Замена на кабинскиот филтер Renault Logan :: OILS-MARKET.RU - моторни и преносни масла, филтри, автомобилски хемикалии

  1. Инсталирање на кабински филтер Реган Логан (Renault Logan)
  2. Заменување на кабинскиот филтер Renault Logan
  3. Замена на филтерот за кабината на Renault Logan Video

Добар ден за сите! Во оваа статија ќе најдете информации за замена на кабинскиот филтер "Renault Logan" . За почеток, процедурата за замена е многу едноставна и бара минимален напор. Сепак, треба да знаете дека не сите автомобили на Renault Logan од фабриката се опремени со кабински филтер. Ова значи дека не само што нема филтрирање елемент во системот за вентилација, но исто така нема отвор за нејзина инсталација. Патем, оваа постапка најдобро се изведува во врска со замена на моторното масло Renault Logan , како што истовремено ќе се спроведе полн МОТ на автомобилот.
Слична е ситуацијата во Лада Ларгус, каде е инсталиран сличен систем за греење и вентилација. Во една од нашите статии веќе ни кажа како да го замените кабинскиот филтер на Лада Ларгус . Па вие сте добредојдени, кој се грижи. И ние ќе се вратиме на нашата тема.
Кабинскиот филтер на Renault Logan се наоѓа во нишата за нозете на совозачот под касетата. Ако сте погледнале таму и го виделе приклучокот од филтерскиот елемент, може да претпоставиме дека имате среќа и нема да ви требаат дополнителни напори. Останува само да се повлече стариот кабински филтер и да се постави нов на неговото место. Ако на местото на вообичаениот приклучок само лемење пластика, тогаш сте помалку среќни. Потребно е пред да го инсталирате филтерот на кабината и да исечете дупка. Да претпоставиме дека нема дупки за кабинскиот филтер. Каде да започнете?
Добар ден за сите

Инсталирање на кабински филтер Реган Логан (Renault Logan)


Имаме трпеливост, земеме градежен нож во свои раце и се чувствуваме удобно. Сликата подолу покажува како ќе се наоѓате. PS: слика од местото на дискот., Од корисник со прекар 012.
Имаме трпеливост, земеме градежен нож во свои раце и се чувствуваме удобно
Нежно сече дупка со нож, како што е прикажано на сликата подолу.

Не заборавајте да го оставите на врвот околу 5 мм. Овој дел е неопходен за држачот на кабинскиот филтер. Бидете исклучително внимателни кога работите со нож. Прво, можете да се пресечете. Второ, можете да ги оштетите елементите на грејачот.

Кога дупката е исечена, обработете ги рабовите со шкурка, така што сè е уредно. По завршувањето на оваа фаза, потребно е да се отстранат сите остатоци од рерната и да се избришат со влажна крпа.
И само после тоа оди директно во заменскиот кабински филтер Renault Logan 1.4 или 1.6 . Сега треба да го инсталирате филтерот на кабината на место. Малку притиснете го филтерот, а со тоа деформирајте го филтерот. Потоа целосно го стартуваме горниот дел и го возиме долниот дел додека не кликне.

Ако правиш се што е правилно, филтерот ќе биде инсталиран без проблеми. Следната фаза е проверка на системот. Вклучете го шпоретот со максимална брзина и заменете ја раката со филтерот. Ако ништо не дува, тогаш сте направиле се што е во право и оваа работа на филтерот за кабина, Renault Logan официјално заврши.
Забележете дека филтерот мора веднаш да се изведе со пластична лента. Односно Овие филтри се продаваат со приклучок. Препорачуваме да купите TSN филтер. Овие филтри се добро докажани во однос на "цена-квалитет". Член за пребарување 9.7.476. Ако сте поддржувач на оригинални делови, тогаш користете ја статијата 27 27 728 35R за пребарување.

Заменување на кабинскиот филтер Renault Logan


На инсталацијата на кабинскиот филтер на Renault Logan, веќе е опишан детално во претходниот став. Процедурата за замена се разликува само во тоа што не треба да се сече дупка под кабинскиот филтер. Само ќе биде неопходно да се растури стариот филтер и да се инсталира нов на неговото место, по расчистувањето на местото за инсталација на акумулираната нечистотија.
За погодност за инсталирање и замена на кабинскиот филтер на Renault Logan 1.4 и 1.6, исто така, ќе оставам шематски инструкции, кои сигурно ќе ви бидат корисни.
На инсталацијата на кабинскиот филтер на Renault Logan, веќе е опишан детално во претходниот став

Замена на филтерот за кабината на Renault Logan Video


Бонус за оваа статија ќе биде филтер за замена на кабините на Renault Logan , кој можете да го видите во плеер подолу. Среќен гледање, и ние ќе ја завршиме нашата статија за ова. Ви благодариме за вашето внимание и наскоро ќе се видиме! Можете да ги оставите сите ваши прашања во коментарите на статијата!

Можеби сте заинтересирани за:
Колку е лесно да се разликува Shell Helix Ultra масло од лажен?
Посебни карактеристики на фалсификуваното масло Mobil 3000 5W40
Фалсификување на Кастрол Магнатак - како да се разликуваат со надворешни знаци?

Каде да започнете?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008