Udhëzime se si të heqni një prizë elektrike të ndezur. Udhëzim i thjeshtë se si të heq kapakun e ndezur të ndezur.

 1. Heqja e udhëzimeve
 2. Vështirësitë e mundshme në gjurmimin
 3. Heqja e udhëzimeve
 4. Gdhendje në NW dhe restaurimin e saj duke përdorur futorki

Këmbali i ndezur mund të shuhet me "gjak të vogël" - pa hequr dorë kokën. Një tjetër mundësi është heqja e kokës dhe stërvitja e një qiri.

Para së gjithash përpiquni - të thyejnë qirinjë në një motor të ftohtë! (dhe vetëm në të ftohtë). Me ndihmën e një kokë të zgjatur dhe një fiksime të gjata.

Përpiquni ta bëni levizjen me levë për aq kohë sa të jetë e mundur - kjo do të lehtësojë procesin.

Mos bëni lëvizje të papritura, sepse qiri mund të thyejë - rritet gradualisht presioni në shpatull.Para se të fiket, është e mundur (dhe e domosdoshme) të përpunohet qiri me lubrifikant të përshkrimit - WD-40.

Në mungesë të tillë, ju mund të përdorni - kerozinë të zakonshëm.

Gjithashtu, nuk do të dëmtonte të bënte disa goditje (gjymtim) në kokën ose çelësin e zgjerimit - të takoni !.Nëse kandela elektrike nuk është zhvendosur përmes gjatësisë së gabuar të pjesës së filetuar (pasi një pjesë e saj është në dhomën e djegies është e mbuluar me karbon), atëherë çmontimi në mënyrë të zakonshme bëhet i pamundur!

Ajo do të ndihmojë vetëm heqjen e kokës.

Kur - "qirinjë të vdekur" jo vetëm që do të duhet të heqin kokën e cilindrit, por edhe stërvitjen.

Ju do të dilni me një lemeri të lehtë nëse pas shpimit një fije mbetet në kokë.

Si rregull, një vrimë me diametër më të madh është shpuar, një mëngë përshtatës është futur në të, në të cilën një fije të re është prerë nën qiri.

Qiri i thyer? Mos u shqetësoni!
Më kapi këtu pikëllimin e ditës tjetër.
Në një ditë pushimi, u vendos që të bëja një kontroll të automjetit tim. U çova në garazh dhe fillova të kontrolloj të gjithë komponentët dhe kuvendet.
Ajo doli në priza elektrike, mori shandanin, instruktor dhe arpion ( kurrë nuk jep qirinj me një ROCKET ). Dhe në qirinjën e parë që dëshiroja të tërhiqesha, ndodhi një emergjencë.
Qiri nuk u fik, duhej të bëja një përpjekje, dhe pasi e mora mjetin me një shtrëngim dhe duket sikur një kënd 90 shkallë, me zbatimin e forcës rezulton se e gjithë ndërtimi skadon pak, por jo shumë, por kjo do të ishte e mjaftueshme .

Bëhet përplasje, nxjerr kokën dhe shiko


Pastaj ka pasur shumë PI PI PI M'u kujtua fjalorin tim të gjuhës RUSISHT të mrekullueshme dhe të fuqishme, unë e trajtova veten me fjalë të ndryshme të ngrohta dhe të butë :) Dhe unë fillova të gërmoj pak nga ana e tronditjeve, rrepës - çfarë të bëj.
Kam vendosur që këtu nuk mund ta ndihmoja veten me asgjë dhe e vetmja gjë që më ka ndodhur ishte të kontrolloj nëse motori mund të fillojë dhe të më tërheqë në shërbim.
Ai hodhi tre mbështjellës mbi qirinj, e vendosi çelësin në çelësin e ndezjes, e kaloi veten dhe u kthye në fillim. Motor menjëherë filloi dhe pas një nisjeje të suksesshme, pas gjysmë të dytë, pati një pambuk të fortë frikshme dhe pastaj një goditje, pastaj menjëherë fikja ndezjen, pulsin u rritën, por unë nuk shkoj në motor. Kam ulur në makinë, kam frikë të shkoj dhe të kujtoj disa duzina fjalë të dashura që më drejtohen, mirë, unë i gërvishtem të gjitha turnipit më të shtrënguar që tashmë janë mjaft të mprehta. U deshën rreth tridhjetë sekonda dhe ende vendosa të bëja një akt trimërisht mashkullor - hapat e parë në motor.
Për habinë time të këndshme, nuk ishte aq e keqe sa kisha imagjinuar.


Kur fotografia të zgjerohet, mund të shihet që elektroda qendrore mungon dhe elektroda e tokëzimit shihet në thellësi.


Pas kësaj, u bë e qartë se pambuku dhe goditja u shkaktua nga elektroda qendrore në largim, kaloi 5 minuta duke kërkuar për të, dhe së shpejti kishte një pamje të tillë në sytë e mi.


Pjesa tjetër mbeti në kokën e motorit.


Gjëja e parë ishte mendimi i çekanit atje me një çekiç, nuk do të kishte asnjë kaçavidë dhe të ngjashme, dhe më pas do të përpiqesha të heq, por kuptimi i përbashkët më kapi, mbyllja garazhin dhe shkoi në shtëpi të dëshpëruar.
Kam filluar woolnetnet dhe doli se nuk ishte vetëm unë që mori në telashe të tillë dhe rrjeti ende kishte një shans për të rregulluar atë.
Në dyqanin e specializuar në vegla, shinat e shitura vetëm me fije të majtë dhe një kon, ato quhen nxjerrës. Më vonë, vendosa të shtyja kërkimin për këtë gjë mrekullie. Ditën tjetër, pas konfiskimit të qytetarit në mëngjes, gruaja ime u nis për në punë, u fut në dyqan gjatë ditës dhe bleu një sërë këtyre nxjerrësveMeqenëse nxjerrës ka një pjesë të dyfishtë të mbërthimit nën rubinet, dhe është e natyrshme që të mos zvarritet aq thellë, mora një kokë që praktikisht vihej në nxjerrës.
Ai erdhi në garazh, e humbi qirinjë me vaj dhe filloi të përgatisë mjetin.


Kandela elektrike janë të nevojshme për formimin e një shkëndijë në dhomën e djegies, e cila ndez lëngun e karburantit. Fillimi i motorit, operimi i pandërprerë, konsumi i karburantit, etj varen prej tyre, prandaj ne duhet vazhdimisht të monitorojmë pastërtinë dhe integritetin e kandelave elektrike. Nëse qiri ka thyer, duhet të zëvendësohet me një të re, meqë një makinë me një mosfunksionim të tillë nuk mund të funksionojë. Si të heq kapakun e ndezur, unë do të tregoj në këtë artikull.

Jeta e ndezësve varet kryesisht nga cilësia e benzinës dhe kujdesi i duhur për ta. Nëse elementet e ngrohjes pastrohen rregullisht, kjo do të rrisë jetëgjatësinë e tyre pasi që bloza çon në rrjedhje. tension të lartë , e cila zvogëlon fuqinë e shkëndijë ose madje parandalon pamjen e saj. Vërtetë, nëse mbinxehen, ndezja e pakontrolluar e pikave mund të ndodhë. Kjo është e mundur me shpejtësi të lartë, që shkakton shpërthim ose mund të prishen pjesë të një motori makine. Zakonisht pas 30-40 mijë kilometrave qirinj duhet të ndryshohen. Kur ta zëvendësoni atë, mund ta thyeni rastësisht, pasi ajo mund të rrinë në të. Nëse një telashe e tillë ju ka ndodhur, atëherë mos kini frikë. Duke ndjekur udhëzimet e thjeshta për të prishur një qiri të thyer, mund ta përballoni me lehtësi atë.

Para se të filloni të heqni helikopterët, ju duhet të përgatisni. Së pari, duhet të prisni derisa motori të jetë ftohur plotësisht. Koka cilindrike e aluminit, kur nxehet, zgjerohet dhe shtrëngon ndezëset në fije, prandaj është e pamundur t'i heqësh ato. Përveç kësaj, njësia e ftohtë do t'ju mbrojë nga djegiet.

Për procedurën e shuarjes është e nevojshme përgatitja e mjeteve dhe materialeve të mëposhtme:

 • magji speciale;
 • një kompresor;
 • vaj WD-40.

Pasi motori të jetë ftohur, shkëputni të gjitha kontaktet. Me ndihmën e veglave speciale dhe një leckë të pastër, është e nevojshme që të pastrohet tërësisht lokacioni i elementeve të ngrohjes nga papastërtitë në mënyrë që asgjë të mos bjerë në shtratin e qirinjëve.
Pasi motori të jetë ftohur, shkëputni të gjitha kontaktet Një kompresor me një tub të hollë ose një pajisje tjetër që e detyron ajrin duhet të hidhte në erë vetë pusin. Kjo duhet të bëhet me shumë kujdes, pasi zakonisht ka shumë mbeturina dhe papastërtitë në fole. Pas spastrimit, shtoni vaj WD-40 në fole. Do të lubrifikojë temat dhe do të lehtësojë shmangjen. Mund të filloni punën pas 10-15 minutash pas derdhjes së vajit.

Heqja e udhëzimeve

Për të shmangur, ju mund të përdorni një bosht të veçantë gjashtëkëndësh ose çift rrotullues.
Për të shmangur, ju mund të përdorni një bosht të veçantë gjashtëkëndësh ose çift rrotullues Me ndihmën e një pikëllim çift rrotullues, forca kontrollohet gjatë çvendosjes, duke parandaluar thyerjen e fijeve. Një çelës i thjeshtë për heqjen e ndezësit nuk do të funksionojë, pasi nuk do të hyjë në pus, përveçse mund ta thyeni fije ose të thyeni.

çdo ngrohje element ka një gjashtëkëndësh nën çelësin e çift rrotullues, i cili ndodhet përafërsisht në mes të qiri. Falë tij, kryhet gjarpërimi. Izolatori zakonisht prishet - pjesa e sipërme e qiririt. Key hedh në pjesën e mbetur të pjesëve të folesë. Pas kësaj duhet të jenë lëvizjet e lëmuara ngadalë fillojnë të ktheni pjesën. Në këtë rast, është e domosdoshme të mbash kordonin e jakës, kokës dhe kordonit të shtrirjes paralelisht me aksin e pajisjes. Kandela elektrike ka një fije të djathtë, prandaj duhet të jetë i shtrembëruar në drejtim të kundërt. Lëvizjet duhet të jenë pa aplikuar përpjekje të mëdha për të mos thyer fije, përndryshe ju do të duhet të shkoni në qendrën e shërbimit, pasi që ju vetë nuk do të jeni në gjendje të heqni pjesën e thyer.

Kur ta ktheni çelësin, duhet të dëgjoni tingujt. Nëse dëgjohet një tronditje, pjesa është e shtrembëruar siç duhet. Nëse keni ndjerë një hov dhe kthesa filloi të kalojë më lehtë, kjo mund të nënkuptojë që fije është thyer. Në këtë rast, unë rekomandoj që ta ktheni çelësin dhe të prisni pak derisa ftoheni. Pastaj lëvizjet e lëmuara në drejtime të ndryshme për të hequr pjesën e thyer.
Kur ta ktheni çelësin, duhet të dëgjoni tingujt

(SZ) janë lëndë djegëse, qëllimi i së cilës është të transmetojë një shkëndijë në cilindrat e motorit për të ndezur përzierje të djegshme . Dështimi i NW do të çojë në faktin se funksionimi normal i motorit do të jetë i pamundur. Në këtë artikull ne do të diskutojmë se si të përdorim vidhën për riparim dhe si të heqni shiritin e NW.

Vështirësitë e mundshme në gjurmimin


Para se të heqni dhe hiqni kandela, ju duhet të kuptoni disa nga pikat e vështira që mund të ndodhin kur hiqni.

Ndonjëherë pronarët e makinave që vendosin të heqin dhe heqin qirinj, përballen me probleme të çmontimit që mund të jenë për shkak të arsyeve të ndryshme, në veçanti:

 1. Spark plug shtrembëruar. Nëse pronari i makinës ka përdorur çelësin për priza elektrike, madhësia e dizajnit të së cilës nuk lejon për fiksim optimal të NW, atëherë kjo mund të kishte ndodhur mirë.
 2. Shpesh shkaku është një fije, pikërisht - ndotja e saj. Për të shmangur një problem të tillë, qiri duhet pastruar ose pastruar para instalimit të tij në fije.
 3. Jo aq shpesh, por ende ka situata kur qiri pushohet me më shumë përpjekje sesa që është e nevojshme.

Heqja e udhëzimeve


Çift rrotullues - për çmontimin e NW

Pra, nëse vendosni të heqni qirinjën ose të bëni restaurimin e elementit të filetuar, atëherë udhëzimet për çmontimin e NW do t'ju ndihmojnë.

Si të heq kapakun e qiri për të parandaluar gabimet, dhe çfarë të bëni me CW të çelsit:

 1. Çmontimi i një pajisjeje me një fije të thyer fillon me heqjen e kabllit të tensionit të lartë dhe shkëputjen e kontakteve. Nuk ka nevojë të nxitoni, ju duhet të jeni më të kujdesshëm. Pas heqjes, vendi i instalimit të SZ pastrohet me një kompresor, kjo do të heqë të gjitha mbeturinat dhe mbetjet nga pajisja. Prandaj, procedura e pastrimit të fijeve mund të zgjasë pak kohë.
 2. Pas kësaj, do të duhet të marrësh një pikëllim të veçantë të çift rrotullues, mund të përdoret për të rregulluar forcën e aplikuar. Nëse qiri nuk është duke punuar dhe thyer, atëherë një mjet tjetër nuk mund të përdoret, pasi vetëm ky çelës do të jetë në gjendje të hyjë në SZ mirë. Në praktikë, dështimi i pajisjes zakonisht ndodh në anën e sipërme të komponentit të ndezjes, i cili është një izolant i ribbed.
 3. Duke përdorur çelësin, pa nxitim, është e nevojshme të heqni dështimin e NW. Kreu dhe çelësi i çelësit së bashku me shtrirjen duhet të instalohen pikërisht përgjatë boshtit të pajisjes. Hiqni pajisjen pa probleme, pa bërë shumë përpjekje. Nëse nuk i ndiqni këto rekomandime, kjo mund të çojë në një thyerje të temës, e cila është e mbushur me probleme të reja.
 4. Gjatë çmontimit të NW, ju duhet të dëgjoni tingujt, sepse ata mund të thonë shumë. Nëse, për shembull, dëgjoni një zhurmë kur heqni atë, atëherë kjo tregon se çdo gjë është normale me NW dhe ajo gradualisht hiqet. Nëse, pas kthimit të NW, rezistenca nuk ulet, ka shumë të ngjarë që pjesa metalike e strukturës tashmë ka filluar të shkrihet. Në këtë rast, rotacioni mund të çojë në faktin se fije do të thyhet.
 5. Pas kësaj, një tretës duhet të derdhet në fole SZ - kjo substancë do të lejojë fije të flushed jashtë dhe do të lehtësojë më të lehtë unscrewing. Prisni disa minuta pas mbushjes së substancës, pastaj pa probleme dhe pa lëvizje të papritura, mund të përpiqeni të tërhiqni NW deri në fund.

Qirinj mund të rrotullohen pa një pikëllim çift rrotullues, dhe është më mirë t'i shtrëngoni ato!

Gdhendje në NW dhe restaurimin e saj duke përdorur futorki

Jakarta është një lidhës i veçantë në të cilin fije e brendshme hyn me atë të jashtme madhësi të madhe . Lidhës të tillë mund të jenë të ndryshëm në llojin, dizajnin dhe materialin - bronzin, metalin, bakrin dhe të tjerët. Në këtë rast, roli më i madh luhet nga forca e metalit (autori i videos është kanali Gjithçka për ICE, akordim, këshillim dhe mirëmbajtje!).

Procedura për rivendosjen e fijeve në NW është një detyrë mjaft e ndërlikuar që duhet të kryhet në kokën e çmontuar të cilindrit. Kreu i cilindrit paraprakisht duhet të instalohet në një mekanizëm mulliri ose të mërzitshëm, pa këtë në asnjë mënyrë, pasi kjo vrimë SZ të jetë e shpuar për të hequr fije të thyer. Më tej, bëhet prerja e një gdhendjeje të re për instalimin e një qiri.

Ka disa mënyra për të përmbushur këtë detyrë:

 1. Opsioni i parë është mjaft i besueshëm, por do të kushtojë më shumë. Pllaka speciale me një fllanxhë duhet të bëhen në një torno, zakonisht për këtë përdoret bronzi. Një fije është prerë brenda strukturës, një pikë duhet të merret parasysh - nëse madhësia e fijeve të brendshme është M14, atëherë madhësia e jashtme duhet të jetë M18. Duhet të theksohet se në përgjithësi, teknologjia e prodhimit të pajisjeve të tilla bronzi nuk do të sigurojë forcë maksimale strukturore me një diametër më të vogël të jashtëm.
 2. Nuk është një tjetër opsion, por nuk është aq i besueshëm sa i pari. Së pari, sepse gjatë prerjes së fijes dhe shpimit të legenit pa demontimin e kokës së cilindrit njësi të energjisë , shtrirja e vrimave të vjetra dhe të reja nuk do të sigurohet. Prandaj, në fund, ju mund të merrni vetëm një vrimë që nuk është e përshtatshme për riparim. Së dyti, pa hequr kokën e bllokut, vështirë se mund të shmangni hyrjen e produkteve të mbeturinave, në veçanti, patate të skuqura, në cilindra dhe më të sigurt të vendosni vetë futjen.

Qiri i thyer?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008