Katalogu i produkteve :: OILS-MARKET.RU - vajra motorike dhe të transmisionit, filtra, kimikate të automobilave

  1. Ndërrimi i filtrit të vajit
  2. Pse duhet të zëvendësoj filtrin e vajit?
  3. Çfarë kërkohet për të zëvendësuar filtrin e vajit?
  4. Udhëzime hap pas hapi për zëvendësimin e filtrit të vajit me fotografi

Zëvendësimi i filtrit të vajit të makinës është një procedurë mjaft e thjeshtë që çdo pronar makine mund të kryejë, madje edhe një fillestar. Para se të flasim më hollësisht për zëvendësimin e filtrit të naftës , le të thyejmë një teori të vogël për të vënë gjithçka në vendin e saj.

Ndërrimi i filtrit të vajit


Asnjë nga prodhuesit e automobilëve nuk flet për intervale të veçanta të zëvendësimit të filtrit të vajit . Nëse, për shembull, filtri i ajrit duhet të ndryshohet pas 20 000 - 30 000 km, atëherë askush nuk thotë asgjë për ndryshimin e filtrit të vajit. Në këtë rast, kuptohet që zëvendësimi i filtrit të vajit duhet të kryhet në lidhje me zëvendësimin e vajit motorik. Udhëzimi më i detajuar tashmë është përshkruar në artikull. rreth ndryshimit të vajit tuaj motorik . Ndiqni lidhjen, të mirëpritur. Kështu, intervali i zëvendësimit të filtrit të vajit është i barabartë me intervalin e zëvendësimit të vajit të motorit, dmth. mesatarisht nga 5.000 në 10.000 km. Edhe pse shumë ekspertë këshillojnë të ndryshojnë filtrin e vajit pas 2 ndryshimeve të naftës. Por filtri i vajit nuk është pjesa në të cilën për të kursyer, aq më shumë kushton thjesht pennies (nga 100 r në 400 r). E gjitha varet nga trashësia e portofolit të pronarit të makinerisë ... mirë, apo paratë e saj dhe përgjegjësia.

Pse duhet të zëvendësoj filtrin e vajit?


Ashtu si të gjithë filtrat e tjerë (ajri, karburantet), filtri i vajit është projektuar për pastrim. Në këtë rast, filtri i vajit pastron vajin e motorit. Gjatë punës, filtri i vajit është i bllokuar me produktet e "aktivitetit jetësor" të motorrit dhe efikasiteti i tij përkeqësohet dukshëm. Për shkak të kësaj, vaji i motorit nuk pastrohet siç duhet dhe pronari i makinës në këtë rast mund të "marrë" për riparime të shtrenjta. Prandaj duhet të ndryshohet filtri i vajit . Dhe ju duhet të ndryshoni në kohën e duhur, dhe jo kur ai dëshiron.

Çfarë kërkohet për të zëvendësuar filtrin e vajit?


Nuk kërkohet asnjë pajisje e veçantë për ndryshimin e filtrit të vajit. Shumë prej tyre kanë një mbartës të filtrit të vajit, por nëse nuk është në dorë, atëherë është shumë e mundur të bëhet me mjete të improvizuara. Në më shumë detaje rreth tërheqësve të filtrave të naftës ne do të tregojmë në artikullin vijues. Si të hiqni filtrin e vajit mund të lexohet pikërisht këtu . Gjithashtu, për të zëvendësuar filtrin e vajit, do t'ju duhet një enë për të mbledhur vajin e përdorur, një filtër të ri të vajit, një vaj motorik të ri dhe një lloj lecke, të cilën nuk duhet t'i hidhni pas punës.

Udhëzime hap pas hapi për zëvendësimin e filtrit të vajit me fotografi


Pra, gjëja e parë që duhet të bëni është përgatitja e mjeteve. Ne patjetër do të kemi nevojë për një çelës që të liroj prizën e kullimit. Dhe nëse doni të hiqni mbrojtjen e karikimit të motorit, atëherë çelësat për çmontimin e saj.
E dyta. Makina duhet të dërgohet në gropë ose mbikalim. Dhe sigurohuni që të rregulloni frenin e dorezës. Ju mund të vendosni gjithashtu "këpucë" nën rrota.
Tretë. Merrni enën për të kulluar vajin e mbetur. Fikeni spinën e kullimit dhe derdhni vajin në enën e përgatitur. Kur vaji është qelq, shtrëngoni prizën e kullimit.
Katërt. Këtu është më interesante. Fikni filtrin e vajit. Idealisht, ajo duhet të heqë me dorë. Por nëse kjo nuk ndodh, atëherë ju tashmë i lexoni udhëzimet për heqjen e filtrit të vajit? Pasi filtri i vajit të zhvendoset, përgatituni për faktin se edhe një pjesë e vajit do të largohet prej saj. Prandaj, toka për mbledhjen e minierave larg. Kur vaji është qelqi, fshijeni jastëkun e filtrit me një leckë.
Pra, gjëja e parë që duhet të bëni është përgatitja e mjeteve
E pesta. Ne jemi duke përgatitur një filtër të ri të naftës. Vula gome e filtrit të ri të vajit duhet të lubrifikohet me vaj motori dhe filtri duhet të jetë i dehur në vend me dorë.

Kjo është e gjitha. Në këtë pikë, zëvendësimi i filtrit të naftës ka mbaruar. Mbetet vetëm për të mbushur vajin e ri motorik dhe për të mbledhur mjete. Por mos harroni se ka lloje të tjera të filtrave të naftës. Ne shkruam për ta pikërisht këtu . Nëse jeni të interesuar, atëherë klikoni në linkun dhe shikoni. Dhe ne presim.


Do të doja gjithashtu të bëja një rezervim për zëvendësimin e fishekut të filtrit të vajit (ose fishekës). Mbi të, kemi konsideruar zëvendësimin e një filtri të naftës që nuk mund të ndahet. Por ka edhe fishekë filtër që përfaqësojnë vetëm elementin e filtrit. Në këtë rast, zëvendësimi i një filtri të tillë të naftës do të jetë edhe më i lehtë, por mund të kërkohet mjete shtesë. Në vend që të tërhiqni të gjithë filtrin e vajit, thjesht hiqni kapakun, nën të cilin ndodhet elementi filtri. Pastaj ju duhet të tërhiqni "insides" dhe të mbledhni çdo gjë në mënyrë të kundërt. Nuk ka asgjë të komplikuar për këtë.
Do të doja gjithashtu të bëja një rezervim për zëvendësimin e fishekut të filtrit të vajit (ose fishekës)

Zëvendësimi i videos së filtrit të vajit mund të shihet më poshtë.


Kjo është e gjitha, të dashur miq, ju falënderoj për vëmendjen tuaj, shpresoj që pas leximit të këtij artikulli, nuk do të keni pyetje rreth zëvendësimit të filtrit të vajit . Mos harroni këtë me ne Ju mund të blini jo vetëm naftë, por edhe filtra të naftës për çdo makinë.

Çfarë kërkohet për të zëvendësuar filtrin e vajit?
Pse duhet të zëvendësoj filtrin e vajit?
Çfarë kërkohet për të zëvendësuar filtrin e vajit?
Por nëse kjo nuk ndodh, atëherë ju tashmë i lexoni udhëzimet për heqjen e filtrit të vajit?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008