Што значи A.U.E?

  1. Потекло
  2. Значење
  3. Галерија

А. У. Е. - кратенка од сленгот (фени) на крадците, што се користи како поздрав за лошите страни. Дешифрира како модел на затвореник е едно или едно урркаганско единство.

Потекло

Како и многу други зборови на младински жаргон, Aue дојде од криминална култура. Скратеницата ја потврдува еднаквоста на сите пред еден, никаде напишан, но навистина постоечки затворски закон. Често до три писма додадете фраза "Прстен" и "Животот на крадците". Или сите заедно.

Значење

Aue - повеќе од сленг. Ова е цела заедница, обемот на кој се прошири кога учениците ја прифатија оваа фраза за себе. Во 2017 година, AUE може да се најде во секој втор коментар за VKontakte. Тоа главно се користи од страна на младите кои сакаат да имитираат "кул чичковци". Но, тоа веќе го поминавме во 90-тите и 2000-тите години. Културата на гоницизмот во зората на третата деценија практично стана застарена, поранешните "момчиња" станаа примерни татковци, а нема да има нови.

Сега AUE како мем се користи најчесто за тролење ученици, имитирајќи ја културата на светот на крадците.

Галерија

Галерија

Ако најдете грешка, ве молиме изберете фрагмент на текст и притиснете Ctrl + Enter .

© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008