Si të mos e imponosh vajzën. Si të mos jesh intruziv

  1. Distanca dhe periudha e karaktereve të lapping
  2. Pse ne përpiqemi të shpërndahen në njëri-tjetrin?
  3. Çfarë duhet të bëni për të mos qenë ndërhyrës? 10 këshilla praktike

Citimi: "Ata thonë që ne djema nuk e dimë se si ta arrijmë, nuk ka asnjë mënyrë dhe nuk duhet të poshtërohet" (autori i panjohur).

Kam dëgjuar shumë histori rreth asaj se si djemtë e rinj arrijnë vendndodhjen e vajzave, për atë që po bëjnë dhe për shpenzimet materiale. Më parë, unë vetë mendova se OGP duhet të kërkohet. Tani do të them me siguri: nuk ka një nder të tillë në OHS.

Gjëja kryesore në analizë është që të jetë gjallë, spontane, shaka. Kuptimi i këtij udhëzuesi e vë konceptin në një vend të rëndësishëm dhe rëndësi të veçantë në klinikë. Menaxhimi rikthen vazhdimësinë e qenies, ju lejon të rivendosni kuptimin e jetës, i lejon pacientit të jetë vetë në një mënyrë të integruar dhe, si rezultat, lejon të përfundojë analizën. Kjo vazhdimësi është dhënë nga kalimi i këtij "test realiteti" të ri në një përplasje me një objekt të ri të jashtëm në sesionin e analizës. Veprimi krijues, nga i cili lidershipi në këtë kuptim është i frytshëm, i jep pacientit, nga ana tjetër, përvojën e rikrijimit të realitetit, nga përvoja e vërtetë me një tjetër.

Pse, pyesni?
Sepse nëse një njeri fillon të kërkojë vendndodhjen e disa OGP, atëherë ai humb statusin e tij dhe bëhet skllav në sytë e OZHP.

Kjo ngre një ndjenjë të rëndësisë së këtij OGP dhe ul djalin poshtë bazamentit. Ky djalë është gati për asgjë, nëse vetëm znj ia kushtoi vëmendje atij. Nuk mund të flitet për ndonjë dashuri. Shpesh mbajtësit e OVP mbahen "në rezervë" në zonat miqësore.
Shumë i përshtatshëm: nuk do të shkojë kudo, dhe OGP mund të kërkojë një alternativë më të mirë; dhe nëse nuk e gjen atë, atëherë gjithmonë ka një rezervë, e cila do ta pranojë atë edhe me një fëmijë.

E para, krijimi dhe veprimi më pas, janë personazhet kryesore të këtij procesi: elementet femra dhe meshkuj, të cilat tani janë në lidhje të përsosur, nuk janë më të ndara, pasi deri më tani ata kanë qenë kusht për ekzistencën e këtij personi. Kështu, në kontekstin e kërkimit të një kuptimi të origjinës së krijimtarisë, në një kontekst në të cilin luajnë dhe kreativiteti janë në vendngjarje, me një kombinim të elementeve të pastra femërore dhe mashkullore, Winnicott na paraqet këtë rast. Duke ndjekur idetë tuaja, le të kthehemi në atë pjesë të udhëtimit nga teoria juaj në klinikën e menaxhimit.

Një tjetër opsion: nëse OZhP po kandidon pas një djalë, atëherë ajo ka nevojë për diçka prej tij, qoftë si sponsor, qoftë si njeri.

Gjithashtu, nëse doni të njiheni me OZHP dhe i bëni asaj një pyetje: "A doni të takoni?", Dhe ajo u përgjigj "jo", atëherë nuk duhet t'i afroheni asaj, ju si një person nuk jeni të interesuar. Respekto vetveten, mos turpëro një zogth të tillë, mos u turpëro dhe mos u përpiq të arrish vendndodhjen e tij. Asgjë e mirë nuk do të vijë prej saj.

Gjendja natyrore e zhvillimit, e cila në fund të fundit shpie një person për të qenë në botë, me kuptim për vete dhe për të tjerët, varet nga mjedisi, varet kryesisht nga nëna. Së pari, nëna duhet të jetë në gjendje t'i sigurojë fëmijës përvojën e të qenit vetë në procesin e takimit me botën. Është atëherë që të lindë rasti për të përjetuar një takim me botën si një krijim personal, një përvojë që është e mundur vetëm përballë identifikimit të plotë të nënës të nevojave të fëmijës. Kjo është pika e parë: objekti subjektiv, iluzioni i plotfuqishmërisë.

Shumë njerëz mendojnë se është më e lehtë për të marrë një RCA jo shumë tërheqëse. Një pulë e tillë e kupton se nuk është më e mira dhe kur një djalë fillon të njihet me një person të tillë, ajo tashmë e kuptoi se ai është i dobët në front. Dhe ai iu afrua asaj dhe jo asaj bukurie; kjo do të thotë se çdo gjë është e keqe me OZhP e tij, ai nuk do të largohet nga unë, kjo do të thotë që ju mund ta përdorni atë në maksimum. Dhe ajo bën vetëm këtë, por djali nuk do të kuptojë pse një zogth i tillë fillon të ndërtojë një mbretëreshë. Është e thjeshtë: djali që ngriti një ndjenjë të vetë-rëndësisë.

Ky është një moment i feminitetit të pastër. Në momentin e dytë dhe më të mirë të zhvillimit të fëmijës së saj, nëna fillon të ndjehet e frustruar. Këto përvoja i japin fëmijës gjendjen e fillimit gradual të perceptimit të objektit si të ndarë. Roli i nënës këtu është të paraqesë fëmijën me objektin që siguron këtë tranzicion, një objekt subjektiv, ende një pjesë e vetvetes, një objekt objektiv, i ndarë dhe me ekzistencën e vet. Prej kësaj pike, përvoja e elementit mashkull hyn në lojë. Në këtë pikë, nëna do t'i paraqesë diçka fëmijës që do të lehtësojë kontaktin me realitetin e jashtëm, një realitet të veçantë, i cili do t'i ekspozohet fëmijës edhe në masën e aftësisë së tij për të përjetuar këtë përvojë.

OZhP të tillë duhet të vendosen menjëherë dhe ndalon prodhimin. Nëse një pulë e tillë dëshiron të takojë veten, do të thotë që ajo pëlqente djalin: mund të përpiqesh të kesh një marrëdhënie me të, por mos vepro si një baborab.

Përmblidhni sa më sipër. Nuk ka kuptim të kërkosh vendndodhjen e OZhP, kjo ju dëmton. Dhe ju rrezikoni të bëheni baborab.
Kur takoni ju nuk duhet të impononi OZhP, ju vetëm duhet të ngjiteni dhe të kërkoni: "A doni të takoni?"; nëse jo, jo. A nuk besoni se fabulat, të tilla si "nëse nuk keni sukses, do të arrini një tjetër" - ajo erdhi me kurvë dhe konsumohet, nëse jeni të interesuar për të si person, atëherë ajo do të vijë drejt juve.

Objekti i përkohshëm, diçka e paraqitur nga nëna dhe e krijuar nga fëmija, është pjesë e kësaj shëtitjeje, është forma që fëmija i jep iluzionin krijues, "që i lejon një personi të përballojë tronditjen e madhe të humbjes së plotfuqishmërisë", pa dështuar.

Elementi masiv dhe përvoja e periudhës së tranzicionit, si dhe përvoja e shkatërrimit të objektit subjektiv janë kushtet për një tranzicion të rëndësishëm në kontakt të plotë me realitetin, por vetëm kjo mund të zgjidhet me vendosmëri në përvojën e mëparshme të Qenies, e cila preferohet nga një furnizues mjaft i mirë i elementit femëror, duhet të jetë subjekt i detajeve shumë të bukura. përpunimit.

Dhe së fundi: pavarësisht se sa e trishtueshme mund të jetë, por në këtë shoqëri, jo djemtë zgjedhin vajzat, por krejt të kundërtën.

Çdo herë që hyjmë në një marrëdhënie të re, bëjmë të njëjtat gabime. A është çudi që gjithçka ndodh sipas të njëjtit skenar? Një nga gabimet më të zakonshme është një shkelje e bordit "Keep Your Distance in Relationships". Si ndodh kjo dhe çfarë është e mbushur?

Kthimi: falë mundësisë së nënës që të jetë në elementin e saj femër, fëmija mund të jetë vetë, kështu që jeta duket e rëndësishme ose, duke pasur parasysh këtë pamundësi, fëmija do të jetë në gjendje të thyhet dhe të jetë i pakuptimtë. e shoqëruar me idenë e bërjes, nëna do t'i japë fëmijës mundësinë që gradualisht të shkojë në një takim objektiv me realitetin e jashtëm, në përdorimin e elementit të saj mashkullor, duke munguar ose imagjinuar veten, kur dhe në një mënyrë të mundshme. fëmijë, pacifizuar tranzicionin nga konceptuar subjektivisht për të ndarë në mënyrë objektive.

Oh, ky mit i gjithëfuqishëm i dy gjysmave të një tërësie! Kjo krijon në mendjet tona idenë e harmonisë si bashkim të plotë - në fakt, gjysmat formojnë një tërësi. Pra, gjithçka duhet të jetë e zakonshme: pikëpamje, hobi, shëtitje, miq, para, qëllimet e jetës ... E gjithë kjo, natyrisht, është e mirë, por a është e arritshme? Në fillim, në periudhën e dashurisë, distanca mes partnerëve është një gjë e rrallë, dhe përkundrazi, ata përpiqen ta zvogëlojnë atë në zero. Dhe pastaj, pas disa vitesh, fiton çdo centimetër hapësirë ​​personale, sepse na nevojitet! Por gjërat e para për herë të parë.

Me fjalë të tjera, dilema juaj themelore është e pazgjidhshme. Nëse nuk ka mjete për leje, mund të harrohet ose të pranohet dhe mbështetet, dmth. Lejohet. Mbani një ndjenjë të vazhdueshmërisë së qenies, qoftë vetvetja, kjo është ajo që është e rëndësishme! Kjo përvojë na jep kontakt, një takim me një mjedis që mund të jetë dhe të bëhet në mënyrë të integruar. Në këtë kontakt, objekti që krijohet, realiteti i jashtëm në ekzistencën e tij subjektive për fëmijën në këtë moment krijohet dhe zbulohet si në ekzistencën e tij dhe në kuptimin e saj, dhe nëpërmjet një veprimi mjaft të mirë të nënës nëpërmjet udhëheqjes.

Distanca dhe periudha e karaktereve të lapping

Një nga arsyet për krizën e shenjave (dhe shkurorëzimeve pas) është rritja e distancës Një nga arsyet për krizën e shenjave (dhe shkurorëzimeve pas) është rritja e distancës. Mos harroni se si në poezinë e filmit "Ironia e fatit": "Sa e dhimbshme, mjalti, sa e çuditshme / Ejani në tokë, duke endur së bashku me degë - Sa e dhimbshme, mjalti, sa e çuditshme / Ndahet nën sharrë!". Në të vërtetë, shpesh dëgjojmë ankesa pas formës : "Ai (ajo) po largohet nga unë!" Kjo do të thotë që njëri prej partnerëve kërkon të rrisë distancën. Nuk ka asgjë të keqe në të - përveç në rastet kur graviteti zhduket plotësisht dhe secili anëtar i familjes "hyn në orbitën e vet". Dhe nëse largoheni prej jush për të mos shkuar në biznesin tuaj dhe të jetoni jetën tuaj, atëherë ju keni vetëm ide të ndryshme për nivelin e duhur të intimitetit dhe intimitetit në marrëdhënie. Ju, ka shumë të ngjarë, duket penguese, dhe është e nevojshme për të zgjidhur një situatë pak.

Prandaj, mund të mendojmë me Winnicott se kjo lëvizje, e cila mban vazhdimësinë e qenies, nuk ndodh për shkak të kursimit të perceptimeve, nocioneve apo kujtimeve. Vazhdimi i ekzistencës kuptimplote kalon përmes gjestit përmes veprimit përmes menaxhimit, siç është të jesh i pranishëm në përvojën e ofruar nga mjedisi, i cili, duke filluar me një subjekt subjektiv, iluzionin e krijimit të një objekti, kalon përmes një objekt tranzicioni dhe arrin një perceptim objektiv të botës, një perceptim i bazuar në aftësinë për të krijuar dhe luajtur, origjinën në të njëjtën hapësirë ​​të mundshme.

Pse ne përpiqemi të shpërndahen në njëri-tjetrin?

Nga vjen kjo, kjo dëshirë për t'u bërë një? Më tej marrëdhënia shkon, aq më shumë sekrete dhe sekrete rreth njëri-tjetrit do të mësojmë duke i varur ata në dashurinë tonë dhe duke e privuar atë nga ndershmëria dhe pakujdesia. Ne hapemi me njëri-tjetrin me gëzim, duke parë dashurinë dhe pranimin: por, shikoni, çfarë (çfarë) jam unë, a do të më doni? Ne kemi nevojë për dashurinë e dikujt për t'iu nënshtruar papërsosmërive tona - rezulton se gjithçka nuk është aq e keqe nëse më duan ... Në përgjithësi, kemi nevojë për një afrim dhe ne e kërkojmë.

Veprime të tilla, të qetësuar nga individi, bashkojnë në të njëjtën lëvizje realitetin subjektiv dhe realitetin objektiv, duke ndarë dhe ndërlidhur, mbështetur dhe transformuar ato. Vetja fiton një ekzistencë të gjallë dhe kuptimplotë, duke qenë protagonist i këtij pajtimi kompleks mes realitetit të brendshëm dhe të jashtëm dhe jetës, ky realitet i vështirë i përditshëm merr ngjyrë dhe ndjenjat më të dobishme dhe kuptimplote për vetë personin dhe për botën në të cilën ai jeton.

Ky koncept i menaxhimit dhe klinikës Winnicotti. Winnicott vjen në disa formulime vendimtare lidhur me teorinë e seksualitetit njerëzor, duke formuluar koncepte revolucionare rreth kuptimit të ekzistencës së aspekteve të pastra femërore dhe mashkullore, në origjinën e kushtetutës së psikikës njerëzore. Disa nga pasojat kryesore të këtyre gjetjeve do të shfaqen në klinikë.

Ata që e dinë të dorës së parë, të sëmurë të çiltër në rritjen më të vogël të distancës në një marrëdhënie. Ndërsa Erich Fromm, një ekspert i madh për dashurinë, shkroi: "Shpesh, mallkimi i vetmuar ndaj njëri-tjetrit nuk është aspak dëshmi dashuri e madhe , por vetëm masa e takimit paraprak. " Pra, rritja në distancë shkakton njerëz të tillë një rritje proporcionale në frikën e humbjes. Rrethi mbyllet.

Prandaj, mund të mendojmë se momentet e ndryshimeve të rëndësishme në klinikë kalojnë përmes kësaj metode të menaxhimit, e cila, siç thekson Winnicott, është emocionalisht e vështirë, nuk kërkon më pak ndryshime të thella dhe na përfshin si njerëz që duhet të jenë atje dhe të bëjnë atë që Disi, në të vërtetë, të sinkronizohet me atë që kërkon prej nesh, domethënë të bëjë gabime, duke përdorur të gjitha njohuritë tona shumë seriozisht dhe seriozisht, në mënyrë që më në fund të marrim pjesë pa ndërhyrë në territorin e përvojës së një tjetri për të na dhënë mundësinë që të përdoret, kështu që tjetri mund të krijohet si një person i aftë për të jetuar plotësisht.

Në mënyrë që të mos lëmë partnerin të largohemi, kemi goditur. Na duket se marrëdhëniet mund të "ruhen" në pikën më të lartë, duke u fshehur së bashku në dashuri, si në një qeli të përbashkët. Për njëfarë kohe, me të vërtetë mund të jetoni si kjo (meqë, në këto çifte, komunikimi me të afërmit dhe miqtë është pothuajse i zhdukur. Ata dhe dy nuk janë aspak keq). Por njëri nga palët ende dëshiron të dalë dhe të marrë frymë ajri. Lexoni: rritni distancën në një marrëdhënie.

Në fushën e analizës, themelore nuk është transferimi i paraqitjeve të kaluara të shndërruara në figurën e analistit, por për Winnicott, kjo është ajo që lidhet me përvojën e vërtetë mes dy njerëzve, në të cilën dikush i jep tjetrit ku mund të gjendet dhe të gjejë objekte që mund të përdoren të lirë nga pushtimi i një tjetri ku mund të luani dhe krijoni.

Kjo është aftësia e nënës që të mos përdorë elementin e saj femër në marrëdhëniet me fëmijën e saj dhe aftësitë e saj pasi që nëpërmjet elementit të saj mashkull, çfarë mund të bëhet fëmija, të bëjë dhe të lejojë veten të bëjë, siç thotë Winnicott. Analisti, ashtu si nëna, mund të përballojë mjedisin, të jetë dhe të bëjë në mënyrë që pacienti të mund dhe të bëjë vetë.

Çfarë duhet të bëni për të mos qenë ndërhyrës? 10 këshilla praktike

Siç shkroi poeti i urtë, J. H. Jebran, «ta doni njëri-tjetrin, por mos e ktheni dashurinë në zinxhirë». Si ta arrijmë këtë?

Si ta arrijmë këtë

Për të mos e bërë dashurinë tuaj një qelizë të bukur, mbani distancën tuaj në marrëdhënie Për të mos e bërë dashurinë tuaj një qelizë të bukur, mbani distancën tuaj në marrëdhënie! Kjo do t'ju lejojë të mbani interes të përbashkët dhe lehtësinë e komunikimit. Mendoni për këtë në këtë mënyrë: dashuria është një zjarr dhe është e rehatshme të jesh pranë tij vetëm në një distancë të caktuar, saktësisht të rregulluar.

Me stilin e tij femëror, ai identifikon nevojën e pacientit; posedon elementin e tij mashkull, ai përfaqëson një objekt, në këtë rast një interpretim, i cili mund të sigurojë mbështetje për kalimin në ekzistencën e vetes. Duke e zotëruar kreativitetin e tij, ai përdor këtë perceptim për të luajtur me pacientin, duke marrë pjesë, duke mos pushtuar hapësirën e pacientit, duke paraqitur diçka që mund të çojë në një përvojë që kthen bërthamën e pushtimit, e cila ka ngrirë pacientin në këtë pozicion. Kjo nuk ka të bëjë me shëlbimin e ndonjë rendi, as për atributimin e kuptimit: është më shumë për të sjellë të kaluarën në të tashmen, në formën e përvojës, këtë herë me dikë që mund ta vendosë veten në një mënyrë të caktuar jo invazive, duke siguruar vazhdimësinë e qëndrimit të pacientit.

Çfarë duhet të bëni për të mos qenë ndërhyrës?
Pse, pyesni?
Gjithashtu, nëse doni të njiheni me OZHP dhe i bëni asaj një pyetje: "A doni të takoni?
Kur takoni ju nuk duhet të impononi OZhP, ju vetëm duhet të ngjiteni dhe të kërkoni: "A doni të takoni?
A është çudi që gjithçka ndodh sipas të njëjtit skenar?
Si ndodh kjo dhe çfarë është e mbushur?
E gjithë kjo, natyrisht, është e mirë, por a është e arritshme?
Pse ne përpiqemi të shpërndahen në njëri-tjetrin?
Nga vjen kjo, kjo dëshirë për t'u bërë një?
Ne hapemi me njëri-tjetrin me gëzim, duke parë dashurinë dhe pranimin: por, shikoni, çfarë (çfarë) jam unë, a do të më doni?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008