во вашата торба. И оставете резервни пар фармерки на дното на торбата.

4. Стратешки дистрибуција на тежината во куферот.

Со најбрз ранец за патување. Само не заборавајте: најтешкиот објект мора да се стави во центарот на ранецот така што е поблиску до 'рбетот. Тогаш ранецот нема да те повлече, и ќе биде полесно да го носиш.

Истото правило важи и за куфери и торби. Поделете ја кесата на три дела. Долниот дел треба да биде просек во тежина, вториот - најтешкиот, а горниот - најлесен.

5. Замислете изградба на ѕид.

Daniel Fishel / Thrillist.com

Лежи работи како тебе да постават цигли и цемент при градење на ѕид. Чевли или покривки со мали работи се твоите "цигли". А облеката и долна облека се "цемент" пополнување на празните простори. Ако го ставите куферот на овој начин, нештата во неа нема да висат додека возите.

6. Ако не знаете што да земете на слободен простор, ставете повеќе чорапи.

Ако меѓу работите во куферот има многу слободен простор, земете го со чорапи. Тие се дефинитивно корисни за вас, особено ако ви се случува на многумина прошетка . За време на интензивно одење, нозете пот, чорапи се навлажни и лесно се добиваат калуси. Затоа е подобро да се складираат чорапите однапред и да ги менувате почесто.

7. Земете само потребните

Не носете премногу работи со вас. Бидете подготвени за непредвидени ситуации, но не внесувајте премногу. Мора да имате голема брзина и низок отпор.

Кога ќе го спакувате сè пред вас за време на собирот, издвојте ги непотребните работи. Прво, ставете го куферот најмногу потребно, и ако има простор, додајте нешто од екстра.

8. Ставете ги работите во посебни капаци

Daniel Fishel / Thrillist.com

За уредно да го спакувате куферот, поставете ги работите на мали капаци. На пример, во еден, преклопите ги сите електрични апарати и кабли, во други - тоалети, во трети - шалови и ракавици. За оваа совршена ткаенина покрива со патент.

Од погоре, не заборавајте да оставите торба или торба со најважните работи. Содржината целосно зависи од тоа каде одиш, но има и универзални работи: документи, телефонски полнења, слушалки, лекови, закуска , промена на облеката - се што треба за брзо да излезеш од куферот.

9. Најдете го совршениот куфер.

Како што знаете, војската не ја менува нивната опрема. Затоа им советуваат на сите да најдат совршен куфер или ранец. Подобро е да потрошите повеќе пари за тоа, но за да добиете повеќе простор и погодност, како и предноста во брзината.

Прочитајте исто така 🧐

© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008