Dritë e saktë me rregullimin automatik të fenerave

 1. Parimi themelor i veprimit
 2. Përdorimi i detyrueshëm i fenerëve
 3. Korrigjues automatik për fenerët Hella
 4. Karakteristikat e korrektorit automatik Hella
 5. Korrektori automatik SmartEye
 6. Informacione të rëndësishme për të ditur kur instaloni
 7. Karakteristikat kryesore të korrektorit automatik
 8. rezultatet

Sot, pothuajse të gjitha makinat që kanë ndriçim ksenon duhet të pajisen me një korrektor automatik të fenerave. Detyra e saj kryesore është të rreshtojë fenerët në mënyrë që të mos i verbojë drejtuesit e korsisë së ardhshme. Parimi i punës së tij është që kur të ndryshoni pozicionin e veturës në rrafshin horizontal, drejtimi i fluksit të dritës së fenerëve rregullohet automatikisht. Kjo mund të ndodhë kur ngrihet ose ulet automjeti ose kur automjeti nuk është i ngarkuar në mënyrë të njëtrajtshme. Më tej do të shqyrtojmë më në detaje funksionet kryesore të këtij moduli.

Më tej do të shqyrtojmë më në detaje funksionet kryesore të këtij moduli

Parimi themelor i veprimit

Për funksionimin e plotë të korrigjuesit të automatizmit, në pjesën e pasme të makinës është instaluar një sensor special, i cili përcakton këndin e tij të prirjes. Informacioni furnizohet rregullisht në njësinë e kontrollit, e cila nga ana tjetër kthen fenerët në drejtimin e duhur.

Imagjinoni situatën: bagazhi i makinës është i ngarkuar shumë ose sedilja e pasme është plotësisht e zënë nga udhëtarët, në këtë rast një pjesë e sagave të veturave. Pastaj fenerët drejtohen lart, dhe kjo çon në një drejtim të pasaktë të fluksit të dritës dhe ndriçimit të dobët në errësirë ​​dhe në mot të keq. Mund të ndikojë negativisht edhe në situatën në rrugë.

Sensori menjëherë zbulon këtë ndryshim dhe korrektori elektrik vendos fenerët në një kënd që është i domosdoshëm për aeroplanin horizontal, duke kompensuar kështu uljen e trupit. Gjithçka ndodh automatikisht dhe në mënyrë të konsiderueshme për shoferin. Vendosja për të blerë rregullimi automatik i dritës së përparme , nuk do të shqetësoheni më për faktin se drejtimi i gabuar i dritës do të ndërhyjë ose fyejë drejtuesit e ardhshëm. Përveç kësaj, do të dini që makina juaj do t'ju sigurojë 100% dritën e duhur, e cila do të ndikojë pozitivisht në ngarjen e rehatshme në errësirë.

Përdorimi i detyrueshëm i fenerëve

Në shumë vende, dhe Rusia nuk bën përjashtim, korrektori automatik konsiderohet i detyrueshëm për makinat që kanë fenerët ksenon. Xenon ka karakteristikat e mëposhtme:

 • harxhon shumë ekonomikisht energjinë e makinës;
 • ju siguron dritë sa më afër dritës së ditës;
 • rrezja e dritës ksenon nuk shpërndahet kur bie shi, kështu që fenerët e tillë shfaqen në mënyrë të përsosur në mot të keq.

Por ata kanë një pengesë të konsiderueshme - ata mund të verbojnë drejtuesit e makinave që vijnë. Për të shmangur këtë, është e nevojshme të pajisni fenerët me një korrektor. Si rregull, kur instaloni ksenon, instalohen korrigjime manuale, por kjo nuk është gjithmonë e përshtatshme dhe efektive. Korrigjuesi automatik zgjedh gjithmonë pozicionin e saktë dhe të saktë të rrezes së dritës. Pasi të vendosni të instaloni një pajisje të ngjashme në makinën tuaj, ju automatikisht çliroheni nga kontrolli i vazhdueshëm i pozicionit të fenerëve. Si rregull, kompleti i korrektorit automatik përfshin:

 • Dy sensorë tejzanor (në të dy fenerët);
 • Njësia e kontrollit elektronik;
 • Instalime elektrike të nevojshme për funksionimin e plotë;
 • Pajisjet e makinës
 • Konsideroni korrektorët më të njohur dhe më të kërkuar të prodhuar nga Hella dhe SmartEye.

Korrigjues automatik për fenerët Hella

Ndër shumë kompani që prodhojnë këtë modul, kompania gjermane Hella është aktualisht drejtuese. Do të merrni një produkt cilësor, i cili mendohet të detajohet deri në detajet më të vogla, me të do të harroni përgjithmonë një problem të tillë si pakënaqësinë e drejtuesve të ardhshëm. Përveç kësaj, ju do të dini se makina juaj gjithmonë do t'i nënshtrohet një inspektimi teknik. Korrigjues automatik për fenerët Hella mund të instalohet në çdo make dhe model të makinës. Mund të përdoret si një pajisje e pavarur ose për të plotësuar një korrektues manual. Kompleti përfshin udhëzime me të cilat mund të instaloni në mënyrë të pavarur. Procesi i kalibrimit është shumë i thjeshtë. Treguesi i integruar tregon të gjitha informacionet në lidhje me këndet dhe parashikimet e ndryshimit, si në automatik ashtu edhe në atë manual. Mënyrat e ndërrimit bëhen në mënyrë të pavarur sipas nevojës.

Karakteristikat e korrektorit automatik Hella


 • Rregullimi automatik i diapazonit të dritës;
 • Këndi i programueshëm i optikës varet nga ngarkesa e makinës;
 • Sensori ultrasonik llogarit pozicionin e trupit të makinës në raport me rrugën;
 • Mundësuar nga veturat 12 V, ka komplete që janë krijuar për 24 V;
 • Në prani të ksenonit të rregullt, korrigjuesit automatikë janë të detyrueshëm për mirëmbajtje.

Rregullimi automatik i diapazonit të dritës;  Këndi i programueshëm i optikës varet nga ngarkesa e makinës;  Sensori ultrasonik llogarit pozicionin e trupit të makinës në raport me rrugën;  Mundësuar nga veturat 12 V, ka komplete që janë krijuar për 24 V;  Në prani të ksenonit të rregullt, korrigjuesit automatikë janë të detyrueshëm për mirëmbajtje

Korrektori automatik SmartEye

Ky model i korrigjuesit automatik (opsional) ka për qëllim kryesisht për shndërrimin e sistemeve të fabrikës së një makine që janë të pajisura me një pajisje elektromekanike. Përfshihen:

 • Njësia elektronike me sensorin e pozicionit;
 • Monitori me të cilin është bërë rregullimi;
 • lidhje të;
 • Dy lloje prizash për t'u lidhur me një monitor pajisje.

Moduli nuk është i pajisur me aktivizuesit e vet për ndryshimin e diapazonit të dritës. Parimi i funksionimit të kësaj pajisje është të përcaktojë pozicionin e trupit të makinës në lidhje me rrafshin e rrugës. Duke përdorur sensorin, lexohet informacioni, ai instalohet në strehimin. Pastaj dërgohet një komandë për të ndryshuar këndin e fenerëve në lidhje me ngarkimin e makinës.

Informacione të rëndësishme për të ditur kur instaloni

Devicedo pajisje universale llogarit automatikisht vlerën e këndit të ngritjes / uljes së fenerit në një ngarkesë të caktuar të makinës. E gjithë kjo ndodh falë sensorit ultrasonik të dizajnit më të fundit. Rregullat themelore që duhet të merrni parasysh patjetër janë se sensori duhet të montohet në një distancë prej të paktën 250 mm nga sipërfaqja e rrugës. Nëse keni dëshirë të blini fenerët e rinj, nuk keni pse të blini përsëri korrektorin automatik.

Karakteristikat kryesore të korrektorit automatik


 • Tensioni me vlera 12 V;
 • Këndi i pjerrësisë llogaritet sipas disa programeve të veçanta, kjo zgjedhje varet nga madhësia e fenerëve dhe lloji i tyre;
 • Koha e rregullimit të pozicionit të fenerit është 2-5 sekonda;
 • instalim Korrektori automatik SmartEye është një pikë e rëndësishme gjatë përfundimit të mirëmbajtjes (kërkesat e GOST dhe standardet evropiane).

rezultatet

Auto-korrektori i fenerëve është i detyrueshëm për makinat që janë të pajisura me ndriçim standard. Ky modul do të ndikojë pozitivisht në cilësinë dhe drejtimin e ndriçimit, edhe nëse makina juaj është e ngarkuar në maksimum. C auto-Corrector Ju nuk duhet të shqetësoheni për faktin se drita e makinës suaj mund të ndikojë negativisht në komoditetin e lëvizjes së drejtuesve të korsisë që vijnë. Nëse makina është e pajisur me një korrigjues automatik, atëherë do t'ju sigurohet një kalim i lehtë dhe i papenguar i inspektimit teknik tjetër. Lëreni dritën në makinën tuaj të jetë e drejtë.

© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008