6 gabimet kryesore kur blejnë një kartë video ose si të zgjidhni një kartë video.

Dua ta kushtoj këtë material për zgjedhjen e një karte video, pasi shpesh dëgjoj tregime nga njerëzit që blejnë një kartë video të ngadaltë, duke menduar se ata marrin një model të shpejtë bazuar në fjalët e asistentëve të shitjes ose supozimeve të tyre Dua ta kushtoj këtë material për zgjedhjen e një karte video, pasi shpesh dëgjoj tregime nga njerëzit që blejnë një kartë video të ngadaltë, duke menduar se ata marrin një model të shpejtë bazuar në fjalët e asistentëve të shitjes ose supozimeve të tyre.

Në përgjithësi, kur zgjedh një kartë video, njerëzit bëjnë të njëjtat gabime, prej të cilave mund të dallohen 6 kryesore. Më pas, unë do të rendis për çfarë gabimesh po flasim:

1 gabim. Kur bleu një kartë video, parametri kryesor ishte sasia e kujtesës video. Sa më shumë që merrier, aq shumë blerësit kartë video mendojnë kështu. Kujtesa e madhe është e këndshme, por nëse ky parametër nuk është ai kryesor. Funksionimi i një karte grafike bazohet në shumë faktorë të tjerë, si modeli i një chip GPU, frekuenca e një GPU / kujtese, gjerësia e memorjes, etj.

Një shembull i mirë për këtë: nëse krahasoni 8600GT me 512 MB memorie me 8800GT me 256 MB memorie. Kapaciteti i memorjes në kartën e parë është më i madh, por çdo parametër tjetër karteli është më inferior në performancën e tij të dytë dhe si rezultat, natyrisht, i dyti do të punojë më shpejt.

Gjithashtu mbani në mend se nuk do të keni nevojë për kujtesë shtesë nëse nuk luani në rezolucione shumë të larta, siç është 1920 × 1080 ose më e lartë.

2 gabim. Blerja e një modeli me cilësi të ulët të një brezi të ri, në vend të një modeli të gjeneratës së mëparshme të cilësisë më të lartë. Baza e veprimeve të tilla është nëse karta video është e re, duhet të jetë më e shpejtë!

Në shumicën e rasteve, sigurisht kjo është e vërtetë, por jo gjithmonë. Që nga dyqanet priren të ulin çmimet për gjeneratat e vjetra dhe të heqin qafe stokun e vjetër të mallrave, duke siguruar mundësinë e blerjes së një të re. Kështu, ndodh që nëse krahasoni kartat video të së njëjtës kategori të çmimeve, por një brez i ndryshëm rezulton se karta më e vjetër fiton performancën.

Gabimi kryesor që bëjnë shumë njerëz është se kur zgjedh një kartë, kodi i tij digjital nuk dekodohet siç duhet. Shumë njerëz mendojnë se kartela 4xxx nga AMD-ATI është automatikisht më e shpejtë se modeli 3xxx, por kjo nuk ndodh me Radeon 3870, do të bëjë Radeon 4350 dhe do të jetë më i shpejtë se Radeon 4650.

Më lejoni t'ju jap një shembull për të deshifruar numrin e kartave video AMD-AMD-ATI në modelin 4850 si një shembull.

Në numrin 4850, numri i parë i referohet gjenerimit të kartelave. Një numër më i madh atje do të thotë se karta video bazohet në një gjeneratë më të re, e cila gjithmonë sjell përmirësime mbi gjeneratën e mëparshme. Numri i dytë i referohet vargut të atij hartë. Këtu, më e lartë është më e mirë. Në rastin e AMD-ATI, për serinë 4xxx, mund të deshifrosh kështu:

 • 3: Niveli më i ulët
 • 6: Mid-range
 • 8: efikasitet i lartë

Dy numrat e fundit tregojnë vendin e modelit, brenda hierarkisë së asaj gamë të kartave video (figura 8); brenda një brezi (figura 4). Në shumicën dërrmuese të rasteve, një numër më i lartë do të thotë performancë më e mirë, por AMD-ATI dhe Nvidia kanë mashtruar njerëzit në të kaluarën me shkurtesat GS / SE. (SE nuk do të thotë edicion i veçantë).

Tani AMD-ATI me të vërtetë nuk përdor sufiksin në modele të reja, dhe Nvidia ende vazhdon ta bëjë këtë. Këtu ka një lidhje të shpejtë nga më të ngadalta në më të shpejtë, nëse krahasoni dy modele identike. GS

Gjëja kryesore për t'u mbajtur mend është se shumë nga kartat e brezit të vjetër janë me cilësi më të lartë dhe shpesh më shpejt se disa nga modelet më të reja, kështu që në këtë rast google dhe krahasoni çmimet!

3 gabim. Duke mos pasur parasysh kapacitetin e njësisë së sistemit dhe të njësisë së furnizimit me energji elektrike.

Supozoni se keni arritur të shmangni dy gabimet e para, dhe ndërmend të blini GeForce GTX280 dhe të luani lojërat më të fundit, por në fund rezulton se kjo kartë nuk përshtatet në njësinë tuaj të sistemit. Kjo ndodh kur ke një sistem të vogël të formatit HTPC.

Para se të zgjidhni një kartë video, matni hapësirën në dispozicion për atë në rastin tuaj (zakonisht nga pjesa e prapme e rastit në hard disk) dhe gjatë blerjes, kontrolloni gjatësinë e kartës, e cila zakonisht gjendet në kutinë. Kontrolloni komente në internet dhe / ose kontaktoni dyqanin nëse nuk jeni të sigurt. Më tej.

Ju keni blerë një kartë të madhe, ajo përshtatet në njësinë tuaj të sistemit, çdo gjë është mirë, por tani mund të lindin problemet e mëposhtme:

 • Karta juaj e videove ka nevojë për energji shtesë, lidhësin për të cilin ju nuk keni
 • Kompjuteri juaj do të ndalojë nisjen.
 • Çizmet e kompjuterit tuaj, por ka objekte në lojëra.

Ka shumë të ngjarë që furnizimi juaj i energjisë nuk mund të sigurojë fuqinë e nevojshme për detyrat e kartës së re të videove. Ky është versioni më i mundshëm, por unë nuk ju këshilloj të drejtoni direkt në dyqan dhe të blini një furnizim të ri me energji elektrike, është më mirë të rishikoni gjithçka përsëri

4 gabim. Instalimi i një karte të fuqishme video në një sistem me një CPU të ngadaltë.

Për shembull, keni një Radeon 4870X2 të ri, shelgat janë të gatshëm të dominojnë botën virtuale. Vetëm ajo që shihni në monitor nuk është aspak si përshkrimet që janë lexuar në komente. Kjo është për shkak të faktit se një procesor i tillë i fuqishëm i kartës video nuk mund të ndërveprojë në mënyrë ekuivalente me një procesor të ngadalshëm qendror, për shembull, Intel E4300. CPU juaj do të jetë një pengesë e sistemit, do të mbetet prapa kartës video, prandaj performanca e saj do të reduktohet.

Mundohuni të balanconi shpejtësinë e procesorit me kartën tuaj video. Nëse keni për shembull një kartë mesatare video (9800 GTX, 4850), opsioni më i mirë do të ishte kombinimi i tij me një procesor mesatar (E7400 ose ekuivalent).

5 gabim. Blerja e një karte video është shumë më e lartë se kërkesat për lojërat që luani.

Për shembull, nëse luani, CS 1.6, WoW ose lojëra të tjera, data e prodhimit prej të cilave është më shumë se 2 vjet ose më shumë, vështirë se keni nevojë për kartën më të fundit dhe më të fuqishme video.

Nëse jeni duke luajtur në një monitor 17 ose 19 inç, ndoshta nuk keni nevojë për kartën më të fundit dhe më të fuqishme video.

Është ashtu si dikush që blen një "Mustang" për të përzënë për të punuar, thjesht sepse ai dëshiron shumë kuaj fuqi, dhe ju mund të merrni me nga "Mbreti" për shembull. Ju do të humbisni shumë para për të blerë, konsumuar energji dhe për të përmirësuar pjesën tjetër të kompjuterit (CPU dhe furnizimi me energji, etj).

Shumë nuk mund të pajtohen me këtë, dhe ata do të thonë se është mirë që të ketë një rezervë pushteti për lojërat e ardhshme. Unë nuk mendoj kështu. Pse? Meqë në kohën kur del një lojë e re, kartela juaj e videove do të vazhdojë të jetë në gjendje të punojë me të, ndoshta me cilësime më të ulëta, dhe kartat video që mund të ofrojnë një performancë më të lartë për të njëjtin çmim do të mungojnë me siguri për këtë e kohës.

Unë mendoj se është më mirë të përmirësohen karakteristikat e sistemit në kategorinë e çmimeve të ulëta, në vend që të blini çdo herë, një nga kartat më të shtrenjta. Dua të përmend që kartat me cilësi më të lartë tentojnë të zhvlerësohen më shpejt se kartat e mesatares. Ashtu si makinat e nivelit të lartë.

Por akoma, nëse keni nevojë për kartën më të shpejtë dhe më të fuqishme të videove, jini të gatshëm të paguani shumë para.

6 gabim. Duke marrë parasysh rekomandimet e vetëm një personi.

Gabimi i fundit por jo më pak i shpeshtë i bërë kur blejnë një kartë video është të dëgjosh mendimin e vetëm një personi. Çfarë është gabim këtu?

 • ky person mund të jetë një tifoz i Nvidia ose AMD-ATI dhe do të rekomandojë një produkt më të ulët nga thjesht sepse ai preferon këtë kompani.
 • nuk ka përvojë të mjaftueshme. Jo të gjithë kanë njohuri të gjera të kartave video.
 • Informacioni i atij personi mund të jetë i vjetëruar. Në fund, kartat e reja video lëshohen rregullisht (çdo disa muaj, ose edhe më pak)

Gjithmonë kontrolloni mendimet e shumë njerëzve të besuar, kërkoni këtu dhe atje në forume, më kontaktoni, lexoni shumë komente dhe krahasime. E njëjta vlen edhe për mua, mendimi im nuk mund të jetë përfundimtar.

Blerja e një kartele video në treg me një larmi të tillë mund të ngatërrohet pa ndonjë problem, prandaj mos harroni të shmangni gabimet e renditura më sipër, kërkoni këshilla, lexoni komente etj. Kjo është mënyra e vetme që të blini dhe të blini pikërisht atë që keni nevojë.

Diskutoni në forum.

Artikuj të ngjashëm:

 • Për informacion të përgjithshëm, unë postoni pinout DVI dhe VGA, si dhe qark përshtatës midis tyre. Konektori DVI përdoret për të transferuar video në pajisje digjitale (zakonisht një kartë monitorimi video). ...

 • Unë nuk e di se si dikush, por unë shpesh pas riparimit të motherboard ka nevojë për të kërkuar pin pinouts e motherboard shkuar në panelin e para, natyrisht, disa nga kryesore ...

 • Për referencë, unë do të paraqes pinout e disa lidhës tipike USB dhe miniUSB (ndonjëherë ky informacion është i nevojshëm për vazhdimësinë e bordeve). Seri USB Një port Nr. PIN SIGNAL ...

 • Në teknologjinë kompjuterike, Serial ATA (SATA) është kryesisht një teknologji për transferimin e të dhënave nga hard disqet. Teknologjia SATA është hapi tjetër në metodat e transferimit të të dhënave ...

 • Kushdo që zotëron laptopë me karta grafike AMD ATI ka hasur shpesh në çështjet e përditësimit të shoferit (dhe pa këtë, nuk ka asnjë mënyrë, sepse, siç thonë ata, lojërat e reja kanë kërkesa të reja). Si nga ...

Pse?
Çfarë është gabim këtu?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008