Si të pastroni dhe lani biçikletën tuaj, pastrimin dhe pajisjet lubrifikuese

  1. Pajisjet për pastrim dhe lubrifikim
  2. Çfarë dhe si të pastrosh

Një biçikletë është një grup i pjesëve të lëvizshme dhe kur goditen papastërtitë, pluhuri dhe lagështia, efikasiteti i lëvizjes së këtyre pjesëve zvogëlohet ndjeshëm. Kjo është arsyeja pse është jashtëzakonisht e rëndësishme të kryhen inspektime të rregullta (mujore, javore ose edhe më shpesh në varësi të intensitetit të udhëtimit). Nëse udhëtoni për një kohë të gjatë në një mot të lagësht dhe të ndotur, ose thjesht preferoni një udhëtim të shpejtë dhe të fortë, duhet të pastroni biçikletën më shpesh.

Në fakt, pastrimi i rregullt dhe lubrifikimi i pjesëve të biçikletës në masë të madhe ndikon në efikasitetin e udhëtimit. Lubrifikanti mbron pjesët lëvizëse nga fërkimi i shkaktuar nga veshin e hershëm dhe sekuestrimin, dhe gjithashtu parandalon formimin e ndryshkut.

Megjithatë, ju duhet të veproni në përputhje me masën. Vajimi i tepërt vetëm çon në ulje të performancës dhe dëmtimin e pjesëve për shkak të faktit se vaji i tepërt grumbullon pluhur dhe grimca abrazive. Bëni një rregull për t'i fshirë ato para çdo udhëtimi.

Këshillë: Ndërsa lubrifikoni disa pjesë të ndryshme në të njëjtën kohë, mbani mend porosinë në të cilën keni bërë dhe hiqni vajin e tepërt në të njëjtën mënyrë. Në këtë mënyrë, i jepni naftës kohë të mjaftueshme për t'u zhytur.

Pajisjet për pastrim dhe lubrifikim

Për pastrimin bazë dhe lubrifikimin e biçikletës, do t'ju duhet: Për pastrimin bazë dhe lubrifikimin e biçikletës, do t'ju duhet:

Rrobat e pastra: Duhet të ketë shumë rroba , dhe ato janë të nevojshme për lubrifikim dhe pastrim të përgjithshëm dhe fshirje.

Brushes: Për pastrimin e plotë të vendeve të vështira për t'u arritur që nuk janë të përshtatshme për larje normale, duhet të keni brusha të formave dhe madhësive të ndryshme. Përshtateni plotësisht furrat e dhëmbëve të vjetër.

Uji: Me përdorim të arsyeshëm, ai është një mjet efektiv, por duhet të jeni shumë të kujdesshëm. Fakti është se uji, veçanërisht nën presion, mund të dëmtojë kushinetat e ndjeshme.

Sapun / detergjent: Blej ose sapun të lëngët ose një produkt të veçantë për larjen e kornizave të biçikletave.

Degreaser: Përdorimi i një degreaser të dedikuar për biçikleta (por jo vajguri ose terpentinë) do të pastrojë me besueshmëri zinxhirin dhe komponentët e tjerë të lubrifikuar. Zgjidhni tretësin më pak agresiv dhe hiqni atë siç duhet.

Lubrifikant i zinxhirit: Lubrifikimi i rregullt dhe i plotë i zinxhirit mund të zgjasë në mënyrë të konsiderueshme jetëgjatësinë e transmetimit, por për këtë nevojitet të merret vetëm lubrifikant special për biçikleta, të cilin duhet të aplikoni në zinxhirin e pastruar më parë.

Ekzistojnë dy lloje të lubrifikantëve: të lëngët dhe të thatë. Lubrifikant i lëngët i projektuar për përdorim në lagështi të lartë ose shi. Ajo i përmbahet fort komponentëve të transmisionit dhe është larë shumë më ngadalë nga zinxhiri. Por këto prona kanë disavantazhe. Pra, pluhuri dhe papastërtia do t'i përmbahen zinxhirit po aq fort, kështu që para se të shkoni, duhet të hiqni me kujdes tejkalimin.

Yndyrat kimik janë të dizajnuara për aplikim në mot të thatë. Pluhuri dhe papastërtia ngjitën shumë më pak, por edhe me një shi të vogël, kjo lubrifikant është larë shumë më shpejt se lëngët.

Më shumë detaje: si të pastrosh dhe të mbash zinxhirin e biçikletave

Raft Bike: Ju lejon të kyçni biçikletën në lartësinë e dëshiruar për pastrim dhe lubrifikim të lehtë. Përveç kësaj, është i përshtatshëm për të pedaluar në raft dhe për të hequr rrotat për të pastruar komponentët e lëvizshëm dhe të vështirë për t'u arritur.

Çfarë dhe si të pastrosh

Pjesët më të ndotura të biçikletës mund të fshihen me një leckë të thatë ose të lagur. Pjesa tjetër kërkon larje të rregullt, pastrim me furçë dhe lubrifikim.

Jini shumë të kujdesshëm kur përdorni ujë nën presion, pasi mund të dëmtojë kushinetat e ndjeshme.

Pastrimi i një biçikletë përbëhet nga katër hapa kryesore:

  1. Pastrimi i kornizës.
  2. Pastrimi dhe lubrifikimi i zinxhirit.
  3. Lubrifikimi i frenave dhe leva ndryshimesh.
  4. Lubrifikimi i sistemeve të frenimit të nyjeve dhe kabllove dhe ndërrime.

Në përgjithësi, transmetimi (yjet e përparme, kaseta e pasme, selektori i zinxhirit të pasmë dhe të pasme) kërkojnë më shumë vëmendje.

Korniza: Merrni një furçë dhe një kovë me ujë të ngrohtë me sapun, dhe butësisht fshijni çdo papastërti nga korniza. Për të pastruar siç duhet nga lart poshtë, në rendin e mëposhtëm: rrotull drejtimi, kolona drejtuese, tubi i sipërm, vendi i vendosjes, pendët e sipërme të trekëndëshit, pirun e parë dhe frenat. Nëse keni një sistem të frenave disk, përpiquni të shmangni kontaktin me zgjidhjen e sapunit në rotorët dhe pads. Nga rruga, për rotors ka një pastrues të veçantë të alkoolit. Elementet e fundit për t'u pastruar janë pendët, yjet, ingranazhet dhe shkopinjtë më të ulët. Pastaj merrni një kovë me ujë të pastër dhe pije të gjitha pjesët në të njëjtën mënyrë, pastaj fshij me lecka të pastra dhe të thata.

Pastaj merrni një kovë me ujë të pastër dhe pije të gjitha pjesët në të njëjtën mënyrë, pastaj fshij me lecka të pastra dhe të thata

Zinxhiri: Ky komponent vuan më shumë nga lubrifikimi i pamjaftueshëm, prandaj, për të ngadalësuar veshin, zinxhiri duhet pastruar dhe lubrifikuar rregullisht Zinxhiri: Ky komponent vuan më shumë nga lubrifikimi i pamjaftueshëm, prandaj, për të ngadalësuar veshin, zinxhiri duhet pastruar dhe lubrifikuar rregullisht.

Për të pastruar një zinxhir jo shumë të ndotur, një leckë e thatë me një degreaser është mjaft e mjaftueshme, por nëse është shumë e ndotur, mund t'ju duhet një pajisje e veçantë që lejon një pastrim më të plotë.

Pas tharjes së degreaser pa nxitim, aplikoni një pikë yndyre në secilën zinxhir të lidhjes dhe lejoni që ajo të zhytet në, dhe pastaj për të shmangur fërkimin e mëvonshëm të papastërtisë, hiqni rroba të tepërta me një leckë.

Në përgjithësi, procedura e lubrifikimit duhet të kryhet me shfaqjen e squeaks ose tharje të zinxhirit, si dhe pasi u godit nga shiu për të shmangur ndryshk.

Lëvizjet e frenave dhe levat e levizjes: Pas pastrimit, aplikoni disa pika lubrifikantesh në varen e levave dhe zhvendosësve për të ruajtur performancën e tyre Lëvizjet e frenave dhe levat e levizjes: Pas pastrimit, aplikoni disa pika lubrifikantesh në varen e levave dhe zhvendosësve për të ruajtur performancën e tyre.

Kabllot për frenim dhe zhvendosje: Kontrollo rregullisht (sidomos në kushtet e lagështisë së lartë) dhe aplikoni në mënyrë periodike lubrifikant për të siguruar funksionimin efektiv të çelsave Kabllot për frenim dhe zhvendosje: Kontrollo rregullisht (sidomos në kushtet e lagështisë së lartë) dhe aplikoni në mënyrë periodike lubrifikant për të siguruar funksionimin efektiv të çelsave.

Kuvendi i frenave dhe montimi i shpejtësisë: Këto kuvendet përbëhen nga një numër i madh i pjesëve të vogla lëvizëse Kuvendi i frenave dhe montimi i shpejtësisë: Këto kuvendet përbëhen nga një numër i madh i pjesëve të vogla lëvizëse. Sigurohuni që levat dhe rrotulluesit të mos bllokohen dhe të mos humbasin lëvizshmërinë. Lubrifikoni të gjitha pikat këndore, por ruani kontaktin me pads.

© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008