Si të lidhni ose ngritni një kabllo televizive.

  1. Mjetet dhe materialet e nevojshme për të zgjeruar kabllon e antenës
  2. Si të zgjasësh kabllon TV duke përdorur lidhësit "F"
  3. Si të ndërtojmë një kabllo me bosht të përbashkët duke përdorur një spliter
  4. Kur keni nevojë për shtesa kabllore?

Përshëndetje lexues të dashur të faqes së blogut. Kohët e fundit, kam shkruar disa artikuj mbi instalimin. televizioni dixhital në vend. Sot unë dua të flas se si të zgjat kabllo televizive në qoftë se ishte e nevojshme për të transferuar për pritjen më të mirë, ose vendi i instalimit të televizorit nuk është i përshtatshëm për shikimin e rehatshëm të programeve televizive.

Në artikullin për pro, unë kam prekur tashmë në temën e nevojës për të blerë kabllo koaksiale me cilësi të lartë për të shmangur probleme të mundshme me marrjen e sinjalit. Por unë do t'ju tregoj se çfarë duhet të bëni dhe çfarë mjeti ju duhet për të blerë më poshtë, dhe me të vërtetë shpresoj se gjithçka do të jetë sa më e kapshme dhe e qartë sa të jetë e mundur.

Punimet e kryera siç duhet nuk do të ndikojnë në cilësinë e sinjalit të marrë. Nëse kanë ndodhur keqfunksionime ose cilësia është përkeqësuar pas punës, atëherë vlen të kontrolloni të gjitha lidhjet dhe të vlerësoni se si materiale të cilësisë u blenë.

Mjetet dhe materialet e nevojshme për të zgjeruar kabllon e antenës

Nëse keni nevojë për të lëvizur televizorin në një dhomë tjetër, ose në cep të dhomës ka një mungesë të gjatësisë së telave dhe ka një pyetje rreth blerjes së një segmenti shtesë. Para se të shkoni në dyqan, sigurohuni që të inspektoni atë ekzistues, vlerësoni trashësinë e bërthamës qendrore, rishkruani shenjën dhe më së miri të prerë një copë të vogël për një shembull të qartë kur blini.

Sipas mendimit tim, ka vetëm dy mënyra optimale për të zgjatur kabllor antenash . E para është duke përdorur lidhësit "F", dhe e dyta është duke përdorur një "spliter" për instalime të mundshme të mëtejshme në disa pajisje.


E para është duke përdorur lidhësit F, dhe e dyta është duke përdorur një spliter për instalime të mundshme të mëtejshme në disa pajisje

Unë nuk do t'ju tregoj për lidhjen, pasi kjo është një çështje mjaft e komplikuar dhe ndërtimi i kabllit televiziv me bashkim është e vështirë për të arritur rezistencën e duhur të valës dhe vetë kryqëzimi do të jetë shumë i brishtë.

Pra, le t'i shqyrtojmë të dy opsionet në rregull.

Si të zgjasësh kabllon TV duke përdorur lidhësit "F"

Për këtë metodë, ne kemi nevojë për dy lidhje f dhe një lidhje f. Para se të filloni ndërtimin, tela duhet të jetë "prerë" siç duhet. Për ta bërë këtë, hiqni me kujdes skorjen e sipërme pa dëmtuar ekranin. Bishti i ekranit është i shtrembëruar dhe i përkulur poshtë në drejtim të kabllit. Ne heqim izolimin e shkumëzuar të bërë, duke ekspozuar kështu venë qendrore. Gjatësia e përafërt e bërthamës së çliruar duhet të jetë rreth një centimetër e gjysmë.

Një veprim i tillë duhet të kryhet në të dy anët që dëshironi të bashkoni. Pas operacioneve të bëra, marrim lidhësit f dhe shndërrojmë lehtë në tel në mënyrë të tillë që tela qendrore të mos prekë me ekranin e jashtëm dhe të dalë nga lidhësi një centimetër.
Një veprim i tillë duhet të kryhet në të dy anët që dëshironi të bashkoni

Për fiksim më të mirë, lidhja mund të mbështillet me kasetë që nuk do të lejojë që produkti juaj të shkërmoqet gjatë lakimit dhe deformimit.

Kjo ishte mënyra e parë për të zgjeruar kabllon e antenës. Tani unë propozoj të marr parasysh mundësinë e dytë dhe sipas mendimit tim më praktik.

Si të ndërtojmë një kabllo me bosht të përbashkët duke përdorur një spliter

Le të kuptojmë së pari se çfarë është një spliter dhe për çka është.

Splitter është një kuti me dimensione të vogla me një hyrje të vetme dhe disa dalje. Spliter është projektuar për të degëzuar antenën e lidhur në disa TV, ose me një kabllo të vetme. Kur zgjedhni një pajisje të përshtatshme, duhet menjëherë të përcaktoni numrin e televizorëve të lidhur, në mënyrë që të mos ketë bosi falas.

Pa u larguar nga tema e artikullit, dua të them se spliter mund të përdoret gjithashtu për të ndërtuar një kabllo televizive, e cila sipas mendimit tim është më praktike.

Për të filluar, një pajisje e tillë duhet të fiksohet ngurtësisht në një sipërfaqe të rrafshtë vertikale ose horizontale (vendet për lidhësit janë të pranishëm) dhe vetëm pasi të vazhdohet me instalimin e drejtpërdrejtë. Në fakt, kjo metodë e shtrirjes së kabllit të antenës është e ngjashme me atë të mëparshme dhe prandaj nuk do të përsëris shumë. Ju si edhe në rastin e parë, ju duhet të përdorni dy lidhësa f të shtrembëruar në skajet. Pas kësaj lidhim tela që vjen nga antena në hyrjen e spliterit dhe ne do të lidhim copën që ne do ta zgjasim vijën në dalje. Në fakt, ky është i njëjti lidhës f vetëm me mundësinë e degëzimit të mëtejshëm.


Kjo është e gjitha informacion në lidhje me atë se si të zgjasësh kabllon e antenës Kjo është e gjitha informacion në lidhje me atë se si të zgjasësh kabllon e antenës. Nëse sipas mendimit tuaj artikulli nuk duket i plotë dhe ju jeni duke kërkuar zgjidhje të tjera të problemit, atëherë unë lehtë mund ta plotësoj atë, vetëm sipas mendimit tim këto janë dy kryesore dhe shumica mënyra të thjeshta zgjidhjen e problemit. Përveç sa më sipër, unë propozoj të lexoj një artikull rreth vetë-zhvillimit të përgjithshëm, pasi kjo pyetje ngrihet mjaft shpesh kur riorganizohet mobilja në një apartament ose lëviz. Për qartësi dhe konsolidim të materialit, sugjeroj të shikoj video përkatëse.

Sot, pothuajse çdo apartament ka më shumë se një televizor. Dhe për punën e tyre harmonike kur vendosni një kabllo televizive, ju duhet të lidheni me një antenë. Në këtë rast, gjatë instalimit, do të keni nevojë për lidhje papa-mama, splitters, ose me fjalë të tjera splitters dhe A-lidhësit.

Një ndarës televiziv është një nga pajisjet kryesore për lidhjen e disa televizorëve me një antenë në një kohë. Kur e blini atë, ju duhet t'i kushtoni vëmendje numrit të daljeve. Ndoshta është më mirë për të blerë më shumë për 1-2, pa marrë parasysh se ku dëshironi të blini TV shtesë. Gjithashtu, kur bleni një ndarës, është e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje performancës së tij të zbutjes, duhet të përcaktoni paraprakisht vendin për ta instaluar atë.

Çështja se si zgjat kablloja televizive është zgjidhur duke përdorur lidhësit "papa-mama". Lidhësi "nënë" është një prizë e lëvizshme, lidhësi "mashkull" është një prizë. Shtrirja e telit ndodh si rezultat i lidhjes së një prizë të lëvizshëm me një prizë. Ato përdoren gjithashtu si një tel që lidh televiziv në një prizë televiziv, dmth. si një kartë patchcord.

F-lidhësit janë vënë në kabllo koaksial kur të instalohet me pajisje televizive. Ato janë të ndara në fileto dhe kërcell. Është mjaft e thjeshtë për të vënë lidhës crimp, vështirësi do të dalin me remounting e saj. Ajo është montuar me një mjet crimping. Lidhësi i rrotulluar mund të rimodelohet, në sajë të një fije të brendshme, është i dehur në kabllon televizive.

Skema e zgjerimit të kabllove televizive duket kështu:

Fillimisht, është e nevojshme përcaktimi i kabllit televiziv që keni lidhur në apartament - teli i ngurte ose të bllokuar. Tjetra ju duhet të blini një kabllo për zgjatje. Nuk ka rëndësi nëse blini një kabllo disa metra më gjatë. Gjëja kryesore nuk është më e shkurtër. Është e rëndësishme që të jetë e llojit të njëjtë sikur të sillni në banesën tuaj, dmth. me një ose më shumë venat në qendër. Kabllo për shitje në dyqane të specializuara për shitjen e televizionit dhe radios. Është gjithashtu e nevojshme të blini 2 lidhje F dhe 1 I, me fjalë të tjera, 2 "baba" dhe 1 "mom", është e mundur të përdorni lidhësin "baba-mom" të kombinuar. Mund të përdor përforcues antenash në vend të tipit lidhës "mom". Duhet të përdoret në rast të humbjes së sinjalit ose me një gjatësi të madhe kablli. Duke përdorur lidhësin e kombinuar, lidhim një fund të kabllit me "babanë", e dyta tek "nëna".

Është e mundur të shtrihet tela televizive duke përdorur përshtatësin "F socket - F socket", dmth. si "TV kabllor babë-babi".

Para instalimit, është përgatitur një kabllo e vjetër dhe e re, të dyja skajet janë prerë dhe rreth 15 mm e shtresës së lartë izoluese është prerë. Me bishtin e kabllit, i cili duhet të mbështetet prapa, duhet të jeni shumë të kujdesshëm. Heqja e fletës dhe ekspozimi i telit të qendrës, futeni kabllon në lidhësin mashkullor (lloji F) dhe prishni të gjithë rrugën. Është e rëndësishme që bërthama të bie në lidhësin. Bishtali duhet të jetë i fiksuar midis mbështjellëses së telit dhe trupit të lidhësit. Një kabllo e dytë është gjithashtu e lidhur duke përdorur një lidhje F-lloj.

Përçuesit qendrore duhet të shkurtohen në mënyrë që jo më shumë se 5 milimetra të dalin nga priza F. Pastaj, lidhni skajet e një dhe kabllos të dytë me priza F duke përdorur një përshtatës "F socket - F socket". Nëse është e nevojshme, një ndarës mund të instalohet në këtë kryqëzim për dërgimin e një sinjali në disa pika televizive. Është gjithashtu e mundur të lidhni një kabllo televizive duke përdorur lidhësin. Siç mund ta shihni, nuk ka asgjë të vështirë kur shtrihet ose shtrihet një kabllo televizive, gjëja kryesore është saktësia dhe vëmendja!

udhëzim

Kur shtrihet kabllo, para së gjithash, shikoni në thelbin qendror. Nëse ajo nga një yndyrë tela bakri , përdorni dy konektorë të zakonshëm F dhe një lidhës I, ju mund t'i bleni në çdo dyqan që shitet pajisjet televizive.

Për një lidhje të mirë, duhet të përgatisni një kabllo për lidhësin F. Së pari, shkurtoni majën e kabllos drejt. Pastaj hiqni 15 milimetra të izolimit. Bëni këtë me kujdes që të mos dëmtojë bishtin. Pas heqjes së izolimit, mbyllni kapakun mbrapa, hiqni petë nën të.

Hiqini dhjetë milimetra të izolimit rreth bërthamës qendrore - domethënë, hiqni telin e qendrës në një centimetër. Tani vidhni lidhësin F gjatë gjithë rrugës, me mbështjellësin e mbërthyer të mbështjellë midis trupit të lidhësit dhe mbështjellëses së jashtme të kabllit.

Teli i qendrës që shtrihet përtej buzës së jashtme të lidhësit F duhet të pritet butësisht me pincë - në mënyrë që të zgjatet vetëm 2 milimetra. Në të njëjtën mënyrë, përgatitni fundin e pjesës së dytë të kabllit. Pasi të dy lidhësit F janë të dehur së bashku, lidhini ato me lidhësin I. Kur vidhosni në lidhëset F, ki kujdes që të mos ketë qark të shkurtër midis mbështjelljes dhe bërthamës qendrore.

Nëse tela qendrore e kabllit është bllokuar, do t'ju nevojiten lidhje për këtë lloj kablli. Pritni disa centimetra kabllo dhe merrni me vete në dyqan - kjo do t'ju lejojë të zgjidhni lidhësin e duhur.

Është e mundur të shtrihet një kabllo me përçuesin qendror me shumë forca duke bashkuar. në lidhja e duhur Nuk ka degradim të dukshëm në cilësinë e sinjalit. Së pari, hiqni tre centimetra të izolimit të jashtëm nga skajet e kabllove për t'u lidhur. Pastaj, në një kabllo, zbuloni bishtalec në një gjatësi prej 20 milimetra, ktheni në katër pako dhe me kallaj me kujdes.

Në kabllon e dytë, prerë me kujdes mill millimeters mill. Të mbetura 5 milimetra kallaji. Bëni këtë me kujdes në mënyrë që mos të shkrihet izolimi nën mbështjellësin. Rrudhin bërthamat qendrore të kabllove me 15 milimetra, duke hequr izolimin në dy pjesë. Twist cores qendrore dhe lidhës me kujdes. Vendosni dy shirita të izolimit në thelbin qendror dhe izoloni atë, duke shkrirë izolimin me një hekur të bashkuar.

Lidhni katër gërshetat e bishtit të parë të kabllos në 5 milimetra të kutisë së bishtit të dytë të kabllit. Vendosni një copë prerje përgjatë izolimit nga kablli i njëjtë në kryqëzim dhe lidheni atë me izolimin kabllor. Pavarësisht nga fakti se bashkimi mund të sigurohet një lidhje me cilësi të lartë, rezultati më i mirë arrihet kur përdoren lidhësit F. Kjo metodë është shumë më pak kohë, kështu që është më mirë ta përdorni atë, duke zgjedhur lidhësin e duhur për kabllon tuaj ekzistues.

Nëse televizioni juaj është i vendosur në një distancë të konsiderueshme nga antenë televizive qoftë nga kabllo tv satelit , ju duhet të bëni një përpjekje të vogël për të zgjatur kabllon. Në këtë rast, nuk ka nevojë të lëvizni mobiliet me pajisje.

Do t'ju duhet

Kablloja e antenës;
- lidhës F;
- lidhës I;
- përforcues antenash;
- lidhës hekuri;
- lidhës;
- shirit izolues.

Sponsorizuar nga vendosja e artikujve P & G në "Si të zgjasësh kabllon TV" Si të vendosni një antenë ajrore Si të zgjidhni një spliter antene Si të lidhni një kabllo me antenën

udhëzim


Shikoni se cila kabllo antenash është e lidhur me banesën tuaj. Kjo mund të jetë një kabllo me një dirigjent të vetëm ose bllokuar tel në qendër. Blej një kabllo televizive shtesë të gjatësisë së kërkuar, para matur atë dhe duke shtuar disa metra. Domosdoshmërisht lloji i njëjtë si tashmë në dispozicion. Kjo zakonisht mund të bëhet në çdo dyqan që shet pajisje televizive dhe radio, ose në tregun e radios. Blej dy F dhe një lidhës I, dmth. dy lidhje si "babai" dhe një lloj "nëna". Ju gjithashtu mund të përdorni një lidhës të vetëm pap-mate. Përgatitni të dy kabllot. Për ta bërë këtë, saktësisht prerë buzë e kabllo, butësisht prerë rreth 15-20 milimetra e shtresës izoluese të lartë. Gjëja kryesore nuk është që të dëmtojë mbështjelljen e kabllove. Gjithashtu me kujdes mbështillni mbulesën, hiqni petë, e cila mbuloi kabllon. Ekspozoni tela qendrore duke prerë 10-15 milimetra të izolimit jashtë saj. Mundohuni të mos e prishni ose ta prerë atë me një lëvizje të pakujdesshme. Vendoseni kabllon në lidhësin mashkullor F. Vëreni të gjithë rrugën. Në të njëjtën kohë, bërthama kryesore e kabllit duhet të bjerë në lidhësin qendror të jashtëm dhe bishtali i mbështjellë do të jetë i fiksuar midis mbështjellës së jashtme të kabllit dhe trupit të lidhësit. Një fragment i vogël i telit të përçuesve qendror do të zgjatet përtej buzës së jashtme të lidhësit. Pritini me gërshërë ose pranga, duke lënë rreth 2-3 milimetra. Në mënyrë të ngjashme, lidhni kabllon e dytë. Tani lidhni dy lidhësit F me njëri-tjetrin duke përdorur lidhësin femëror I. Në vend të lidhësit I, mund të përdorni një përforcues të veçantë antenash. Ka hyrje për lidhjen e lidhësve F. Një përforcues i tillë është i nevojshëm nëse kabllo është e gjatë dhe fuqia e sinjalit humbet. Kur përdorni një lidhje të përputhshme, lidhni një kabllo me lidhësin F dhe tjetri në të njëjtën mënyrë me lidhësin I. Ju mund të lidhni telat me njëri-tjetrin duke përdorur një hekur të bashkuar dhe lidhës. Kini kujdes të mos shkurtoni telat mes njëri-tjetrit. Sa e thjeshtë

Lajme të tjera lidhur me:


Nevoja për të rritur kabllon TV më së shpeshti ndodh kur lëvizni televizorin në një vend tjetër në dhomë. Në mënyrë që të mos degradohet cilësia e imazhit, kur shtrirja e kabllit duhet të ndjekë disa rregulla. Sponsorizuar duke vendosur artikujt P & G në "Si të lidhni një kabllo televizive" Udhëzimi 1 Kur


Televizioni i dytë dhe madje edhe TV i tretë në shtëpi nuk është një luks, por një pjesë integrale e një jete të rehatshme. Por, në mënyrë që të gëzojë atë në të plotë, është e nevojshme që të duhet të lidheni spliter antenës. Do t'ju duhet - ndarës antenash; - televizion kabllor; - priza; - një thikë. Sponsor vendosjen

Mjeshtrat e antenës së shërbimit tonë kanë përvojë e mrekullueshme në rritjen e kabllit nga antenat televizive të çdo lloji. Njerëzit e antenës udhëtojnë në adresën e caktuar në ditën e thirrjes, bëjini të gjithë punën me çmim të ulët dhe me një garanci. Ne punojmë në Moskë dhe në rajonin e Moskës, ne pranojmë aplikacione nga klientët çdo ditë, në çdo kohë.

Kur keni nevojë për shtesa kabllore?

Teli i antenës zgjatet kur lëviz TV ose antenës televizive zhvendoset në një vend tjetër (për shembull, nga fasada në çati ose në direk antenë).
Pse nuk rekomandohet përdorimi i kordoneve të gatshme të gatshme?

Sot, dyqanet shesin prodhuesit e gatshëm, kryesisht të prodhuara në Kinë. Për prodhimin e tyre tela të pambrojtur me izolim të dobët, i cili transmeton një sinjal me humbje dhe shpejt dështon gjatë operimit.

Çfarë përfshihet në koston e shërbimeve?

Çmimi përfshin:

  • ardhja e zotit;
  • ndërtimin e telit të televizorit, lidhjen dhe kontrollimin e funksionimit të televizorit;
  • maskimi kabllor në kanalin kabllor ose fiksim në mur;
  • harxhuese - kabllo, lidhje f, lidhje, priza.

Si ndodh lidhja kur shtrihet tela televizive?

Për ndërtim ne përdorim lidhësa f dhe lidhje. Ne i kryejmë të gjitha lidhjet cilësisht, i izolojmë ato në mënyrë të besueshme, duke siguruar transmetimin e sinjalit televiziv pa humbje. Ne gjithmonë përpiqemi të zgjedhim kordonin e televizorit që i përshtatet më mirë parametrave të përcaktuara tashmë. Për ndërtimin ne përdorim kabllo të mbrojtur me bosht të prodhuar nga Cavel ose Rexant. Nëse pas zgjatjes gjatësia e kabllit është e rëndësishme dhe ka një probabilitet të humbjes sinjal televiziv - Instaloni amplifikatorin. Të gjitha pjesët e kordonit të televizorit, të vendosura rreth apartamentit ose shtëpisë, duhet të mbahen me shirit ose të hiqni bazamentin, pa lënë prapa një të metë.

Kur keni nevojë për shtesa kabllore?
Pse nuk rekomandohet përdorimi i kordoneve të gatshme të gatshme?
Çfarë përfshihet në koston e shërbimeve?
Si ndodh lidhja kur shtrihet tela televizive?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008