Historia e "katër unazave"

Sot, ky emblemë në grilë ose në kapuçin e një makine të bukur është i njohur për të gjithë botën Sot, ky emblemë në grilë ose në kapuçin e një makine të bukur është i njohur për të gjithë botën. Kjo makinë është bërë simbol i një makine të besueshme, të fuqishme dhe të rehatshme dhe pronari i saj personifikon një shembull të "suksesit" në jetë. Nëse bëhesh pronar i Audi, atëherë shqyrto se çfarë ke bërë taksi në rrethin e të zgjedhurve.

Ky emblemë u shfaq vetëm në vitin 1934, në bashkimin e 4 kompanive - "Audi Werke", "August Horch Automobile Werke", DKV dhe "Wanderer" në Auto Union të automobilave. Fillimisht, logoja e Audi u përdor vetëm në makina garash, ndërsa çdo kompani prodhonte makina të zakonshme nën markën e vet dhe e zbukuroi me emblemat e veta.

Megjithatë, vetë markë Audi u shfaq shumë më herët. Ajo u lind në vitin 1910 me vendim gjykate. Më pas, u dëgjua çështja kundër gushtit Horch, i cili u akuzua për shpërdorim të markës. Fakti është se August Horch ishte një projektues dhe sipërmarrës i talentuar, makinat e firmës së tij "A. Horch & Co "nën markën" Horch "gëzonte një kërkesë të mirë. Por, duke u grindur edhe një herë me aksionarët, ai u largua nga kompania dhe pas një kohe krijoi një kompani të re, August Horch Automobilwerke GmbH. Të dy kompanitë e para dhe të dyta të themeluara nga ai mbanin emrin "Horch". Natyrisht, ushtritë së pari parashtruan një padi dhe fituan rastin. Duhej të kishte një emër tjetër të kompanisë. Me një vendim gjyqësor, i dyti iu dha emri i ri Audi, i cili në latinisht është i njëjtë me Horch në gjermanisht - "dëgjoni, dëgjoni".

Që nga lindja e saj, Audi ka marrë pjesë në konkurse të ndryshme. Ky këmbëngulje u shpërblye në vitin 1911, kur modeli i tij Audi B me një motor 2,6 litërsh në Austri në garat e Alp Cupit kaloi të gjithë distancën e garës pa pikë dënimi. Duke marrë parasysh të gjitha mangësitë e makinës seri "B" në 1913, u zhvillua nga Audi "C", me një 4 cilindër motor 3,5 litërsh. Trupi prej druri i makinës ishte i hapur dhe kishte një pjesë të zgjatur dhe të theksuar të pasme, e cila siguroi makinën me aerodinamikë më të mirë dhe dha një pamje grabitqare. Si rezultat, në vitet 1912-1914, ky model Audi luajti mirë në Kupën e Alpet, për të cilën mori pseudonimin "Pushtuesi i Alpeve".

Në vitet 1920, shfaqen disa makina të tjera: Audi-K, 50 veta, makina e parë me një motor me 6 cilindra, Audi-M, motori i parë me 8 cilindra në një makinë R-seri që mori një zë të lartë dhe të frikshëm emrin emator. Kjo bëhet dizajni më i fundit i Audi, i cili së shpejti është marrë nga një tjetër prodhues i makinave, DKW. Në 1932, katër kompani gjermane DKW, Audi, Horch dhe Wanderer formojnë një shqetësim të vetëm Auto Union. Rezultati i bashkimit të tyre është ideja e një aksioni me rrota të përparme për makina masive. Gradualisht, të gjitha problemet dhe vështirësitë në zotërimin e dizajnit të ri u tejkaluan, makina e re tregoi mirë dhe u prodhua deri në 1938.

Pas Luftës së Dytë Botërore, qyteti i Zwickau, ku Audi u lirua, u bë pjesë e RDGJ-së. Fabrika e Audi Automobile bëhet pronë e shtetit dhe hap hapjen e Trabantëve. Makina Audi nuk prodhohen më, pasi që pas luftës, shqetësimi i Bashkimit Auto zgjedh vetëm makinat DKW. Në vitin 1958, kompania Auto Union kaloi nën kontrollin e Daimler Benz, dhe në vitin 1964 u bë pronë e shqetësimit të Volkswagen. Në vitin 1965, markë Audi u rilind. Në vitin 1969, Auto Union dhe NSU u bashkuan - kompania e re e makinave quhet NSU Auto Union. Në vitin 1984, kompania u riemërua thjesht Audi.

Pas vitit 1965, familja Audi e modeleve filloi të zgjerohej me shpejtësi - në fillim të viteve '70, shfaqen 60, 75, 80 dhe 100 makina të makinave. Krijuar në vitin 1980, modifikimet Audi quattro të të gjitha rrotullimeve në mënyrë të përsëritur arrijnë sukses në tubim ndërkombëtar dhe kjo sjell prestigj të lartë për makinat Audi.

Marrja në masat e makinave me veturë të vetme Audi konsiderohet si një fazë revolucionare në zhvillimin e industrisë së automobilave. Makinat e para me katër rrota Audi janë llogaritur kryesisht në ngjarjet sportive, ku mund të kontrolloni besueshmërinë e dizenjove të reja. Ata vendosin motorë të fuqishëm me 5 cilindra me turbo. Nën ndikimin e Audi-së me të gjitha rrotat e rrotave, një drejtim i ri po hidhet në krijimin e makinave prodhuese për të dyja sportet dhe për përdorim normal.

© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008