Sa është një avion privat?

Brendësia e një aeroplani luksoz me një diell të kuq portokalli në dritare

Kostoja e një avioni privat varet nga shumë faktorë. Pyetja e parë kur blejnë një avion privat është të përcaktojë madhësinë e jetit, i cili do të jetë më i përshtatshëm për ju dhe për të përmbushur të gjitha nevojat tuaja.

Avionët privatë vijnë në një madhësi të ndryshme: avionë të vegjël me turboprop ose dritë, aeroplanë të mesëm ose të mesëm, aeroplanë të rëndë ose avionë ekzekutivë luksoze.

Faktori i dytë i rëndësishëm është distanca që do të fluturosh më së shpeshti. Për shembull, nëse fluturojnë me një aeroplan të gjatë në një aeroplan të vogël, do të duhet të ndalosh të furnizohem, gjë që rrit koston e kohës së fluturimit dhe udhëtimit. Nga ana tjetër, fluturimet e shkurtra në një aeroplan të madh janë mjaft të shtrenjta.

Faktori tjetër është nëse doni një avion të ri ose të përdorur. Këtu janë shembuj të çmimeve bazë për disa modele jet private:

  • Cessna Citation M2 - një avion i lehtë me kapacitet deri në 7 njerëz, në shtetin e ri kushton rreth 260 milionë rubla;
  • Learjet 75 është një avion i mesëm popullor që mund të mbajë 9 pasagjerë dhe kushton rreth 770 milionë rubla;
  • Gulfstream G650 - avionë ultra të lartë luksoz për 10 pasagjerë, ka një kosto bazë prej rreth 3.7 miliardë rubla;
  • Bombardier Global 6000 (17 vende) - 3.5 miliardë rubla.

Jeta e një avioni matet në orët e fluturimit dhe uljet, në vend të moshës, kështu që avionët privatë shpesh janë të suksesshëm për dekada. Shumë blerës preferojnë të blejnë avionë të përdorur për të ulur shpenzimet. Për shembull, çmimi për një avion Cessna Citation M2 fillon me 200 milionë rubla dhe për një avion Learjet 75 - nga 400 milionë rubla, për një gulfstream të përdorur g650 mesatarisht 3.5 miliardë rubla do të kërkohet dhe 2.9 miliardë për Bombardier Global 6000.

Kostoja e një avioni privat nuk është gjithçka që ju duhet të shpenzoni. Pasi avioni të blihet, shpenzimet më të mëdha për pronarët bëhen mirëmbajtje, të cilat mund të kushtojnë nga qindra mijëra në disa miliardë rubla në vit. Avion i ri është i shtrenjtë, por i plotë me të është një garanci e plotë për të mbuluar çdo riparim ose zëvendësim të pjesëve gjatë viteve të para të pronësisë.

Kosto shtesë për pronarët e avionëve privatë përfshijnë sigurinë, sigurimin, karburantin, hangarin, pilotin dhe pagat e ekuipazhit. Dhe gjithashtu, nëse doni të porositni një brendshme unike për avionin tuaj - kjo mund të kushtojë një ton të parave, dizajni luksoz i brendshëm i avionit kushton rreth 5.7 miliardë rubla.

© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008