Тројка: надополнување од картичка на Сбербанк

  1. Безконтактна картичка на СБ на Сбербанк - што е тоа?
  2. Како да ја плаќате Тројката преку Сбербанк онлајн?
  3. Како да ја надополнувате Тројката преку Сбербанк онлајн мобилна банка:
  4. Како да ја активирате Тројката?

Картата "Тројка" е непроменет атрибут на корисник на јавен превоз: лесно и профитабилно е да се плати за еден билет со метро, ​​автобуси и електрични возови. И за редовните корисници на Сбербанк, беше развиена специјална понуда - заедничка картичка на Сбербанк Тројка. Како да се користи оваа пластика, какви можности има картичката и како да се стават пари на Тројката преку Сбербанк - ние ќе ги опишеме во овој материјал.

Безконтактна картичка на СБ на Сбербанк - што е тоа?

Безконтактна картичка на СБ на Сбербанк - што е тоа

Познатиот "Тројка" во нова форма, со нови функции, е картичката на Сбербанк "Тројка". Безконтактни опции за плаќање, транспортна апликација и омилени бонуси "Ви благодарам" ве чекаат на ко-брендирани Visa и MasterCard. Поврзете ја картичката со Apple или Samsung и плаќајте го метрото со допирање на вашиот паметен телефон или закачете ја на картичката на турникет наместо токенот.

Многу клиенти не се заинтересирани за промена на вообичаената пластика на новата Сбербанк "Тројка" Мастеркард. Поприфатлив метод би бил како да се поврзат Тројката со Сбербанк (валидна) картичка. Не функционира на овој начин, постојат само 2 начини да се користи Тројката на клиентот на Сбербанк:

  • Направете кобрендирана картичка "Сбербанк Тројка";
  • Користете валидна тројка картичка (или апликација на Apple и Samsung) и да плаќате тројка преку Sberbank преку интернет.

Билансот на картичката "Тројка" е електронски паричник кој може да се надополни на кој било пригоден начин. Најчесто, клиентите прашуваат дали е можно да се надополни Тројката преку Сбербанк онлајн? Можете да. Јасно покажуваме.

Како да ја плаќате Тројката преку Сбербанк онлајн?

Одете во личната сметка на Sberbank Online на табулаторот "Плаќања и трансфери". Во листата на приматели, најдете ја врската "Транспорт":

Лоцирајте ја тројката во транспортната листа. Наведете дебитна картичка, бројот на тројката (10 карактери на задниот дел од картичката) и направете трансфер за износ што не надминува 2500 рубли. Потврдете ја операцијата еднократна лозинка .

Како да ја надополнувате Тројката преку Сбербанк онлајн мобилна банка:

Испратете смс до број 900 со текстот:

"Три 1234567890 500", каде што:

  • 1234567890 - број на картичка на тројката;
  • 500 - износ на трансфер (не повеќе од 2500).

Сбербанк не наплаќа провизија за завршување на тројката!

Како да ја активирате Тројката?

Не треба да активирате ништо на картичката "Тројка" на Сбербанк со вградена апликација, но ако направите трансфер на независна (небанкарска) тројка, треба да ја активирате плаќањето со користење на жолт информативен терминал во фоајето на метро станицата. Запишаниот износ ќе се чува на картичката за 5 години.

Поврзани статии:

Безконтактна картичка на СБ на Сбербанк - што е тоа?
Како да ја плаќате Тројката преку Сбербанк онлајн?
Безконтактна картичка на СБ на Сбербанк - што е тоа?
Најчесто, клиентите прашуваат дали е можно да се надополни Тројката преку Сбербанк онлајн?
Како да ја плаќате Тројката преку Сбербанк онлајн?
Како да ја активирате Тројката?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008