Si për të blerë një makinë të cilësisë me ankand

Ka disa rregulla të thjeshta që duhet të ndiqni për të blerë një makinë të mirë në ankand:

1) Përpara se të bësh një bast për një pjesë të caktuar, është e nevojshme përkthimi i komenteve të ekspertit japonez që tregohet në fletën e ankandit, vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet "minuseve" dhe jo vetëm faktit që ato janë të shënuara në skemën e dëmtuar të ankandit. Edhe në qoftë se makina ka marrë vlerësime të tilla si 4-4,5 pikë dhe ka treguar kilometrazhin e ulët, në komentet gjithmonë mund të fshihen disa informacione për defektet apo keqfunksionimet serioze, për shembull, rrota e veshur rëndë, korrozioni në pjesën e poshtme, në trup dhe në dhomën e motorit , dhe gjithashtu rrjedhat e naftës nga motori. Në praktikë, ka pasur edhe makina me një vlerësim prej 4 pikësh, në "minuset" e listës së ankandit të cilat treguan një disavantazh të tillë si "tingulli i lehtë i pazakontë kur motori po kandidon".

2) Ju gjithmonë duhet t'i kushtoni vëmendje faktit se gjendja e trupit të makinës me të vërtetë korrespondon me vlerësimin që i dha inspektori. Kjo mund të kuptohet lehtësisht nga skema e dëmtuar e fletës së ankandit, në të cilën të gjitha defektet janë të shënuara me shkronjat A, U, Y, W, P, etj. Inspektorët japonezë mund të mbivlerësojnë vlerësimin për largësi të ulët (më pak se 50-60 mijë km.), kostoja e lartë e makinës.
Krahasoni, vlerësoni 4 për një pjesë me kilometrazh të ulët:

Dhe vlerësoni 4 në lot me një largësi prej pothuajse 100 mijë km
Dhe vlerësoni 4 në lot me një largësi prej pothuajse 100 mijë km.

Makinat me vlerësime prej 3-3.5 (madje edhe 4) pikash mund të restaurohen edhe pas një goditje të lehtë në pjesën e prapme të trupit:

Edhe makinat me një gjendje ideale të trupit dhe kilometrazhin e ulët mund të kenë probleme. Prandaj, është shumë e rëndësishme të përkthehet lista e ankandit para blerjes.

Prandaj, është shumë e rëndësishme të përkthehet lista e ankandit para blerjes

3) Auctioneer më të mirë - auctioneer neto! Letrat më pak në trup në qark të dëmtuar (madje edhe me indekset 1), aq më mirë gjendja reale e makinës.

A1 në shumicën e rasteve është e drejtë gozhdë llak , e cila do të largohet me polonisht, por ndoshta kjo që do të kërkojë rilyerjen. A1 shumëfishtë në diagram, edhe në një trup me një vlerësim të përgjithshëm prej 4.5 pikësh mund të vërehet në sy të lirë.

Indeksi 2 tashmë është probabiliteti që elementi i shënuar nga ai do të jetë shumë i ndryshëm nga pjesa tjetër dhe mund të ketë nevojë të rindërtohet ose të përafrohet.

Indeksi 3 nënkupton gjasat e rindërtimit në 80-90% të rasteve.

Indeksi 4 është mjaft i rrallë, por nganjëherë një defekti i tillë mund të çojë në nevojën për të zëvendësuar elementin e trupit, për shembull, në rastin e një zinxhiri U4 me një diametër prej 40 centimetra në derë.

Shembuj të vërtetë të defekteve të ankandit mund të gjenden në ky artikull .
4) Kur ofertoni, mos harroni për mundësinë për të kontrolluar sipas statistikave nëse lotët u shfaqën më herët në ankand. Ekspertët japonezë të ankandit shpesh janë mjaft subjektive në vlerësimin e gjendjes së makinës. Prandaj, duke kryer inspektimin e tij, ata nuk mund të vërejnë ndonjë defekt. Shitësit e dorës së dytë e përdorin këtë: me një çmim të ulët ata blejnë makina me nota 3-3,5-R në ankande të rrepta dhe i ekspozojnë ato në ankande, ku ekspertët janë më besnikë ndaj çmimeve të makinave, duke i ekspozuar ato në nota të fryra. Si rezultat, makinat shiten më të shtrenjta. Prandaj, gjithmonë duhet të para studion statistikat e shitjeve të lotit që është interesante për ju. Është e mjaftueshme për të hyrë në vitin e prodhimit dhe kilometrazhin e makinës në statistikat e ankandit dhe të analizojë rezultatet e fituara.
Ka dy lloje të statistikave në faqen tonë të internetit, së bashku ata mbulojnë 90-95% të të gjitha makinave të shitura në ankand.

Statistikat e një - http://www.carwin.ru/japanstats

Statistikat dy - http://auction.carwin.ru/stats
Këtu është një shembull tipik:

Një muaj më vonë, të njëjtën makinë në një tjetër ankand:

Krahaso dy fletët e ankandit të makinës së njëjtë:

Çfarë tjetër duhet t'i kushtoni vëmendje:   1
Çfarë tjetër duhet t'i kushtoni vëmendje:
1. Gjendja e gomës. Në shumë ankande, inspektorët japonezë tregojnë pjesën tjetër të shkeljes në mm (në skemën e defektimit, kjo tregohet me numra në ose afër çdo rrote), merr parasysh këtë kur llogaritet oferta maksimale për lote. Gjithmonë ka kuptim që të rritet lehtë shkalla, nëse bilanci i shkeljes është 7-8 mm (gome pothuajse e re) ose anasjelltas, për të zvogëluar, nëse bilanci është 0-2 mm (duhet të ndryshohet për funksionimin normal). Kjo është veçanërisht e vërtetë për makinat me një kosto të lartë prej gome (madhësia prej 16 inç).

2. Largësia e ankandit nga qytetet portuale. Kjo ndikon në shpejtësinë e dorëzimit të makinës nga ankandi në portin e dërgesës, dhe, në përputhje me rrethanat, kohën totale të dorëzimit në portin e mbërritjes së makinës. Koha mesatare e dorëzimit për një makinë në Vladivostok kur blejnë nga një ankand mesatar në distancë është 3-3.5 javë. Kur blejnë nga një ankand i largët - 1-1.5 javë më gjatë. Lista e ankandeve të largëta mund të gjenden këtu - http://www.carwin.ru/faq .

3. Nuk është e nevojshme të blesh një makinë me shumë defekte të trupit me shpresën e blerjes së një çmimi mesatar statistikor shumë më të lirë - një zbritje për blerjen pothuajse kurrë nuk kompenson koston e riparimeve dhe pikturës. Gjithashtu mendoni për shitjen e mëtejshme - është shumë më e lehtë të shesësh një makinë pa gjurmë të riparimit të trupit dhe me një listë të ankandit të ndershëm me një vlerësim 4-4,5 pikë se sa me një trup të pikturuar dhe një vlerësim prej 3-3,5 pikësh. Tani pothuajse të gjithë e kontrollojnë makinën sipas statistikave para blerjes.

4. Një sallon shumë i ndotur (ose edhe djegur), ka defekte të rënda trupore të papërpunuara, një mbetje të ndryshme të gomave, një rrotë të veshur rëndë - të gjitha këto janë komente, prania e të cilave në listën e ankandit tregon se makina nuk duhet të konsiderohet për blerje. Përsa i përket ndarjes, këto të meta duket të jenë të vogla që nuk janë të vështira për t'u rregulluar, por që të gjithë në një dritare ankandi do të thotë se nuk u kujdesën për këtë makinë dhe nuk e monitoronin siç duhet gjatë operimit në Japoni. Ekziston edhe një probabilitet i lartë që motori do të ketë naftë, e cila është ndryshuar së fundmi 30 mijë km më parë, variatori tërheq dhe lëngu në të duhet urgjentisht të zëvendësohet, hodovka është shumë e lodhur nga ngasja edhe në rrugët japoneze ...

5. Blerja e një makine, që nga lirimi i të cilave kanë kaluar më shumë se 7 vite dhe një të vogël (deri në 50 mijë km.) Mileage - pothuajse një llotari. Ne u takuam shumë herë me makina që qëndronin qartë në Japoni për një kohë të gjatë dhe gjendja e tyre teknike doli të jetë krejtësisht ndryshe nga ajo që pritej kur bleu një makinë me një kilometër të ulët. Dëmet tipike - gome në të çara, bojë të djegur, të vjetra dhe tashmë kanë humbur pronat e tyre të lëngjeve në agregate dhe kutitë e këmbimit (kjo është më e keqja), defekte konsol (çarje, flluska nga dielli), erë në kabinën (sidomos nëse pronari i mëparshëm pinte) brendshme prej lëkure (papastërti kokëfortë, çarje, copa dhe tapiceri).

6. Parametrat optimale për blerjen e një makine gjatë vitit (nga 3 në 5 vjet nga data e lëshimit) - vlerësimi i ankandit 4-4.5, kilometrazhin nga 55 në 80 mijë km.

Nëse kilometrazhi është më pak se 50 mijë km, atëherë kostoja në ankand është zakonisht shumë më e lartë se kur blejnë të njëjtën makinë me një distancë prej 55-80 mijë km, por nuk ka dallim real për konsumatorin (atë që ata duan të marrin, duke paguar për kilometrazhin e vogël) , ka makina me kilometrazh 75 mijë km. dhe në një shtet si nga fabrika, si dhe me një distancë prej 35 mijë km. dhe kurrë nuk e njëjta vaj dhe nevojën për riparimin e trupit të gjithë rreth.

Blej me kilometrazh më shumë se 80 mijë. - gjithashtu pothuajse nuk ka kuptim, kostoja e makinave në ankand bie pak, në masë të madhe shpëtuar nuk do të funksionojë, por ka një nevojë për TO100, duke zëvendësuar rripin e kohës dhe shpenzimet e tjera. Epo, blerja e një makine fillimisht me një kilometër të lartë do të ndikojë gjithashtu në shitjen e mëtejshme të saj.

7. Shpesh pyetemi se cilat ankande duhet të blihen, të cilat janë më rigoroze dhe me cilësi të lartë, ku gjendja e makinave është më realiste. Ankandi dhe ankandet e Hondës konsiderohen më të rrepta. Ata mbahen të hënën - ato me të vërtetë përshkruajnë detaje të tilla që nuk do t'i kushtojnë vëmendje as në ankandet e tjera (p.sh. rrudha të vogla në vend, vështirë të dukshme me sy). Por këto ankande nuk janë shumë të mëdha, por sepse zgjedhja e makinave ekspozuese është e vogël.

Ju duhet gjithashtu të theksoni shtëpitë e ankandit TAA (Toyota Auto Auction) dhe NAA (Nissan Auto Auction), makinat përshkruajnë mjaft cilësorë, për shembull, ata vënë A1 / U1 në vendin e defektit në vend të tipit "void-and-dent" tipik në diagram . Por në këto ankande mund të mbivlerësohet vlerësimi i ankandit për një largësi të vogël.

Ankande të tjera (USS, HAA, JU, etj) vlerësojnë makinat njësoj në mënyrë të barabartë.
Ne do të përpiqemi të bëjmë udhëzuesin më të plotë për ankandet japoneze! Nëse keni ndonjë pyetje apo shtesa, atëherë mund të shkruani në komentet tek artikulli ose email Kjo adresë e-mail është e mbrojtur nga spam bots. Ju duhet të aktivizoni Java skriptet për të parë. , ne do të përgjigjemi.

© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008