Лажен нафта Лукоил - како да се прави разлика на оригиналот? Посебни знаци на фалсификување! :: OILS-MARKET.RU - моторни и преносни масла, филтри, автомобилски хемикалии

Здраво на сите Во оваа статија ќе зборуваме за лажното масло Лукоил. Долго време е мислењето дека никој не ја фалсификува Лукоил маслото, бидејќи е евтино и никому не му е потребно. Ова мислење ни наметнуваат оние што се околу вас, кои веруваат дека сè што е дома мора нужно да биде со низок квалитет. Овој феномен дојде од ближните 90-ти, кога земјата беше во голема побарувачка за увезени стоки, а домашните производи не беа многу ценети. Во "рапираните 90-ти" скоро сите беа фалшифицирани. Создадени задруги кои печат производи. Маслото Лукоил не е исклучок. Сепак, од тогаш компанијата работи многу добро на квалитетот на своите производи. Не можам да забележам дека производите на Лукоил денес имаат една од најнапредните заштита против фалсификати. Сеуште се прашувате зошто нафтата Лукоил не се гради? Тогаш ајде да започнете!


1. Покријте. Секој каски Лукоил е опремен со комбинација затка, која е изработена од висококвалитетна пластика и има влошки изработени од густа гума. Ова не е едноставна пластика која може да се обликува со користење на конвенционални калапи. Производството на такви покривки без соодветна опрема е во основа невозможно.


Секој капак е опремен со заштитен прстен, кој лесно се отвора кога се отвора канистерот

Секој капак е опремен со заштитен прстен, кој лесно се отвора кога се отвора канистерот. Покрај тоа, под капакот има алуминиумски запечатувачки втисок.
2. Канистер. Контејнерот е изработен од трослојна пластика. Ова може лесно да се забележи по отворањето на резервоарот. Сите слоеви се различни едни од други и се поделени на надворешни, внатрешни и средни. Како и во првиот случај, за производство на таков резервоар потребна е висока прецизност опрема и висококвалитетни суровини, кои се едноставно недостапни за нафтените апарати.

3. Етикета. Етикетата на секој канистер на оригиналното масло Лукоил се инјектира, односно. Се применува на канистер за време на неговото производство. Како резултат на тоа, етикетата е една со канистер. Оваа технологија целосно го елиминира пилинг надвор од рабовите на етикетата. Покрај тоа, етикетите во мувлата се повеќе естетски отколку традиционалните во смисла на работа. Таквите етикети се помалку подложни на УВ и влага, што ви овозможува да го зачувате презентацијата на резервоарот подолго време.

4. Вратот. Вратот од канистерот е запечатен со специјална алуминиумска фолија, со што се елиминира протокот на масло кога е навалена.
5. Датум на производство и број на серија. Оваа информација се применува на канистер исклучиво со користење на ласерско гравирање, наместо конвенционален ласерски печатач, како што прават повеќето производители на подмачкување.

6. Уникатен број на секвенца. Оваа информација слично се применува и на задниот дел на резервоарот.
7. Поединечно канистерско дно , кое ги содржи следните информации:

1 - Еко-знак, што значи дека пакувањето може да се рециклира.
2 - Етички етикетирање што ги поттикнува корисниците да ги почитуваат прописите за заштита на животната средина.
3 - Означување на материјал од кој се произведува канистерот.
4 - Месец и година на производство на нафта.
5 - трговска марка Лукоил.
6 - Број на калапот на кој е направен канистерот.

Благодарение на овие карактеристики, можете лесно да го разликувате маслото од Лукоил од лажен . Повторувам дека денес Лукоил маслото е едно од најзаштитените масла од лажен. Па, на крај, би сакал да кажам дека 100% одговорот на прашањето: "како да се разликува лажен нафта Лукоил" може да даде само хемиска лабораторија, која ќе носи физичко-хемиска анализа на нафтата. Овие момци точно знаат каков вид на нафта е лажен и кој е оригинален. Меѓутоа, ако ги знаете информациите што ви ги кажавме во погорната статија, тогаш со 80% ќе можете да се заштитите од фалсификување! Тоа е сè, ви благодарам за вниманието и одовде! До нови состаноци на нашата страница. Во меѓувреме, препорачуваме да се запознаете со другите наши написи:
Како да разликувате лажен ZIK масло на примерот на ZIC X9 LS 5W30 (порано XQ LS 5W30)
Како да разликувате лажен нафта Елф?
Сите статии Castrol (Castrol) - EDGE, Magnatec, GTX, итн.

Сеуште се прашувате зошто нафтата Лукоил не се гради?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008