Si ta aktivizoni tastierën në një samsung laptop. Si të zhbllokoni tastierën në një laptop Lenovo. Përdorimi i softuerit të palëve të treta

 1. Si ta aktivizoni tastierën në një samsung laptop. Si të zhbllokoni tastierën në një laptop Lenovo....
 2. Aktivizoni tastierën numerike të djathtë
 3. Detectorët e nënshkrimit të gjurmëve të gishtave
 4. Si të hiqni bllokimin në tastierë laptopë?
 5. Si të vendosni një bllokim në tastierë laptopë?

Si ta aktivizoni tastierën në një samsung laptop. Si të zhbllokoni tastierën në një laptop Lenovo. Përdorimi i softuerit të palëve të treta

Jo të gjitha tastierat janë të njëjta. Kjo është veçanërisht e dukshme në qoftë se ju keni një kompjuter dhe asus laptop , acer, hp, dell, fujitsu siemens, toshiba, samsung, lenovo ose cfaredo.

Në kompjuter, më saktësisht, tastierat USB në të djathtë janë bllok dixhital për lehtësinë e punës me numra dhe simbole.

Në laptopë të vegjël, nuk ka bllok dixhital në të djathtë, por vetë funksioni është. Është kryer nga çelësat me shkronja, vetëm për të filluar përdorimin, është e nevojshme për të mundësuar këtë funksion.

Këto skanera janë më të ndjeshëm ndaj dëmtimit të gishtave të lëkurës, papastërtisë dhe yndyrës. Sensorët modernë janë në gjendje të "shohin" shtresën nënlëkurore, e cila përputhet pikërisht me pronat sipërfaqësore. Këto sensorë nuk janë të bllokuara me gërvishtjet në lëkurë ose gishta të pista. Disa sensorë mund të dëmtojnë rrezatimin elektromagnetik.

Finger scan sensors

Një gjurmë gishtash ndizet dhe fotografohet. Skanerët optikë mund të lidhen me kontakt ose pa kontakt. Pa prekur punën, si kamera të zakonshme - fotografimi në distancë, por për të siguruar saktësinë, ata kanë nevojë për mbajtës të gishtërinjve shtesë. Në pajisje të tjera optike, gishti vendoset në një pllakë speciale.

Si ta ndizni laptopin në të djathtë tastiera numerike varet nga modeli, edhe pse në shumicën e rasteve opsioni standard është i përshtatshëm.

Aktivizoni tastierën numerike të djathtë

Nëse doni të aktivizoni tastierën numerike në laptopin tuaj në të djathtë që ju nevojitet.


Në shumicën e modeleve, është ajo që e aktivizon dhe çaktivizon këtë funksionalitet. Më shpesh, kërkohet një kombinim me një tjetër - Fn.

Gjithashtu, shumica e laptopëve menjëherë ndizin dritën e treguesit, sikur t'ju informojnë se pajisja është ndezur.

Skanerët e printimeve optike janë të papëlqyeshme për shkak se ato nuk janë të besueshme. Sensorët termikë krijojnë një gjurmë duke përdorur dallimin e temperaturës ndërmjet gërryerjeve të lëkurës dhe ajrit të mbetur në groove. Ndërsa temperatura bie me shpejtësi, gishti duhet të lëvizë përmes sensorit dhe skaneri kombinon një varg "vija" të ngushta në një imazh të ngurtë për të transmetuar të dhëna tek analiza e printimit.

Detectorët e nënshkrimit të gjurmëve të gishtave

Këto sensorë janë shpesh të ndjeshëm ndaj shkarkimeve elektromagnetike. Secili element i sensorit të presionit mat presionin e tij, dhe një imazh i printuar gjenerohet nga të gjitha të dhënat e marra. Ultratinguj - Gishti në bazë skanohet me ultratinguj me ultratinguj. Kjo teknologji ka kohë që përdoret në mjekësi dhe nuk ka efekte negative të njohura. Trupi i njeriut transmeton ultratinguj në mënyra të ndryshme: disa inde janë transparente ndaj tij, disa "reflektojnë" atë. Pulsioni i tepruar i tejzanor për indet e caktuara përdoret për të marrë një imazh të imazhit.

Nëse ky opsion nuk funksionon, përpiquni të përdorni kombinimin Fn + F11. Vetëm kjo nuk është alternativa e vetme.

Ndonjëherë mund të jetë e nevojshme të shtypni Fn + F10 ose Fn + Fn12. Eksperimentimi mësoni përmendësh atë që po bëni, ose mund të lejoni ose çaktivizoni pa dashje atë që kërkohet fare (shtypja përsëri do të rregullojë gjithçka).

Dhe çfarë të bëni nëse butoni Fn nuk funksionon dhe përdoret më shpesh (megjithatë, më shpesh nuk funksionon).

Sensorët e induksionit të radiofrekuencave duke përdorur një impuls të radios scan në shtresën e gishtave nën lëkurë. Kompania ka shitur tashmë mbi 20 milionë lexues të gjurmëve të gishtave. Për shkak të sasisë së madhe të punës, u vendos që të përdoren sisteme të ndryshme të automatizuar të regjistrimit, të cilat duhet të zvogëlojnë gjasat e gabimeve dhe të shpejtojnë ndjeshëm punën.

Shumica e konsumatorëve preferojnë më të shkurtër, kodet e memorizuara lehtë, kështu që hajdutët jepen mundësi shtesë vetëm kini durim në një. Një nga "efektet anësore" të biometrikës mund të rritet agresioni ndaj pronarëve të pronave. Për shembull, grabitësit nuk mund të marrin një çelës nga një person për të hyrë në një apartament me një bllok biometrike. Meqenëse çelësi është vetë njeriu, ka vetëm dy mënyra të mundshme : thyejnë derën ose mundin pronarin me shtrëngim dhe bashkëngjitni gishtin e tij.

Pastaj aktivizoni butonin fn në të. Onscreen gjithmonë tregon funksionalitetin e vërtetë.


Vetëm kur të aktivizoni së pari njësinë dixhitale mund të fshihet. Pastaj klikoni opsionet dhe ndizni atë, pastaj shtypni butonin Num Lock, aktivizon atë në ekran dhe të vërtetë.

Në përgjithësi, qindra modele, kështu që nëse nuk mundesh, pa eksperimente nuk mund të bëni.

Megjithatë, ngjarje të tilla janë të pakta, pasi flokët biometrike nuk janë të njohura. Nga rruga, disa sisteme vërtetojnë se personi që prek gishtin është gjallë dhe në këtë rast krimet e tilla janë të pakuptimta. Të shqetësuar për faktin se mashtruesit që dikur vodhën të dhënat personale biometrike mund të lidhen me bankat, faqet e internetit të ndryshme, të kenë qasje në lokalet dhe të shkaktojnë dëme të konsiderueshme. Kjo mund të quhet vjedhje e identitetit pothuajse të përsosur.

Gjurmët e gishtërinjve dhe të dhëna të tjera të të njëjtit person lexohen ndryshe çdo herë, por pas analizimit të të dhënave të grumbulluara, merret i njëjti rezultat. Nëse përdoret një "çelës" i rremë ideal, sistemi bllokues biometrik mund të zbulojë shumë mbivendosje me një shabllon ose matje të mëparshme dhe të mos japë leje për një "pronar" të tillë. Leximi i një shtrese më të thellë të lëkurës, duke e bërë edhe më të vështirë gjurmët e gishtave.

Ndonjëherë mund të keni nevojë edhe për një kombinim të FN dhe ALT (zakonisht në laptopët Sony). Një mundësi e mirë për të parë në udhëzimet.

Nëse nuk e keni atë, gjithmonë mund të shkarkoni versionin elektronik të lirë në faqen e internetit të prodhuesit. fat i mirë.

Artikulli përshkruan si të hap një laptop dhe një tastierë laptop.

Skanerët optikë shpërthyen edhe me përdorimin e kopjeve të kopjuar të balta lodër. Profesori i Universitetit Clarkson Stephanie Skikers dhe kolegët e tij zbuluan se 90% e rasteve të kopjeve plastike të shtypura u gjetën të jenë të vërteta. Kur krijohet një algoritëm i veçantë që merr parasysh modelin e djersës, vetëm 10% e gabimeve kanë ndodhur. Krahasuar me teknologjinë moderne, ky është ende një rezultat shumë i keq.

Përdorimi i lexuesve të gjurmëve të gishtave optike në dyert ishte e pamjaftueshme dhe e lehtë për të mashtruar. Lexuesi i gishtit të laptopit ishte më i fuqishëm ndaj mashtrimit, por gjithashtu hoqi dorë. Kështu, mund të konkludojmë: hajdutët që hedhin një laptop mund të përdorin shenjat e gishtërinjve të pronarit të mbetur në trupin e tij, të zhbllokojnë sigurinë biometrike dhe të skanojnë të gjitha të dhënat.

Disa përdorues ndonjëherë bllokojnë dhe çaktivizojnë tastierën në një kompjuter portativ, gjë që mund të jetë problem për një fillestar. Tastiera e laptopit mund të bllokohet, për shembull, duke shtypur aksidentalisht ndonjë kombinim kyç. Në mënyrë tipike, ky kombinim i Win dhe disa tasteve të tjera (kombinimet mund të jenë të ndryshme për modelet individuale të fletores).

Edhe pse lexuesit e gjurmëve të gishtave të shumicës së përdoruesve quhen zëvendësues të fjalëkalimeve, rekomandohet që ato të përdoren si një mjet shtesë. Flokët e gjurmëve të gishtërinjve me lexues të gjurmëve të gishtërinjve zëvendësuan flokët mekanikë para-ekzistuese. Pas një kohe, një i burgosur provoi se udhëheqësit mund të hyjnë në çdo dhomë. Për ta bërë këtë, merrni ndonjë kodin katër shifror dhe vendosni gishtin në skaner. Administrata e burgjeve u detyrua të kthehej në flokët e mëparshme mekanike.

Për arsye të objektivitetit, duhet thënë se flokët konvencionale mekanike me çelësa janë gjithashtu të pasigurta. Mos pyet nëse mund ta zhbllokoni bllokimin. Është e vështirë për të zhbllokuar një bllok të jashtëzakonshëm të qëndrueshëm, por ende e mundur. Një nga mënyrat më të çuditshme për të zhbllokuar flokët mekanikë ka qenë prej kohësh e njohur - futeni në një "çelës shoku" të veçantë. Ky mjet mund të përdoret edhe nga fëmijët.

Në këtë përmbledhje do të flasim për mënyrën e heqjes / vendosjes së bllokimit në tastierë laptop.

Si të hiqni bllokimin në tastierë laptopë?

Nëse papritmas bllokohet tastiera e integruar në një kompjuter portativ, atëherë eksploroni disa opsione për zgjidhjen e këtij problemi:

 • Një nga gabimet më të zakonshme që përdoruesit e laptopëve me tastierë të shkurtuar mund të bëjnë është të shtypni një kombinim të dy çelësave: Fn dhe NumLock . Ky veprim kthehet në panelin dixhital, por fiket grupi i shkronjave të tjera, në veçanti letra. Duhet ta përdorni përsëri këtë kombinim në mënyrë që paraqitja e tastierës të kalojë në modalitetin standard.
 • Nëse tastiera në laptop është bllokuar plotësisht, atëherë varësisht nga modeli i laptopit tuaj, përdorni çdo kombinim të çelësave (ky kombinim duhet të tregohet në manualin për laptopin tuaj): Win + ( F1 - F12 ), Fn + Ndalo , Fn + F7 , Fn + F12 .
 • Nëse nuk keni udhëzime për laptopin tuaj dhe nuk mund t'i gjeni kombinimet kryesore që ju nevojiten për të zhbllokuar, atëherë shkoni në faqen zyrtare të kompanisë që lëshoi ​​laptopin tuaj. Shkarkoni udhëzimet atje, ose kontaktoni mbështetje teknike site, duke specifikuar modelin e laptopit dhe thelbin e problemit.
 • Kur mbyllni prekësin (touchpad) në tastierën e laptopit, shtypni Fn dhe F7 njëkohësisht .
 • Nëse përdorni çelësin Fn në kombinim me të tjerët për të zhbllokuar ose mbyllur, atëherë do të jetë e rëndësishme për ju t'i kushtoni vëmendje karaktereve të tërhequr në këto çelësa. Si rregull, këta karaktere futen në kllapa katrorë në mënyrë që përdoruesi menjëherë t'i gjejë ato në tastierë. Por është mirë të përdorni udhëzimet për përdorimin e modelit tuaj të laptopit dhe tastierës, pasi detyra kryesore mund të jetë ndryshe për laptopë të ndryshëm.


Por është mirë të përdorni udhëzimet për përdorimin e modelit tuaj të laptopit dhe tastierës, pasi detyra kryesore mund të jetë ndryshe për laptopë të ndryshëm

Identiteti i një personi është në dispozicion të publikut dhe duhet të jetë: prandaj ne përfaqësojmë botën, sistemin bankar, rrjetin, faqet e internetit. Pastaj ju duhet të konfirmoni identitetin tuaj me një çelës sekret që identiteti ynë është i saktë. Këto të fundit nuk janë shumë të përshtatshme, sepse mund të humbasin, të vjedhura, të mos jenë sekrete. Le të shtojmë biometrikë për këtë. Kush duhet të përdorë pajisje biometrike në këtë rast? Identifikimi, dhënia e lejes ose të dyja? Trupi i njeriut është unik, ne nuk mund ta ndryshojmë atë si fjalëkalim.

Për më tepër, gjurmët tona të identitetit mbeten kudo, kështu që pronat fiziologjike janë gjerësisht të disponueshme. Kështu, përgjigjja është e qartë: shenjat e gishtërinjve, irises sy dhe karakteristikat e tjera fiziologjike të njeriut janë më të përshtatshme për identifikim, dhe masa shtesë janë të nevojshme për të hyrë në një sistem të veçantë.

Tastiera e integruar në kompjuter portativ ishte e mbyllur dhe e shkëputur, si për të zhbllokuar dhe aktivizuar

Si të vendosni një bllokim në tastierë laptopë?

Siç është përmendur më lart, laptopët vijnë në modele të ndryshme, dhe sot ju mund të blini kompjuter celular për çdo shije. Çdo laptop mund të ketë avantazhet e tij, por gjithashtu ka udhëzuesin e tij të përdorimit. Për shembull, për secilin model është caktuar një komandë e veçantë për të kyçur tastierën.

Këtu janë disa shembuj të biometrikës të mirë. Supermarketi përdor skanerë venë palmar për të identifikuar klientët, por vetëm emri dhe mbiemri ruhen në bazën e të dhënave. Të dhënat përdoren për zbatimin e programit të besnikërisë: klientët mbledhin pikë, marrin zbritje të posaçme. Meqenëse qëllimi i sistemit është që të ndajë pikë vetëm për një person të caktuar, edhe vjedhja e tërë bazës së të dhënave do të ishte e padobishme, dhe mashtrimi i lexuesit dhe pretendimi se ishte një person tjetër nuk do të shkaktonte shumë dëme.

Biblioteka ka instaluar një sistem abonimi. Përdoret një lexues i thjeshtë i gjurmëve të gishtave dhe të dhënat e rëndësishme të lexuesit ruhen në bazën e të dhënave: emrat, mbiemrat, ditëlindjet, adresat, numrat e telefonit, leximet dhe librat që dëshironi, etj. Lexuesit nuk kanë nevojë për karta ose fjalëkalime shtesë. Kur identifikon një person, bibliotekari shfaq të dhënat dhe foton e tij. Nëse personi që qëndron pranë tabelës nuk përputhet me imazhin e kapur, stafi do të njoftojë menjëherë mashtrimin. Në këtë rast, përdoret faktori njerëzor.

Për të bllokuar tastierën e laptopit, përdoruesit gjithashtu duhet të për arsye të ndryshme : fëmijët klikoni mbi çelësat, një lojë kompjuterike kërkon përdorimin e vetëm tastierës numerike, tastiera nuk është fikse dhe kërkon çaktivizim. Konsideroni disa opsione për mbylljen e tastierës në një kompjuter portativ:

 • E para është më e lehtë dhe mënyrë të shpejtë - përdorni kombinimin kyç. Ju mund të aktivizoni kyçjen e tastierës së laptopit, për shembull, duke shtypur njëkohësisht Win dhe L. Vendosni bllokimin në panel me letrën e vendosur duhet të jetë duke përdorur Fn dhe NumLock , siç u përmend më lart. Një tjetër kombinim kyç është Fn dhe F6 / F11 , në varësi të modelit të laptopit. Në përgjithësi, në në këtë rast Ju gjithashtu mund të këshilloni të studioni udhëzimet për laptopin tuaj, në mënyrë që të mos duhet të veproni rastësisht.


Në përgjithësi, në  në këtë rast  Ju gjithashtu mund të këshilloni të studioni udhëzimet për laptopin tuaj, në mënyrë që të mos duhet të veproni rastësisht

Meqenëse librat janë botuar nga stafi i bibliotekës, ata vizualisht kryejnë kontrolle identiteti. Dyqani ka pesë shitës. Personeli që vjen në zyrën e arkës e njeh pajisjen si një person dhe shitësit konfirmojnë identitetin e tyre me fjalëkalime. Kur shitësi hyn në arkë, tregtari shfaq vetëm një medium për të. Duke iu bashkuar një shitësi tjetër, ky mjedis i njohur dhe i ripunuar menjëherë. Nëse arkëtari nuk përdoret për një periudhë më të gjatë kohore, shitësit duhet të konfirmojnë përsëri identitetin e tyre.

Skanerët biometrikë do të ishin krejtësisht të dobishëm pa menduar për zgjedhjet dhe interesat. person i veçantë . Për shembull, me një gisht majmuni, një makinë është e veshur, pasqyrat janë të rregullueshme; të filloni të luani muzikën tuaj të preferuar; Në përgjithësi numrat e telefonit Numrat e telefonave të thirrur shpesh shfaqen.

Tastiera e integruar në kompjuter portativ ishte e mbyllur dhe e shkëputur, si për të zhbllokuar dhe aktivizuar

 • Mënyra e dytë për të siguruar mbylljen e tastierës së laptopit është mbyllja normale e saj fizike. Kjo, natyrisht, do të jetë pak më e komplikuar sesa në rastin e parë, por çdo përdorues i papërvojë do të mund të përballojë këtu. Tastiera është e lidhur me laptopë me një lak. Për të çaktivizuar këtë lak nga motherboard , ju duhet të hapni butësisht rastin e laptopit.
 • Mënyra e tretë për të kyçur (dhe zhbllokuar) tastierën e laptop është të përdorësh programet e palëve të treta . Metoda, sigurisht, është më pak i përshtatshëm se sa i pari i mësipërm, por shumë më e thjeshtë se sa e dyta. Mund të ketë shumë programe për mbylljen e tastierës së laptopit, por ne do të këshillojmë të tilla si " Keys Toddler ". Shkarko në këtë link. Përdorimi i programit është mjaft i thjeshtë, më poshtë japim udhëzime.


Përdorimi i programit është mjaft i thjeshtë, më poshtë japim udhëzime

Përshkrimet zakonisht përdoren për biometrike biometrike: sistemet që janë mjaft të lidhura me një fazë të identifikimit. Për shembull, nëse sistemi bankar ju lejon të bëni pagesa thjesht duke debituar shenjat e gishtërinjve tuaj, ajo do të jetë jo e besueshme. Si rezultat, përdorimi pjesërisht i pasigurt i lexuesve të gjurmëve të gishtave për laptopë, të cilat u lejojnë atyre të lidhen në vende të ndryshme pa një fjalëkalim shtesë.

Mund të jetë më mirë të mos heqësh dorë nga ndjesia e shpimeve, mos harroni disa fjalëkalime të tjera dhe t'i bëj më të sigurt të dhënat dhe jetën virtuale. Pavarësisht nga fakti që doni të hiqni fjalëkalimet, nuk është e rekomandueshme për ta bërë këtë për qëllime shumë serioze. Megjithatë, lexuesit e gjurmëve të gishtave tani janë shumë më të mirë, kështu që një nivel i identifikimit dhe verifikimit në mesin e tyre përdoruesit e zakonshëm mund të justifikohet.

Tastiera e integruar në kompjuter portativ ishte e mbyllur dhe e shkëputur, si për të zhbllokuar dhe aktivizuar

Shkarkoni dhe instaloni në " Keys Toddler " tuaj laptopë si program i rregullt . Nuk ka nevojë për të kryer veprime shtesë, programi është mprehur për të punuar me ndonjë version të " Windows " si në laptopë dhe kompjuterë personalë . Pas instalimit, niseni, në tabaka (pjesa e djathtë e shiritit të programit) ju do të shihni ikonën e programit. Djathtas-klikoni mbi këtë ikonë dhe pastaj në drop-down menu, klikoni në " Lock Keyboard ". Kjo është e gjitha - tastiera e laptopit do të fiket.

Në të ardhmen mund të ketë disa sisteme biometrike. Për shembull, kur i afrohesh një ATM, ai do të përpiqet të identifikojë identitetin njerëzor përgjatë rrugës dhe lartësisë. Më vonë ata kontrollojnë pëllëmbën e enëve të gjakut, njohin fytyrën, kontrollojnë irisin dhe nëse personi thotë - e njeh edhe zërin. Nëse të gjitha metodat e identifikimit të mësipërm përputhen, ju mund të tërhiqni para pa një kartë. Sistemet moderne biometrike punojnë shpejt dhe në të ardhmen ato do të përmirësohen, kështu që i gjithë procesi i identifikimit do të zgjasë vetëm 1-2 sekonda.


Sistemet moderne biometrike punojnë shpejt dhe në të ardhmen ato do të përmirësohen, kështu që i gjithë procesi i identifikimit do të zgjasë vetëm 1-2 sekonda

Tastiera e integruar në kompjuter portativ ishte e mbyllur dhe e shkëputur, si për të zhbllokuar dhe aktivizuar

Si të vendosni një bllokim në tastierë laptopë?
Si të hiqni bllokimin në tastierë laptopë?
Kush duhet të përdorë pajisje biometrike në këtë rast?
Identifikimi, dhënia e lejes ose të dyja?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008