Si të gjesh kanale në një pjatë satelitore. Ngritja e kanaleve satelitore të Ukrainës

 1. Instalimi dhe instalimi i televizionit satelitor
 2. Zgjidhni një pajisje
 3. Përgatitja për të instaluar
 4. Çfarë përfshihet në paketën?
 5. pjatë
 6. convector
 7. kllapa
 8. Procedura e instalimit
 9. lidhje
 10. Tuning tuning

Ose si për të ngritur kanalin televiziv Curlers, Kiev STB dhe të tjerët në mënyrë të pavarur.

Prej 1 mars 2017, pritja dhe shikimi kanaleve satelitore Nga Ukraina 1 + 1, 2 + 2, TET, PLUSUS, 1 + 1 International, UNIAN TV, BIGUDI, do të jetë e mundur vetëm në satelitin Astra 4A. Për të parë më tej këto kanale ju duhet të rikonfiguroni pajisjet tuaja.

Parametrat teknike për të gjitha kanalet e grupit 1 + 1 (ASTRA 4A):

Sateliti - Astra 4A (SES Sirius)

Frekuenca - 11766 MHz

Shpejtësia e karakterit - 27500

Polarizimi - horizontale (H)

Kështu, vetë-tuning kanalet satelitore të Ukrainës:

1. Kliko -Menu.

6. Në listën zbritëse gjejmë frekuencën 11766/27500 H, dhe "OK".

 • Kërkimi i rrjetit - Po
 • Kliko "OK" për të kërkuar.

Ju gjithashtu duhet të shtoni dhe pastaj të skanoni në Amos 4W satelit, frekuenca 11175/30000 / H, për këtë:

1. Kliko -Menu.

2. Zgjidhni "Instalimi" dhe klikoni "OK".

3. Në linjën "Satellite" - zgjidhni Amos 4w dhe "OK". Parametrat e tjerë nuk kanë nevojë të ndryshojnë.

4. Për të redaktuar shtypni butonin e verdhë në pjesën e poshtme të tastierës.

5. Zgjidhni, dmth., Lëvizni kursorin në rreshtin "TP number" dhe shtypni "OK".

6. Në listën zbritëse, gjejmë frekuencën 11175/30000 H (cikli i mëposhtëm: 11140/30000 / H), dhe "OK". Nëse nuk ka frekuencë të tillë, duhet të shtohet (butoni i gjelbër) dhe të ruhet.

7. Shtypni butonin e kuq në pjesën e poshtme të tastierës për të kërkuar programe.

8. Shfaqet një dritare në të cilën duhet të caktoni parametrat e kërkimit.

 • Modaliteti i kërkimit - Open ose MTL (për të kërkuar vetëm programe të hapura)
 • Lloji i programit - Kanali televiziv ose kanali televiziv + radio
 • Lloji i skanimit - Kërkimi manual
 • Kërkimi i rrjetit - Po
 • Kliko "OK" për të kërkuar.

Çdo gjë! Kërkimi është bërë. Programet e gjetura do të shfaqen në fund të listës së programeve në dosjen Të gjitha programet (Të gjitha satelitët).

Megjithatë, duke ndjekur këtë udhëzim, ne do të gjejmë një grup programesh në vetëm një frekuencë të caktuar. Dhe nëse lista e programeve nuk është përditësuar për një kohë të gjatë, unë do t'ju këshilloja të skanoni të gjithë satelitin. Është shumë e lehtë!

Për këtë:

1. Kliko -Menu.

2. Zgjidhni "Instalimi" dhe klikoni "OK".

3. Në linjën "Satellite" - zgjidhni Astra 4.8E, ose mund të quheni Sirius 4.8E (Sirius) dhe "OK". Parametrat e tjerë nuk kanë nevojë të ndryshojnë.

4. Për të redaktuar shtypni butonin e verdhë në pjesën e poshtme të tastierës.

5. Shtypni butonin e kuq në pjesën e poshtme të tastierës për të kërkuar programe.

6. Shfaqet një dritare në të cilën duhet të caktoni parametrat e kërkimit.

 • Modaliteti i kërkimit - Open ose MTL (për të kërkuar vetëm programe të hapura)
 • Lloji i programit - Kanali televiziv ose kanali televiziv + radio
 • Lloji i skanimit - Kërkimi manual
 • Kërkimi i rrjetit - Po
 • Kliko "OK" për të kërkuar.

Çdo gjë! Përcaktimi i kanaleve satelitore të Ukrainës (për cilësime më të hollësishme, shikoni për ndryshimet e transponderit). Në këtë mënyrë, mund të përmirësoni programet në satelitët AMOS 4W dhe HOTBIRD 13E.

Pas skanimit, futni menunë Edit Channel dhe fshini programet e panevojshme dhe joaktive.

Teknologjia e transmetimit të të dhënave satelitore mund të gjendet në pothuajse çdo shtëpi. Shumë përdorues besojnë se instalimi dhe konfigurimi i TV satelit është një procedurë shumë e komplikuar. Në të vërtetë, praktikisht nuk ka vështirësi të veçantë në të gjitha këto manipulime. Gjëja më e rëndësishme është të kuptojmë të gjitha nuancat më të rëndësishme. Si të konfiguroni gjellė satelitore veten? Përgjigja për këtë pyetje mund të gjendet në këtë artikull.

Instalimi dhe instalimi i televizionit satelitor

Televizioni satelitor gjithnjë e më shumë po fiton popullaritet mes përdoruesve. Është mjaft e thjeshtë, sepse abonenti nuk e pëlqen gjithmonë listën e kanaleve nga kablloja. Po, dhe TV me cilësi Full HD kërkon përmbajtje me cilësi të lartë, me të cilën sateliti përballon me një zhurmë.

Natyrisht, askush nuk do t'ju pengojë të lidhni dhe instaloni televizor digjital kabllor, por shumëllojshmëria e kanaleve televizive do të jetë disa herë më e vogël nëse e krahasoni atë me atë që antena mund të ofrojë.

Është e rëndësishme! Çmimi i pajisjes nuk e tejkalon koston e TV kabllor. Përveç kësaj, ju lehtë mund të instaloni kudo në shtëpi të vendit ose në vilë, me atë kabllo TV ende nuk është përballuar.

Zgjidhni një pajisje

Para instalimit, vlen të zgjidhni operatorin, shërbimet e të cilit do t'i përdorni. Me fjalë të tjera, ne duhet të zgjedhim një antenë. Nëse jeni i ri në këtë biznes, atëherë jeni me fat, sepse tani do të flasim për nuancat e zgjedhjes në detaje.

Pra, i gjithë pika e këtij televizioni është që të marrë sinjalin direkt nga sateliti, i cili fluturon diku në hapësirë. Sateliti transmeton një sinjal, tuneri e përpunon atë, dhe vetëm atëherë ne i shohim rezultatet në ekranin e televizorit.

Sot, kanalet e hapura dhe të koduara mund të dallohen. Lista e tërë mund të vendoset veç e veç dhe mund të përfshihet në paketën e kanaleve në pronësi të operatorit. Kodimi i TV është i nevojshëm vetëm për të fituar para duke shikuar kanalet. Pra ekzistojnë operatorët satelitorë, duke e bërë shikimin më të përshtatshëm.

Është e rëndësishme! Për referencë, transmetimi rusisht-folës vjen nga satelitë krejtësisht të ndryshëm që ndodhen në pozicione të ndryshme. Për të marrë një sinjal pa ndërhyrje, duhet të dërgoni antenën drejt në satelitin e dëshiruar. Nëse satelitët e zgjedhur të paguar janë afër, atëherë ka një shans që ju të jeni në gjendje të merrni sinjal nga të dyja një herë.


Nëse satelitët e zgjedhur të paguar janë afër, atëherë ka një shans që ju të jeni në gjendje të merrni sinjal nga të dyja një herë

Këtu janë disa pika të rëndësishme:

 • Nëse dëshironi të shikoni 30 dev paguar në rusisht, pastaj dërgoni pajisjen tuaj në një satelit me emrin "YAMAL 201". Ka shumë satelitë të tjerë, por "YAMAL" është më e mira.

Është e rëndësishme! Nëse flasim për zgjedhjen e operatorit, është më mirë t'i jepet përparësi Tricolor-TV, NTV-Plus ose Rainbow-TV. Më shumë informata mund të gjenden në faqet zyrtare të operatorëve.

 • Ju duhet të theksoni një gjë tjetër: a keni nevojë për transmetim të paguar ose falas? Për të gjetur përmbajtje falas, mund të përdorni shërbimin e veçantë Frocus.net. Për të lidhur kanalet me pagesë përdoren vendet zyrtare të operatorëve satelitorë.

Është e rëndësishme! Ka një lajm të mirë për pronarët e një televizori me ekran të gjerë - disa operatorë tashmë kanë nisur të transmetojnë në cilësi HD.

 • Ka një nuancë tjetër - drejtimi i antenës në satelit. Çdo gjë do të varet nga vendndodhja e pajisjes. Dritaret e apartamentit tuaj mund të shkojnë në drejtimin e gabuar, kështu që ju duhet të keni instalimin direkt në çati. Nëse drejtimi i zgjedhur nuk mund të arrihet për ndonjë arsye tjetër, atëherë ia vlen të zgjidhni një satelit tjetër.

Për të instaluar vetë antenën satelitore, duhet të përgatisni siç duhet. Tani e dini saktësisht se si.

Përgatitja për të instaluar

Nëse ju keni vendosur tashmë në satelit, pajisje dhe operator, atëherë ju mund të sigurtë të kandidojë për një blerje të re. Për të mos fluturuar në terma, le të flasim për të gjithë komponentët që do të përfshihen.

Çfarë përfshihet në paketën?

 1. Një akordues (marrës ose marrës) është pajisja që merr sinjalin dhe e konverton atë për shikim të mëvonshëm në TV.
 2. Pjatë (antenë) - kjo pajisje është e nevojshme për të marrë një sinjal nga sateliti. Valët reflektohen nga pllaka dhe futen në konvektor.
 3. Convector. Ky vegël angazhohet në marrjen e sinjalit që pasqyron pjatën. Konvektor vetë përcjell sinjalin e konvertuar në akordues.
 4. Kllapa është ndërtimit të metaleve që kap të gjitha pajisjet.
 5. Kablloja është një dirigjent i posaçëm boshtor që lidh konvektorin dhe marrësin.
 6. DiSEq është një pajisje e veçantë që është e nevojshme për të lidhur disa convectors në një kabllo.
 7. F-Ki. Me këto pajisje, kablli është i lidhur me pjesën tjetër të komponentëve.
 8. E pra, grupi themelor i telave lidhës: tulips, SCART, kabllo HDMI.

Para se të marrësh TV satelit me duart e tua, le të flasim për të gjithë këtë pajisje.

pjatë

Kur zgjedh një pjatë, vlen të shikosh vetëm në diametrin e saj. 90 centimetra janë të mjaftueshme për një pritje të mirë. Por ata që do të marrin sinjale nga disa burime në të njëjtën kohë duhet të marrin parasysh varësinë e diametrit në distancën e shkallës ndërmjet satelitëve.

convector

Nuk është aspak e lehtë. Polarizimi i konvektorit varet nga sateliti. Këtu ju nuk duhet të neglizhoni këshillën e një specialisti.

Është e rëndësishme! Ata që planifikojnë të shikojnë në TV dhe në një kompjuter personal në të njëjtën kohë duhet të marrin një konvektor me dy drejtime.

kllapa

Ky dizajn është shumë i thjeshtë. Zakonisht ajo mban në anchors 3-4. Zgjidhni një kllapa me një gjatësi këmbësh, të cilat do t'ju lejojnë të rrotulloni në mënyrë të sigurt antenën në drejtimin e dëshiruar.

Si të vendosni vetë një pjatë satelitore? Këtu kemi ardhur në përgjigje të kësaj pyetjeje.

Procedura e instalimit

I gjithë asambleja zhvillohet sipas udhëzimeve të bashkëngjitura. Për të përfunduar punën, duhet të ndiqni këto këshilla:

 1. Zgjidhni drejtimin drejt pjatës. Kjo do t'ju ndihmojë një shërbim të posaçëm agsat.com.ua/satdirect. Në hartën ju duhet vetëm të shtypni kutinë e zgjedhjes së vendit të instalimit dhe në kolonën anësore të ndërfaqes zgjidhni satelitin e dëshiruar. Softueri do të nxisë drejtimin e duhur.
 2. Para se ta instaloni pllakën, është më mirë të kontrolloni cilësinë e pritjes pa e fiksuar, duke mbajtur pajisjen në duart tuaja. Nëse marrja nga sateliti nuk është nën 70 për qind, atëherë mund të vazhdoni me instalimin.
 3. Nëse keni marr dhe përcaktuar vendndodhjen e instalimit, atëherë merrni një grusht dhe krijoni vrima për instalimin e kllapës. Duhet të zgjidhet ankorimi, duke filluar nga materiali i murit dhe masiviteti i të gjitha pajisjeve.
 4. Pas fiksimit të mbajtëses, futni pllakën e montimit. Mos nxitoni për të shtrënguar vida, pasi ju ende duhet të specifikoni drejtimin e saktë.

Instalimi i një pjate satelitore tani nuk duhet të krijojë pyetje, por si ta konfiguroni dhe lidhni të gjithë pajisjet?


lidhje

Për të lidhur gjithçka, ju duhet:

 1. Pritini rreth 1.5 cm të izolimit nga kabllo dhe përkuleni në drejtim të kundërt. Pritni ekranin e petëzuar 1 cm.
 2. Vidhni F-ku në fund të përgatitur të kabllit.
 3. Përsëritni manipulimin me fundin tjetër dhe lidheni atë me marrësin. Fundi i parë duhet të lidhet me konvektor.

Është e rëndësishme! Pas ndreqjes dhe lidhjes, duhet të vendosni gjellën në satelit. Për korrektësi është më mirë të përdorësh busullën dhe nivelin e sinjalit në akordues. Nëse keni arritur të arrini një cilësi të shkëlqyeshme të pritjes, atëherë rregulloni arrat e antenës dhe lidhësit e saj. Pastaj rregulloni kabllon vetë.

Tuning tuning

 • Zgjidhni një gjuhë në menynë e sintonizuesit.
 • Krahasoni versionin e firmware tuaj me një të fundit.
 • Vendosni kohën dhe orën e saktë.
 • Zgjidhni satelitin e dëshiruar dhe plotësoni cilësimet e tij.
 • Tani shfaqni nivelin e sinjalit në ekran. Nëse cilësia e nivelit të duhur, atëherë filloni skanimin e satelitit, i cili do t'ju japë akses në kanalet televizive.

Tani nuk duhet të keni pyetje rreth mënyrës se si të vendosni vetë pjatën satelitore dhe ta lidhni atë. Dhe nëse bëni gjithçka, të udhëhequr nga këshilla jonë, ju ofrohet TV me cilësi të lartë me një gamë të gjerë kanalesh!

Parametra të reja të pritjes satelitore për kanalet televizive

Parametrat transmetues satelitor për kanalet 1 + 1, PlusPlus, Unian, Curlers, Music Box, O-TV :

 • Sateliti - Astra 4A (SES Sirius) Në disa modele tuneri, sateliti mund të quhet "Sirius 2/3" ose "Sirius 4";
 • pozita orbitale - 5 ° në lindje. e) (E) (mund të quhet 4.8 ° në disa tunerë);
 • frekuenca - 11766 MHz;
 • norma e simbolit është 27.5 Msymb / s (MSymb / s) ose 27,500 ksym / s (ksymb / s);
 • FEC - ¾;
 • Modulimi - DVB-S (QPSK).

Parametrat e transmetimit satelitor për STB, Novy Kanal, ICTV, M1, M2, QTV, 24 kanale, kanalet TONIS:

 • satelit - AMOS-3. Në disa modele, tuners mund të quhen "AMOS", "AMOS 1" ose "AMOS 2";
 • pozicioni orbital - 4 ° W;
 • frekuenca - 11 176 MHz;
 • norma e simbolit është 30.0 Ms / s (MSymb / s), ose 30.000 ks / s (ksymb / s);
 • polarizimi - horizontale (H);
 • FEC - ¾;
 • Modulimi - DVB-S (QPSK).

Kur skanoni një transponder, një kanal tjetër "1 + 1" nuk zbulohet në listën e kanaleve televizive.

Më shumë gjasa, kanali "1 + 1" u shfaq në listën e kanaleve të radios. Fshini atë, ju lutemi (procedurë - sipas udhëzimeve për heqjen e kanaleve televizive, thjesht zgjidhni kanalet e radios) dhe rifuteni përsëri transponderin. Pas kësaj, kanali televiziv "1 + 1" duhet të shfaqet në fund të listës së kanaleve televizive.

Pas skanimit me parametra të rinj, kanali "1 + 1" u shfaq në listë, megjithatë, nuk ka imazh

Në vend të frekuencës 11766, futni frekuencën 11765 dhe skanoni përsëri kanalet. Në fund të listës së kanaleve do të shfaqet "1 + 1", "TET", "2 + 2", "Unian", "BIGGUDI", "PlusPlus", "Kutia muzikore" etj. Pas kësaj, fshini kanalet e listuara më parë dhe largohuni vetëm skanuar. Një imazh duhet të shfaqet në kanalin e sapo skanuar "1 + 1".

Çfarë ndryshimesh në fushën e televizionit do të ndodhë në të ardhmen e afërt, si do të më ndihmojë ky burim?

Në 2016-2017, më shumë se 40 kanale televizive ukrainase ndryshojnë parametrat e transmetimit satelitor. Ndryshimet janë për shkak të arsyeve objektive, në veçanti, në fund të jetës së satelitëve individualë. Telemaster mbledh dhe publikon parametra dhe instruksione të reja transmetimi për ngritjen e kanaleve televizive me parametra të rinj të transmetimit satelitor. Përveç kësaj, në vitin 2017. planifikuar për të çaktivizuar plotësisht transmetimet televizive analoge (afati i mbylljes deri më 30 qershor 2017). Përdoruesit e transmetimit televiziv analog do të duhet të zgjedhin alternativa alternative për marrjen dhe shikimin e programeve televizive. Burimi ynë do të ndihmojë në zgjedhjen e një magjistari për instalimin ose riparimin e një antenë televizive, akordues, televizor.

Cili është qëllimi i faqes?

Ndryshimet po ndodhin në hapësirën televizive ukrainase: kanalet po ndryshojnë satelitët transmetues, tranzicioni nga televizion analog në dixhitale. TV, antena, tunerë gjithashtu duhet të riparohen ose të zëvendësohen nga koha në kohë.
Telemaster bashkëpunon me kanalet kryesore televizive ukrainase dhe ofron informacion të detajuar për ndryshimet në parametrat e transmetimit dhe në listën e ofruesve të TV me të cilët kanalet kanë rënë dakord për ritransmetimin. Përveç kësaj, Telemaster është një burim për gjetjen e zotëruesve dhe vendosjen e aplikacioneve për instalimin, riparimin dhe komisionimin e antenave televizive, televizorëve dhe tuners TV. Partnerët e Resurseve Telemaster - Menaxherët e Televizionit të Kualifikuar dhe qendrat e shërbimit në të gjithë territorin e Ukrainës.
Qëllimi i Telemaster është që të ndihmojë shikuesit të vendosin pajisje televizive në mënyrë të pavarur dhe pa pagesë dhe, nëse është e nevojshme, të lidhin zotërinjtë dhe shikuesit të cilët kanë nevojë për ndihmën e një specialisti. Ne do të pranojmë kërkesën tuaj për riparimin e TV, akordues, antenës dhe t'ia japim atij mjeshtrit të lirë në zonën tuaj. Ju do të kurseni kohën tuaj duke kërkuar për një master, dhe një mjeshtër i kualifikuar do të marrë një punë.

Si të përdorni faqen e sitit?

Faqja përmban udhëzime për kanalet televizive për vendosjen e parametrave të rinj të transmetimit në sintonizuesit e televizorëve satelitor. Informacioni do të përditësohet në formën e teksteve dhe udhëzimeve të videove për shikuesit. Duke përdorur udhëzimet, ju mund të rikonfiguroni vetë sintonizuesin e televizorit.
TV shikuesit të cilët kanë nevojë për ndihmën e një magjistari për të rikonfiguruar sintonizuesin dhe / ose veprat e tjera për ngritjen, riparimin e televizorit, sintonizuesit, antenës, mund të bëjnë një kërkesë në faqen e internetit ose duke telefonuar 8282/0800 50 8282. Vendosja e një aplikacioni është falas - puna.

A mund të thërras një master të veçantë?

Ne shpërndajmë aplikacione në rajonet e Ukrainës automatikisht në mesin e të gjithë mjeshtrave të regjistruar pa pagesë. Ne do të marrim në konsideratë dëshirën tuaj, por nuk mund të garantojmë që një mjeshtër i caktuar do të marrë një aplikim.

Sa do të kushtojë për të rikonfiguruar parametrat e kanaleve të Ukrainës?

Kostoja minimale e aplikimit është 300 UAH, e cila përfshin largimin e masterit në vendndodhjen e pajisjes në datën dhe orën e pranuar me klientin, duke kryer diagnostikimin e sistemit marrës (antenë, akordues, instalime elektrike), vendosjen e parametrave të reja të kanaleve televizive ukrainase për një pjesë të pajisjeve ose rregullime minimale një sistem antenë tashmë të instaluar me mundësinë e qasjes direkte nga mjeshtri tek elementet e tij (pa zëvendësimin e komponentëve). Kostoja përfundimtare e punës përcaktohet nga mjeshtri pas diagnostikimit në vend.

Si të rikonfigurohen kanalet?

pritje tv satelit kryer përmes akordues. Një akordues është një pajisje e vogël e lidhur me televizionin tuaj. Në panelin e përparmë të akordues, gjeni emrin e modelit të akorduesit tuaj. Pas kësaj gjeni tunerin tuaj në lista e akorduesve . Nëse akorduesi juaj nuk është i listuar, është e mundur që një model i tillë akordues nuk është shumë i zakonshëm në treg ose është i vjetëruar. Në këtë rast, ne ju sugjerojmë të përdorni udhëzim të përgjithshëm ( tekstin / video ), ose kërkoni të ndihmojë të zotit .

Si mund të refuzoj një aplikacion të kompletuar?

Telefononi operatorët e Telemaster në 8282/0800 50 8282 dhe njoftoni.

Unë nuk gjeta udhëzime për tunerin tim, çfarë duhet të bëj?

Ne kemi postuar në udhëzimet e internetit për modelet më të zakonshme të tuners përdorur tani në Ukrainë. Ndoshta modeli juaj i akorduesve mungon nga kjo listë nëse një model i tillë akordues nuk është shumë i zakonshëm në treg ose është i vjetëruar. Në këtë rast, ju sugjerojmë të përdorni udhëzimet e përgjithshme (

Ju duhet të theksoni një gjë tjetër: a keni nevojë për transmetim të paguar ose falas?
Çfarë përfshihet në paketën?
Si të vendosni vetë një pjatë satelitore?
Instalimi i një pjate satelitore tani nuk duhet të krijojë pyetje, por si ta konfiguroni dhe lidhni të gjithë pajisjet?
Çfarë ndryshimesh në fushën e televizionit do të ndodhë në të ardhmen e afërt, si do të më ndihmojë ky burim?
Cili është qëllimi i faqes?
Si të përdorni faqen e sitit?
A mund të thërras një master të veçantë?
Sa do të kushtojë për të rikonfiguruar parametrat e kanaleve të Ukrainës?
Si të rikonfigurohen kanalet?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008