Ngarko tabletën nga kompjuteri. Ju mund të përdorni një thikë dhe zjarr. Procesi i ngarkimit të një vegël portative nga një kompjuter

 1. Kabllo USB
 2. Ne ngarkuar me një bateri të jashtme
 3. Ngarkimi manual (i vetëpunësuar)
 4. Si të ngarkoni telefonin në tren?
 5. Ne e ngarkojmë telefonin në natyrë pa një ngarkues
 6. Ngarkoni shpejt telefonin për një telefonatë të shkurtër
 7. Bëni një pagesë të telefonit
 8. Frog për të ngarkuar telefonat dhe çfarë lloj pajisjesh dhe ku mund ta blej?
 9. Mënyra e zakonshme dhe më e pranueshme për të rivendosur fuqinë e baterisë
 10. Procesi i ngarkimit të një vegël portative nga një kompjuter
 11. Nga ndezësi i cigareve në makinë
 12. Nga furnizimi me energji autonome
 13. Ngarkimi direkt
 14. Karakteristikat e përzgjedhjes së pajisjes
 15. Disa nuanca dhe pika të rëndësishme që kanë nevojë për vëmendje
 16. Ngarkoni herën e parë

Flisni rreth asaj se si të ngarkoni tabletin pa u ngarkuar

Të gjithë duhet të ngarkonin tabletën pa një ngarkues. Dhe ka një zgjidhje për këtë problem. Dhe jo një.

Ngarkimi është transferimi i energjisë nga burimi i energjisë në baterinë e tabletit tuaj. Dhe jo domosdoshmërisht transmetuesi i energjisë duhet të jetë i ngarkuar, i cili vjen bundled me tabletë. Merrni parasysh metodat alternative të tarifimit.

Kabllo USB

Kordoni USB është në të gjithë dhe pothuajse në çdo shtëpi. Ju mund ta përdorni atë për të. Ne kemi nevojë për një kompjuter ose një laptop të ngarkuar, për të cilin ne lidhim pajisjen që ka nevojë për karikim. Hyrja e lidhësit zakonisht ka madhësi standarde, kështu që mund të përdorni çdo kompjuter.

Duke e lidhur tabletin duke përdorur një kabllo USB në burimin e energjisë, e cila në këtë rast është një kompjuter, mund të deklaroni menjëherë faktin e transferimit të energjisë në tabletën tuaj "të uritur". Kjo metodë mund të quhet një nga më të mënyra të thjeshta Ngarkimi i tabletës pa ngarkuesin. Por ai ka dhe. Këto përfshijnë:

 • Rryma maksimale e ngarkimit është mjaft e ulët - një maksimum prej 500Mah;
 • Fuqia dhe tensionet janë gjithashtu minimale, respektivisht, kanë nevojë për më shumë kohë për t'u ngarkuar.

Ne ngarkuar me një bateri të jashtme

Një bateri e jashtme mund të jetë gjithashtu një burim energjie për një tabletë. Ne lidhim furnizimin me energji autonome përmes kabllit në tabletë, dhe ngarkesa rrjedh nga një bateri në tjetrën. Kjo metodë e tarifimit mund të quhet më e lëvizshme: nëse keni një kabllo dhe bateri e jashtme , mund ta ngarkosh tabletin kudo.

Përparësitë e këtij opsioni përfshijnë faktorët e mëposhtëm:

 • Një bateri e jashtme mund të ketë një sasi mjaft të madhe energjie,
 • Pa ngarkesë, ngarkesa mund të mbahet për një periudhë mjaft të gjatë
 • Efikasiteti i ngarkesës gjithashtu ka performancë të fortë.
 • Lëvizshmëria e kësaj metode: për zbatimin e saj, ju mund të mbani gjithçka me ju.

Ka një mundësi të tillë. Bateria e jashtme që duhet të keni: ose blini ose merrni nga dikush.

Ngarkimi manual (i vetëpunësuar)

Ju mund të ngarkoni veten. Për ta bërë këtë, ju duhet një pagesë e vjetër, për shembull, nga telefon celular . Prerja e hyrjes për t'u lidhur me pajisjen, shohim dy tela: kuqe - minus, dhe blu - plus. Duke vendosur se ku është negativ dhe ku është ngarkesa pozitive e baterisë, ne lidhim kabllot atje në përputhje me rrethanat dhe rregullojmë atë me shirit.

Këto nuk janë të gjitha mënyrat për të ngarkuar pa një ngarkues, por ato më të njohura. Zgjidhni ndonjë!

Në këtë rast, mund të ndihmoni kompjuterin më të zakonshëm, laptop apo edhe një tabletë. Për të kuptuar, ju duhet të përdorni pajisje të improvizuara.

Merrni kabllon USB për celularë dhe thjesht lidheni pajisjen me kompjuterin me të.

Dhe mund të provoni të përdorni ngarkuesin nga një telefon tjetër (i panevojshëm).

Këtu do të duhet të prisni lidhësin për celularin dhe të lini vetëm prizë dhe kabllo nga ngarkuesi.

 • Rrip i zinxhirë skajet e telave nga karikuesi.
 • Hiqni baterinë nga "tuba" dhe lidhni skajet e telit në kontaktet e tij: "+" në plus, "-" në minus
 • Izoloni shpikjen dhe futeni në rrjet.
 • Akuza shkoi.

Si të ngarkoni telefonin në tren?

Nëse ka nevojë të ngarkoni atë në tren, por nuk ka ngarkues, mund të shkoni në ndarjen tjetër në kërkim të ngarkuesit të duhur për udhëtarët. Nëse nuk jeni me fat këtu, thjesht mund të kërkoni fqinjën tuaj dhe futni kartën SIM në të.

Opsionet më komplekse për ringjalljen e telefonit në tren kërkojnë:

 • bateri alkaline
 • klip letre
 • skote, e cila në vetvete është paksa e vështirë.

➤ E re: Shumë vajza shpesh duan të ndërtojnë të gjithë njerëzit.

Ne e ngarkojmë telefonin në natyrë pa një ngarkues

Në natyrë, mund të përdorni disa mjete të disponueshme për të ngarkuar telefonin tuaj për një telefonatë të shpejtë të rëndësishme. Por veprimet duhet të bëhen me shumë kujdes për të mos dëmtuar baterinë ose pajisjen tuaj.

Ju mund të përdorni një thikë dhe zjarr.

Për ta bërë këtë, ngroheni thikën e thikës dhe vendosni baterinë nga kontaktet e telefonit në metal. Bateria do të nxehet pak dhe do të tregojë pak energji. Futni baterinë dhe telefononi. Mos e teproj me ngrohje.

➤ Secrets: Çdo vajzë duhet të dijë shpejt dhe pa dhimbje. Flisni vetëm dhe do të filloni të ndryshoni tani.

Ju mund të përpiqeni të hedhni një bateri fort mbi një gur.

Kjo metodë është paksa vandaliste, por bateria nuk do të dëmtohet nga një goditje e vetme dhe ju do të merrni ngarkesën e nevojshme për vegël. Zellshëm me këtë mënyrë të akuzuar shpesh nuk rekomandohet.

Shikoni videon nga programi Galileo.

Ngarkoni shpejt telefonin për një telefonatë të shkurtër

Në rast urgjence, mund të provoni të përdorni një gjilpërë dhe ujë. Pra, është e mjaftueshme që të shpuar baterinë me një gjilpërë në një vend dhe ta ulni atë për një kohë në ujë. Për shkak të reagimit, energjia e nevojshme për thirrjen akumulohet.

Dhe mund të përpiqeni të ngjitni kontaktet e baterisë me një copë shirit.

Ne vendosim një bateri të tillë të përmirësuar dhe bëjmë disa thirrje të nevojshme.

Mënyrat për të shpejt të ngarkuar një telefon pa një ngarkues janë të rrezikshme për të dy telefonit dhe personit.

Ngarkimi i baterisë së urgjencës mund ta çaktivizojë plotësisht. Kështu që, pikat e tensionit nuk luajnë në favor të baterisë.

Për më tepër, në një mënyrë ekstreme, një bateri shpesh i nënshtrohet dëmtimit mekanik, i cili në vetvete nuk është i saktë.

Jini të kujdesshëm dhe të kujdesshëm kur përdorni metodat e mësipërme të tarifimit.

Bëni një pagesë të telefonit

Në përgjithësi, në rast të një situate ekstreme me mungesën e një rrjeti, është mjaft reale të ngarkosh një telefon celular Në përgjithësi, në rast të një situate ekstreme me mungesën e një rrjeti, është mjaft reale të ngarkosh një telefon celular. Për ta bërë këtë, mund të përdorni ngarkuesin ekzistues dhe çdo pajisje që funksionon në bateri.

Pritni spinën e karikuesit dhe ulni skajet. Futni lidhësin në telefon dhe lidhni skajet e pajisjes me bateri alkaline në një pajisje pune (radio, rroje, etj.), Duke respektuar polaritetin.

Ju mund të ngarkoni telefonin në këtë mënyrë për dy ose tre telefonata.

Kjo është e ftohtë: Ne kemi gjetur një mënyrë shumë të thjeshtë dhe tani po e ndajmë falas me ju. Një metodë unike në rrobat e tij përshkruhet në botimin tonë të ri.

Frog për të ngarkuar telefonat dhe çfarë lloj pajisjesh dhe ku mund ta blej?

Për rimbushje emergjente të telefonit, mund të përdorni një ilaç universal - një bretkocë Për rimbushje emergjente të telefonit, mund të përdorni një ilaç universal - një bretkocë. Kjo shpikje ju lejon të ngarkoni baterinë e çdo telefoni duke lidhur kontaktet e baterisë dhe terminalet e pajisjes.

Çmimi i një bretkose për ngarkimin e telefonit fillon nga 200 rubla ruse dhe më shumë (në varësi të prodhuesit të telefonit). Ju mund të blini një rosë për ngarkimin e telefonave me udhëzime në çdo treg radio ose nëpërmjet burimeve të Internetit.

Sa më shumë që përdorni tuajin pajisje të lëvizshme aq më shpejt bateria qëndron në të. Është mirë nëse keni pagesë dhe kohë për të ngarkuar pajisjen, por nuk është gjithmonë e mundur. Prandaj, ekziston një nevojë e tillë për të ngarkuar tabletin pa pagesë të tarifimit.

Mënyra e zakonshme dhe më e pranueshme për të rivendosur fuqinë e baterisë

Procesi i tarifimit është i organizuar nga transferimi i energjisë përmes konvertuesit nga burimi i energjisë në baterinë tuaj. Pothuajse të gjitha metodat e ngarkimit të baterive janë ndërtuar mbi këtë parim. Shumë shpesh ka situata kur bateria po mbaron, dhe karikimi i standardeve nuk është i disponueshëm. Shtrohet pyetja se si ta ngarkoni tabletin pa një ngarkues, dmth pa pajisjen e ngarkimit të baterisë që erdhi me pajisjen tuaj.

Për makinë çakmak

Procesi i ngarkimit të një vegël portative nga një kompjuter

Për të ngarkuar pajisjen tuaj nga një kompjuter, vetëm duhet të keni një kabllo USB me ju, me të cilën do ta lidhni pajisjen me rrjetin kompjuterik, nga i cili do të ndodhë ngarkimi. Kjo është mënyra më e lehtë për të ngarkuar tabletin nga një kompjuter personal.

Në këtë rast, tensionet hyrëse dhe fuqia rregullohen nga sistemi i furnizimit me energji të kompjuterit, i cili është më progresiv dhe më i saktë se ai ngarkim normal . Për këto arsye, një metodë e tillë si ngarkimi i një tabletë nga një kompjuter në shtëpi është më e lehtë dhe më efektive nga kontrolli i procesit dhe ruajtja e jetës së baterisë, por ka mangësi nga ana e përdoruesit - duke i ngarkuar vegël tuaj nga kompjuteri zgjat shumë më gjatë.

Procesi i ngarkimit nga një kompjuter desktop i rregullt nuk ndryshon nga mënyra se si të ngarkoni një tabletë nga një netbook ose laptop, kështu që nuk bën dallim se çfarë pajisje ju ngarkoni.

Në mënyrë që të organizoni procesin e tarifimit nga një kompjuter i rregullt, ju nevojitet vetëm një kabllo e përshtatshme, prandaj kjo metodë e mënyrës se si të ngarkoni tabletin duke përdorur usb nëpërmjet një kompjuteri është më e lehtë.

avantazhet:

 1. Teknologjia e thjeshtë e zbatimit;
 2. Përdorimi i pajisjeve të disponueshme;
 3. përhapja;

disavantazhet:

 1. Rryma e ulët e ngarkimit maksimal (max 500Mah)
 2. Tension i vogël;
 3. Mungesa e fuqisë.

Nga ndezësi i cigareve në makinë

Shumë përdorues kanë një pyetje - si ta ngarkoni tabletin nga çakmaku i cigareve të vendosura në veturë. Kjo metodë kërkon ngarkimin, e cila do të ketë një lidhje që do të përshtatet për përfshirjen në rrjetin e brendshëm të veturës. Ngarkimi, i cili është i lidhur me ndezësin e cigareve, ka një lidhje USB dhe si të ngarkoni tabletin nëpërmjet portit usb është përshkruar më sipër.

Udhëzimet për organizimin e duhur të mënyrës se si të ngarkoni tabletën nga çakmaku i makinës:

 1. Sigurohuni që rryma e tensionit të prodhimit dhe ngarkimit të jetë normale;
 2. Lidheni kabllon me vegël;
 3. Përfshini ngarkimin në rrjetin e automjeteve në bord.

avantazhet:

 1. komoditet;
 2. lëvizshmëri;
 3. transportueshmëri:

disavantazhet:

 1. Rryma e ulët e ngarkimit;
 2. Rënia e tensionit nën ngarkesa të rënda në sistemet tjera në rrjetin në bord;
 3. Ngarkesë shtesë mbi gjeneratorin dhe baterinë e makinave.

Nga furnizimi me energji autonome

Burimi autonom i energjisë është një bateri e jashtme që mund të lidhet nëpërmjet kabllos në vegël. Parimi i funksionimit të një sistemi të tillë është i thjeshtë: ngarkesa rrjedh nga një bateri në tjetrën nëpërmjet kabllit. Kjo mënyrë për të ngarkuar një tabletë është më e lëvizshme, pasi gjithmonë mund të marrësh një burim të tillë energjie me ty.

avantazhet:

 1. lëvizshmëria:
 2. Një furnizim i madh i energjisë, i cili ka një bateri të jashtme;
 3. Shkarkimi i ngadaltë pa ngarkesë;
 4. Efiçenca e lartë e ngarkesës;

disavantazhet:

 1. Një bateri e pavarur kërkon një ngarkim të gjatë para;
 2. Veshin natyrore dhe mundësinë e dështimit.

Ngarkimi direkt

Nëse mund ta merrni vetë baterinë, mund ta ngarkoni atë duke mbuluar terminalet nga një burim tjetër, domethënë, lidhni baterinë direkt me ngarkimin, në mënyrë që rryma të rrjedhë normalisht nga burimi në baterinë. Kjo metodë i referohet ekstremit, pasi shpejt mund të çojë në një bateri të papërdorshme. Prandaj, nëse vendosni ta përdorni atë, duhet ta dini saktësisht se si të ngarkoni drejtpërdrejt baterinë e tabletit dhe të ndiqni rregullat e sigurisë.

avantazhet:

 1. Kohë e shkurtër e ngarkimit;
 2. Humbje të ulët të energjisë gjatë transmetimit;

disavantazhet:

 1. Mundësia e lartë e dështimit të baterisë;
 2. Mbinxehje dhe humbje e kapacitetit të baterisë;
 3. Nevoja për monitorim të vazhdueshëm;
 4. Mundësia e dëmtimit të baterisë dhe qarkut të menaxhimit të energjisë.

Karakteristikat e përzgjedhjes së pajisjes

Nëse për ndonjë arsye tuaj mbushës dështova ose e humbi atë, dhe nuk ka asnjë mënyrë për të gjetur të njëjtën gjë, atëherë mund të marrësh një analog. Për shembull, për të përcaktuar se si të ngarkoni tabletin nga Samsung, do të jetë e mjaftueshme të dihet fuqia e rrymës dhe numri i volteve. Këto karakteristika mund të gjenden në faqen e internetit të prodhuesit në përshkrimin e modelit.

Kur zgjidhni një ngarkues analog, ju duhet të mbani mend dy rregulla bazë, pajtueshmërinë me të cilën ju garanton pagesë të shpejtë dhe jeta e baterisë:

 1. Tensioni duhet të jetë saktësisht i njëjtë. Nuk lejohet një gabim prej jo më shumë se dhjetë për qind të vlerës nominale;
 2. Fuqia aktuale duhet të jetë ose e njëjta vlerë si në gdjetin origjinal, ose të jetë më i madh, por jo më shumë se katër herë.

Dështimi i ndjekjes së këtyre rregullave ka shkaktuar dëme të menjëhershme ose të ngarkuesit ose të baterisë.

Disa nuanca dhe pika të rëndësishme që kanë nevojë për vëmendje

Në pyetjen se si të shpejt të ngarkuar tabletin në sistemin Android ose në një sistem tjetër operativ, përgjigjja është gjithmonë e njëjtë: të gjitha nuk varen nga programi i pajisjes, por në hardware. Më së shpeshti, pajisjet e markave të panjohura kineze janë shumë më pak kërkuese për kushtet e tarifimit, kështu që nuk duhet të ketë probleme me mënyrën se si të ngarkohet një tabletë e prodhuar në Kinë.

Shumica e pajisjeve të ngarkimit celular janë të pajisura me një lidhje USB. Gadgets ngarkuar prej tyre nuk rekomandohet, sepse fuqia e tyre është shumë më e vogël se sa kërkohet për të ngarkuar tabletin. Pa dyshim, menjëherë lind pyetja: "Si të ngarkoni tabletin përmes lidhësit tuaj"? Përgjigjja është e thjeshtë: bateria vegël mobile nuk do të jetë në gjendje të ngarkojë deri në vlerën maksimale.

Pastaj si të ngarkoni tabletin përmes prodhimit usb në maksimum? Për ta bërë këtë, përdorni ngarkuesin e rekomanduar ose të përputhshëm. Nuk rekomandohet nga prodhuesi për të përdorur furnizimin me energji jo origjinale, dhe gjithashtu mund të humbni garancinë në pajisjen.

Ngarkoni herën e parë

Kur pajisja është e ngarkuar për herë të parë, vlerat kufitare të kontrollit vendosen në sistemin e kontrollit të fuqisë bateri . Kjo vlerë do të përdoret për të treguar sa më saktë nivelin e ngarkesës së mbetur të baterisë. Për ta zgjatur jetën e baterisë në vegël dhe për të ruajtur treguesin e kapacitetit tuaj, duhet të dini se si ta ngarkoni tabletin për herë të parë.


Me lidhësin USB

Pasi pajisja juaj është sjellë nga dyqani, duhet të kontrolloni nivelin e baterisë. Nëse bateria nuk është shkarkuar plotësisht, atëherë duhet së pari ta shkarkosh plotësisht atë, pastaj ta ngarkosh dhe të ngarkosh maksimum në të njëjtën kohë. Rekomandohet që kjo procedurë të përsëritet të paktën tre herë. Opsioni më i mirë është që të zhvillohen cikle të tilla shkarkimi / ngarkimi gjatë gjithë kohës, në kushte reale, të përpiqeni ta përdorni këtë metodë të paktën një herë në muaj.


Si të ngarkoni telefonin në tren?
Frog për të ngarkuar telefonat dhe çfarë lloj pajisjesh dhe ku mund ta blej?
Pa dyshim, menjëherë lind pyetja: "Si të ngarkoni tabletin përmes lidhësit tuaj"?
Pastaj si të ngarkoni tabletin përmes prodhimit usb në maksimum?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008