Hapni furnizimin me energji laptop. Laptop Riparimi: Si për të hapur laptop furnizimit me energji elektrike?

 1. Metoda hap pas hapi e çmontimit të furnizimit me energji nga një laptop Asus
 2. instrumente
 3. Dy pjesë
 4. Algoritmi i përgjithshëm
 5. Forma e personalizuar
 6. disable
 7. Zbatimi i forcës

Video tutorial disassembling dhe montimin e një njësie furnizimi me energji laptop

Metoda hap pas hapi e çmontimit të furnizimit me energji nga një laptop Asus

Shumë prej nesh u përballën me një problem të tillë si mungesa e një procesi të ngarkimit në një kompjuter portativ. Kjo mund të shkaktohet nga faktorë të ndryshëm. Së pari, një fole e thyer në vetë pajisjen mund të çojë në këtë, ndërprerjet e dytë, në kabllon që shkon në furnizimin me energji elektrike, dhe së treti, një kabllo të thyer në kryqëzimin me furnizimin me energji elektrike. Në këtë artikull ne do të prekim telat e tretë më të zakonshëm - telat e thyera, duke ju mbajtur nga një udhëtim tjetër në shërbim ose blerje të pajustifikuar të një furnizimi të ri të energjisë për shkak të këtyre gjërave të këqija.

Kujdes! Për të zëvendësuar kordonin, së pari duhet të çmontoni vetë njësinë, si rregull, ato nuk janë të ndashme. Nëse nuk keni kohë, dëshirë ose aftësi në procedura të tilla, është më mirë të kontaktoni specialistët për të cilët riparimi i laptopëve Asus është një proces mjaft i lehtë dhe i shpejtë.

Pra, për të hapur furnizimin me energji elektrike, ne kemi nevojë për:

 • Një thikë (ose diçka e ngjashme, me një thikë të hollë, por jo të mprehtë, në mënyrë që të mos dëmtojë vetë njësinë);
 • çekiç;
 • Peceta (të gjitha ato që mund të vendosen nën njësi, edhe nëse është gazetë ose fletë letre);
 • Superglue dhe shiringë;

Le të fillojmë:

 • Së pari ju duhet të vendosni furnizimin me energji në çdo anë në një pecetë / leckë, në mënyrë që të mos gërvishtni sipërfaqen në të cilën do të punojmë.
 • Tjetra ju duhet të futni thikën në brazdë, e cila ndan bllokun në gjysmë, jo vetëm në buzë, por pak më larg nga buza, sepse mund të dëmtojë ose të thyejë cepin.
 • Thjesht thith thikë në thikë, jo aq shumë për të thyer bllokun (ne duhet të çmontoj, përndryshe mund të bëhet në një moment me një çekiç), por jo edhe aq të dobët, sepse na duhet që thika të bjerë anën e njësisë së furnizimit me energji pak pas në këtë vend ai do të shpërndahet.
 • Bëni të njëjtën gjë, së pari në anën tjetër të gjerë dhe më pas në dy ato të mbetura të ngushta. Nëse blloku nuk hapet plotësisht, atëherë përsëritni të njëjtin veprim. Në këtë mënyrë e hapim atë, e cila ishte e nevojshme.


Në këtë mënyrë e hapim atë, e cila ishte e nevojshme

 • Për të zëvendësuar tela, duhet së pari të hiqni qarqet nga njëra nga gjysmën e bllokut, duke e lidhur me kujdes me një thikë, në të cilën mund të ngjiteni, pastaj hiqni përfundimin e aluminit nga qarqet, mund të ngjiteni me shirit ngjitës.
 • Tjetra ju duhet të lidhni dy telat e kabllit të vjetër nga qarqet dhe lidhësin në të njëjtën mënyrë me ato të reja me një tel pune.
 • Ne bashkojmë njësinë e furnizimit me energji në mënyrë të kundërt, ne paraprakisht aplikojmë ngjitësin në njërën nga grooves në kutinë plastike të njësisë së furnizimit me energji duke përdorur një shiringë ose një urë të gjatë ngjitësish.


Ne bashkojmë njësinë e furnizimit me energji në mënyrë të kundërt, ne paraprakisht aplikojmë ngjitësin në njërën nga grooves në kutinë plastike të njësisë së furnizimit me energji duke përdorur një shiringë ose një urë të gjatë ngjitësish

Gjithçka, në këtë mënyrë, ne në mënyrë të pavarur e çmontuan dhe montuam njësinë e furnizimit me energji nga laptopi, duke përdorur vetëm mjetet në dispozicion. Ndërkohë që nuk është plotësisht e disponuar me ndihmën e dikujt. Shpresojmë që ky artikull të jetë i dobishëm.

Një furnizim me energji laptopë është zakonisht një pajisje e jashtme. Për më tepër, nuk ka asnjë standard të vetëm, kështu që secili prodhues i laptopëve "krijon" dizajnin e njësisë së furnizimit me energji elektrike sipas gjykimit të vet. Të gjithë komponentët kjo pajisje të lidhura mirë dhe janë një monobllok, i cili, në shikim të parë, për të çmontuar veten është shumë e vështirë. Megjithatë, asgjë nuk është e pamundur.

Më shpesh ju duhet të çmontoni furnizimin me energji në rast se keni nevojë të zëvendësoni kordonin e dëmtuar. Ne marrim bllokun dhe thikë të mprehta të hollë ose bisturi. Ne vendosim pajisjen në anën e saj dhe butësisht futeni veglën tonë të prerjes në brazdë mbushës duke u larguar nga një qoshe prej rreth 5 milimetra. Kjo do të parandalojë dëmtimin e montimeve. Duke përgjuar lehtë në thikë ose bisturi me një çekiç, ngjitni me kujdes plastikën përgjatë vijës. Në këtë rast, teh duhet të vihet në kontakt me plastikën, jo me tërë sipërfaqen, por rreth 15-30 milimetra. Ne nuk mundi shumë në mënyrë që pala të ishte pak e vendosur dhe e shitur, por kjo nuk do të thyejë. Pra, ne "trajtojmë" shtresën - së pari përgjatë anëve të gjata, pastaj së bashku me ato të shkurtra. Lejohet të përsëritet procedura nëse nuk është e mundur të hapet blloku herën e parë. Vlen të përmendet se për shumë laptopë, njësitë e furnizimit me energji elektrike janë shumë të vështira për t'u hapur. Pra, Ngarkuesit e Dell, Asus, HP, Acer dhe të tjerët janë të dobët ndaj "hapjes". Por furnizimet me energji Macbook hapur në këtë mënyrë mjaft mirë, edhe pse pas procedurës shfaqje dhe vuajnë.


Por furnizimet me energji Macbook hapur në këtë mënyrë mjaft mirë, edhe pse pas procedurës  shfaqje  dhe vuajnë

Pasi ta keni hapur njësinë për të gjetur fajin, duhet të hiqni mbështjellësit prej alumini dhe plastike. Zakonisht ato mbahen në shiritat ngjitës ose ngjitur, si një opsion - ngjitur me rrëshirë, të bashkangjitur me disa vidha.


Zakonisht ato mbahen në shiritat ngjitës ose ngjitur, si një opsion - ngjitur me rrëshirë, të bashkangjitur me disa vidha

Tjetra, kontrolloni tensionin në daljen e bordit. A është mirë? Pra, ne po kërkojmë më tej problemin. Nëse keni nevojë për të zëvendësuar tela, atëherë për fillestarët çlirojmë një të vjetër. Zakonisht është 2-3 kontakte. Pastaj në të njëjtën mënyrë ne lidhni një të re.


Pastaj në të njëjtën mënyrë ne lidhni një të re

Ne bashkojmë furnizimin me energji elektrike në të njëjtën mënyrë siç është hequr. Nuk është e nevojshme të ngjitni mbështjellësit. Përdorni një shiringë mjekësore për të aplikuar një shtresë të hollë ngjitësish në brazdën e shtresës së njërit prej gjysmave të ngarkuesit dhe të dyfisni të dy pjesët së bashku. Për besueshmërinë, mund ta vendosni njësinë nën ngarkesë në kohën e tharjes. Pajisja është e gatshme të punojë!


Pajisja është e gatshme të punojë

Duhet të theksohet se njësitë e furnizimit me energji notebook nuk janë të dizajnuara për vetë-riparim, megjithatë, me një qasje profesionale, pajisja nuk do të vuajë dhe do të vazhdojë të funksionojë. Nëse e keni kryer disassembly me kujdes dhe ashtu si palosur në mënyrë të saktë pajisjen mbrapa, pamja nuk do të ndryshojë.

Ky element do të përshkruhet më poshtë. Rënie, përplasje të energjisë dhe më shumë bëjnë pajisje të tilla të padobishme.

instrumente

Konsideroni se si mund ta rregulloni në mënyrë të pavarur furnizimin me energji laptop. Si ta çmontoni këtë element është pyetja e parë që duhet zgjidhur. Në shumicën e rasteve, për të arritur rezultatin e dëshiruar, do të kërkohet pjesë të lira, si dhe pajisje për saldim. Çështja se si të çmontohet njësia e furnizimit me energji të një laptop është e komplikuar nga fakti se shpesh nuk ka vida, bulona ose mbajtëse në rastin e saj. Megjithatë, ky dizajn duket se është monolit. Në anët anësore ka një shtresë të ngushtë që mbulon të gjithë perimetrin.

Dy pjesë

Pra, tani e dimë tipar kryesor që ka një furnizim me energji laptopë. Si ta çmontoni tani është shumë më e lehtë për t'u kuptuar. Sipërma e mësipërme mund të jetë e ndryshme në trashësi. Shpesh ajo është e mbuluar në krye nga afishe e një prodhuesi. Tjetra ne kemi për të prerë. Ju nuk mund të keni frikë për elementët e brendshëm, pasi ato janë të mbuluara me një shtresë metalike. Ai siguron mbrojtjen e rrezatimit dhe mbrojtjen elektronike të përmbajtjes. Megjithatë, përkundër mbrojtjes, veprimet e autopsisë kryhen me kujdes të veçantë.

Algoritmi i përgjithshëm


Dallimi kryesor ndërmjet metodave individuale të disassembly është reduktuar në qasje të ndryshme estetike të procesit Dallimi kryesor ndërmjet metodave individuale të disassembly është reduktuar në qasje të ndryshme estetike të procesit. Ju gjithashtu mund të përdorni një mjet tjetër. Në çdo rast, trupi duhet të ndahet përgjatë vijës së shtresës. Ka dy qasje kryesore. Ju mund ta shkëputni pajisjen me përpjekje ose ta shkurtoni pajisjen. Në shumicën e modeleve, gjysma janë ngjitur së bashku. Dhe jo shumë të qëndrueshme. Gjithashtu mund të aplikohet asambleja "groove-spirancë". Ajo, gjithashtu, si rregull, plotësohet me ngjitje. Për të prerë trupin e bllokut, përdorni çdo mjet me një thikë veçanërisht të hollë. Një bisturi ose një thikë është e mirë. Aplikoni forcën e ndikimit. Ne e vendosim teh drejtpërdrejt në vijën e vijës së vet, lehtë mundi atë me një çekiç të vogël. Ne përpiqemi që në mënyrë intuitive të ndjejmë forcën me të cilën të godasim në mënyrë që të shpohet mbulesa plastike dhe të mos dëmtojmë metalin nën të. Ne kemi një prerje që është e barabartë me disa centimetra. Ne transferojmë tehin në fillim të saj. Rezultati duhet të jetë një vijë e vazhdueshme. "Prerja" me thikë është e rrezikshme për gishtat, por për disa njerëz kjo qasje është më e zakonshme. Nëse kemi një arsenal të larmishëm mjetesh në dispozicion, ne do të jemi në gjendje të prerë trupin me siguri dhe shpejtësi më të madhe. Për shembull, në mënyrë të konsiderueshme lehtësuar procesin do të lejojë hundë-disk në stërvitje. Në këtë rast, i tërë procedura zgjat disa minuta. Prerja do të jetë relativisht e barabartë. Megjithatë, në këtë rast është e rëndësishme që të kontrollohet me kujdes thellësia e zhytjes së diskut. Rrit ndjeshëm rrezikun e dëmtimit të metalit. Ka një mënyrë tjetër për të çmontuar. Le ta provojmë. Ne kemi nevojë për të ndarë gjysmën individuale të trupit. Pra, bëjmë një prerje të vogël përgjatë vijës. Vendoseni majën e kaçavidit në të. Për më tepër ne kryejmë disa kthesa të lehta për ta kthyer atë në një levë. Më së shpeshti, zamja që mban plastikën lehtësisht jep veten. Si rezultat, hendeku po rritet. Pas lëshimit të njërës anë, merrni dorën me duart tuaja. Kjo qasje në masë të madhe e përshpejton procesin. Për më tepër, në gjysmën e sipërme dhe të sipërme të trupit, afër këndit, ne stërviteni stërvitjen e zakonshme të një madhësie të vogël të vrimave në mënyrë që të bëhet e mundur të përdorim pincë. Ne shkurorëzojmë lapsa. Shtresë divergjente. Përdorni një thikë ose një kaçavidë të sheshtë për ta ndihmuar atë të zhduket krejtësisht. Nëse trupi nuk mund të lëshojë shenja, mund të shkoni në anën tjetër. Prej kabllos përmes së cilës duhet të ngarkohet laptopi. Në vrimë që rezulton, përdorni levën e testuar më parë. Tani ju e dini se çfarë përmban një furnizim me energji laptopë ka. Si ta çmontoni këtë pajisje, kemi përshkruar në detaje më sipër.

Forma e personalizuar


Le të hedhim një vështrim se si të çmontoni furnizimin me energji elektrike Le të hedhim një vështrim se si të çmontoni furnizimin me energji elektrike. laptop asus . Për shembull, merrni pajisjen Eee PC. Algoritmi i veprimit fillon me një kërkim për një cung. Tjetra, hiqeni atë. Pas kësaj, hiqni rrufe në qiell. Armatosur me një bisturi, ndani anën e anës së pirunit. Përdorimi i lehtë në kryqëzim është i angazhuar në nxjerrjen e majës së furnizimit me energji elektrike. Para-kalojnë nëpër nyjet, pasi ato janë ngjitur gjithashtu. Zvogëloni kabllon. Ndaj pincat e kabllit të kabllove me hapëse teli. Ne i shpëtojmë eshtrat e telit nga ajo.

disable


Tani shqyrto si ta çmontoni furnizimin me energji elektrike  Fletore Lenovo Tani shqyrto si ta çmontoni furnizimin me energji elektrike Fletore Lenovo . Në mënyrë tipike, pronarët e këtyre pajisjeve përballen me një situatë në të cilën një kompjuter laptop papritmas ndalon marrjen e energjisë nga rrjeti. Merrni një kaçavidë të sheshtë dhe ndani konturin. Pothuajse të gjitha fazat përputhen me algoritmin universal të përshkruar në fillim të këtij materiali. Karakteristikat e veçanta përfshijnë faktin se struktura është e lidhur me zam. Për efikasitet më të madh të procesit, nuk mund të përdorni një kaçavidë, por një kaçavidë me një hundë.

Zbatimi i forcës


Tani shqyrto si ta çmontoni furnizimin me energji elektrike  Acer laptopë Tani shqyrto si ta çmontoni furnizimin me energji elektrike Acer laptopë . Këto pajisje janë veçanërisht të qëndrueshme, kështu që për të hyrë në elementët e tyre të brendshëm është më e mira për të përdorur një thikë të qëndrueshme dhe çekiç. Hapat e mbetura janë të ngjashme me ato të përshkruara në udhëzime universale më sipër.

Nëse kompjuteri juaj papritmas filloi të shkojë rastësisht në reboot ose mbyllet, atëherë një nga arsyet për këtë mund të jetë mbinxehje, gjithashtu thotë se është koha për të filluar pastrimin e pranverës në njësinë e sistemit. Nuk ka asgjë të vështirë në këtë, ne e çmontojmë rastin, zakonisht për këtë ju duhet të heqni disa vida nga pjesa e prapme e njësisë së sistemit, pastaj hiqni mbulesën anësore, në rastin tim është e mjaftueshme që vetëm t'i hiqni të dy valvulat në anët dhe mbulesa do të hiqet tërësisht duke lënë vetëm kornizën me brënda . Pastaj pastrojmë me një furçë dhe në të njëjtën kohë fshihet çdo gjë që është e mbuluar me pluhur.

Mos harroni në lidhje me furnizimin me energji, nëse radiatorët e procesorit dhe kartela video ende mund të pastrohen pa hequr dhe larguar tifozët prej tyre, atëherë furnizimi me energji duhet të hiqet dhe të çmontohet. Natyrisht, është e mundur që të pastrohet njësia formalisht duke defektuar atë me ajër të kompresuar dhe pa hequr atë. Por opsioni ideal do të jetë, ende ta çmontoni dhe si ta pastroni atë.


Për ta bërë këtë, shkëputni të gjithë lidhësit e furnizimit me energji elektrike brenda njësisë së sistemit dhe jashtë (nga priza) :-) pastaj hiqni katër vidat me të cilat është i dehur në rast.Tani furnizimi me energji mund të hiqet nga strehimi.


Tani furnizimi me energji mund të hiqet nga strehimi

Fikni këto vidha.


Fikni këto vidha


Hiqeni mbulesën me një tifoz.


Ne e lirojmë kabllon nga kutia, shkëpusim dy lidhësit nga bordi, heqim katër vida me të cilat bordi është i dehur në rast, njëri prej tyre do të tërheqë tela terren.


Tani ju mund të hiqni lirshëm bordin dhe pastroni atë nga të gjitha anët.


Ne pastrojmë tifozen, mos u përpiqni t'i prekni blades veten me gishtat tuaj, pluhuri shkopinj në brisk të yndyrshëm të shpejtë. Në përgjithësi, çfarëdo që pastroni në kompjuter, përpiquni ta prekni sa më pak që të jetë e mundur me duart tuaja. Nëse njësia juaj është më shumë se dy vjeçe, ju mund të hiqni afishe, hiqeni tapën dhe vendosni disa pika vaj motori në mbajtësin e ventilatorit. Nëse është kaq e vjetër që tifozët nuk janë vetëm duke bërë zhurmë, por duke u tronditur apo edhe duke trokitur, atëherë është më mirë ta ndryshoni atë në një të re.Me pastrimin e gjithçkaje, ne mbledhim në mënyrë të kundërt.


Me pastrimin e gjithçkaje, ne mbledhim në mënyrë të kundërtNe vendosim njësinë prapa në rast, lidhim përçuesit e saj me konsumatorët.


Ne vendosim njësinë prapa në rast, lidhim përçuesit e saj me konsumatorët

Blloku mund të thuhet të jetë ende i pastër, është vetëm buggy, kështu që unë vendosa të çmontoj atë, të shoh atë që ishte, mirë, dhe përgjatë rrugës kam bërë këtë Temko. Në përgjithësi, furnizimet me energji kompjuterike janë të ndryshme në dizajn dhe përmbajtje, por duke përdorur shembullin e kësaj njësie standarde do të jetë më e lehtë për ju që të çmontoni tuajat.


Në përgjithësi, furnizimet me energji kompjuterike janë të ndryshme në dizajn dhe përmbajtje, por duke përdorur shembullin e kësaj njësie standarde do të jetë më e lehtë për ju që të çmontoni tuajat

Një këshillë e vogël për shembullin e një kompjuteri tjetër, si ta shtyni një disassembly të plotë të një kompjuteri për pastrim. Ju vetëm duhet të instaloni filtra në formën e copave të rrjetave të mushkonjave në tifozët e thithjes, nëse jo, pastaj në hyrjet më të mëdha. Kjo është nëse dizajni i trupit ju lejon të bëni këtë, përndryshe do të duket e shëmtuar.


Kjo është nëse dizajni i trupit ju lejon të bëni këtë, përndryshe do të duket e shëmtuar


Më parë, pa këto rrjeta, ishte e nevojshme çdo gjashtë muaj për të çmontuar inxhinierin e sistemit dhe për të bllokuar me të gjithë radiatorët. Tani çdo 3-4 muaj unë hapja mbulesën e përparme dhe me një furçë ose një fshesë me korrent, hiq pluhurin e grumbulluar nga rrjeti, mirë, nga rrjeti i tifozit anësor. Nga rruga, rrjeti në kapakun anësor shihet qartë kur është e nevojshme për pastrimin e rrjetave të para, shërben si tregues i ndotjes. Dhe vetëm një herë në çdo 2-3 vjet unë e çmontoj atë plotësisht për pastrimin e ftohësit, etj.

A është mirë?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008