Si të hapni skedarin Excel me fjalëkalim, dhe gjithashtu të hiqni mbrojtjen

  1. udhëzim
  2. rregullim
  3. Hiqni mbrojtjen

Sot ne do të diskutojmë se si të kalojmë fjalëkalimin në dosjen Excel. Ky mjet është i përfshirë me Microsoft Office. Excel ju lejon të krijoni tabela me kompleksitet të ndryshëm, formula të përdorimit, si dhe dizajn individual. Të gjitha versionet aktuale të aplikacionit mbështesin konfigurimin e fjalëkalimeve.

udhëzim

Ne vazhdojmë me një përshkrim në faza të procesit se si të fjalëkalojmë skedarin Excel Ne vazhdojmë me një përshkrim në faza të procesit se si të fjalëkalojmë skedarin Excel. Ky funksion u ofrohet skedarëve në formatin * .xls, si çdo dokument tjetër i Microsoft Office, duke përfshirë Word dhe Access. Pra, pas përfundimit të punës me dokumentin, shtypni butonin "File", i cili gjendet në menynë në krye të dritares së Microsoft Excel. Në listën që shfaqet, ne kthehemi te pika "Save As" duke klikuar mbi të një herë me butonin e majtë të miut. Do të shfaqet një dritare për ruajtjen e dokumentit, aty do të gjeni menunë "Shërbimi", klikoni trekëndëshin e kthyer dhe pastaj përdorni funksionin e shfaqur "Parametrat e përgjithshëm".

rregullim

Duke u zhvendosur në hapin e ardhshëm për të vendosur se si të mbrojnë një skedar Excel me fjalëkalim Duke u zhvendosur në hapin e ardhshëm për të vendosur se si të mbrojnë një skedar Excel me fjalëkalim. Seksioni "Cilësimet e përgjithshme" shfaqet në ekran. Këtu duhet të futni fjalëkalimin për të ndryshuar ose hapur dokumentin. Përveç kësaj, nëse aktivizon funksionin "Lexo vetëm", ​​kur përpiqesh të hapësh një skedar Excel të mbrojtur me fjalëkalim, toolbar do të çaktivizohet sipas parazgjedhjes.

Nëse vendosni vetëm sigurinë për të nisur dokumentin, një herë do të shfaqet çdo herë që hapni tabelën. Në këtë rast, të gjithë përdoruesit të cilët do të dinë kombinimin sekret do të jenë në gjendje të krijojnë vargje dhe të modifikojnë të dhëna. Lidhur me pyetjen se si të hapni një skedar të mbrojtur me fjalëkalim Excel nëse mbrojtja është vendosur të ndryshojë materialin, nisja do të bëhet si standard, pa asnjë kërkesë. Megjithatë, nëse i shtoni të dhëna të reja në tryezë dhe përpiqeni të ruani dokumentin, aplikacioni do t'ju kërkojë të specifikoni një kombinim sekret.

Kur të dy llojet e fjalëkalimeve janë vendosur, kërkohet hyrja e dyfishtë gjatë fillimit dhe mbylljes së materialit. Është e rëndësishme të dini se mund të vendosni fjalëkalime të ndryshme për redaktimin dhe hapjen e një skedari.

Ne kthehemi në vendosjen. Kur të vendosni fjalëkalimin (ose palën e tyre), klikoni në butonin "Parametrat e përgjithshëm" "OK". Në explorer shkruani emrin e dokumentit, ruani skedarin duke përdorur funksionin e duhur.

Hiqni mbrojtjen

Tjetra, ne diskutojmë se si të çaktivizoni fjalëkalimin në Excel Tjetra, ne diskutojmë se si të çaktivizoni fjalëkalimin në Excel. Për të zgjidhur problemin, nuk ka nevojë për softuer shtesë, pasi funksioni ofrohet nga mjetet e inkorporuara të aplikacionit.

Run Excel. Hapni dokumentin që ju nevojitet për të hequr qafe mbrojtjen e fjalëkalimeve. Përdorni menynë "Skedar". Specifikoni "Ruaj si" dhe pastaj hapni menunë "Shërbimi". Shko te "Cilësimet e përgjithshme", përdorni një klik të dyfishtë në yjet në shiritin e fjalëkalimeve. Përdorni butonin "Del" për veprimin e dëshiruar. Konfirmo operacionin duke shtypur butonin "OK". Kliko "Save" dhe pastaj "Po" në një dritare të re.

Kjo është e gjitha, fjalëkalimi në dosjen e punës në Excel hiqet. Me fletë, çdo gjë ndodh në mënyrë të ngjashme. Hapni menynë "Shërbim", përdorni komandën "Hiqni". Për të konfirmuar veprimin e anulimit, do të duhet të futni një fjalëkalim të dhënë më parë. Që tani e tutje, ju e dini se si të ruani me fjalëkalim një skedar Excel, dhe si të anuloni mbrojtjen nëse është e nevojshme.

© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008