Рецензія на фільм «Кривава помста»

Лише через непорозуміння Джину Карано можна назвати актрисою, а вже дати їй головну роль і зовсім самогубний ризик. Не рятують ні її фізподготовка, ні карибські пейзажі, ні камео Ленга, Вільямса та Трехо.

Ева не дуже любить розповідати про своє минуле, вона дочка злочинця, що навчив її ніколи не відступати, нічого не боятися і боротися за своє життя до останнього. Батько вже дванадцять років як мертвий, і жорстоке минуле, здається, відпустило дівчину. Життя увійшла в мирне русло, з новоявленим чоловіком Ева відправляється відпочивати на Кариби. Один з островів стає для молодят пасткою - невідомі викрадають чоловіка, а дівчина виявляється безпорадна в спробах змусити місцеву поліцію почати пошуки. Що ж, місцеві синдикати ще пошкодують, що обрали жертвою найближчого для Еви людини, у своїй жадобі помсти вона піде до самого кінця.

Як не наполягали режисер і продюсери, від дублерів Джина Карано відмовилася і все трюки виконувала сама, включаючи сцени бійок, стрибків і автомобільних погонь

Складно уявити собі людину, для якого ім'я Джини Карано на афіші стало б вирішальним фактором при виборі картини для перегляду. Маркетологи ж, навпаки, вважають, що більш важливого стимулу для глядачів годі й шукати. Це дивно, очевидно, ці люди не бачили ні « нокауту », Ні« Форсажу 6 », Де Карано грала то стовпчик, то деревце. Кремезне, місцями досить небезпечне, але все-таки деревце. Трюк «Форсажу» і «Нокауту» полягав у тому, що в одному Джина була безмовним третьорядних персонажем, а в іншому всю роботу на екрані за неї виконували режисер і актори-партнери. В «Кривавої помсти» Карано фактично залишилася один на один з камерою і глядачем, і це, на жаль, жалюгідне видовище.

У спорт в свій час Джину Карано привело бажання позбавитися від зайвої ваги, в прагненні схуднути дівчина опанувала боксом і муай-тай. Навички цих видів єдиноборств дозволили їй неодноразово здобувати перемоги на рингу ММА

«Помста» слабка по всіх фронтах. Сценаристи Джеймс Роберт Джонстон і Беннетт Йеллін не стали винаходити велосипед, а просто переставили місцями колеса - тепер вчорашня наречена виручає з лап лиходіїв свого судженого, а не навпаки, як всі звикли. Яка неймовірно свіжа думка! Цим фантастичним ходом автори і обмежилися, інші перипетії сюжету не витримують хоч скільки-то пильного розгляду. Можливо, сильний постановник і зміг би витягнути слабенький скрипт (згадаємо того ж Содерберга , Сюжетик-то у «Нокауту» не дуже), але Джона Стокуелла до режисерів-геніям навряд чи хтось віднесе. Швидше навпаки - скажімо, потенційно багатообіцяючий « Туристас »З молодими, що набирають популярність Джошем Дюамель і Олівією Уайлд замахнувся на рубль, а вдарив на копійку, ну а « Заклинателька акул »Інакше як з зубного скреготом і не згадаєш. Ось і «Кривава помста» дратує недоречними флешбеки, картонним розповіддю, прямолінійністю і передбачуваністю.

Але навіть не банальність історії і не залишає відчуття вторинності топлять картину. Подібно дитині, яка взяла в руки електронний мікроскоп і намагається колоти їм горіхи, Стоквелл з Карано бажає зробити щось «уматурманобразное», шукає під смертоносністю Беатріс Киддо жіночність і елегантність Мії Уоллас. Але Карано - НЕ Турман , Далеко не Турман. Дивитися без сліз на те, як Джина зображує пристрасть, закоханість, і в тому числі стурбованість, нестерпно. Це справжня знущання над акторським ремеслом. Анітрохи не здивуюся, якщо в найближчий час Інтернет наповнять «демотиватори», в яких умільці порівняють емоційну гаму на обличчях Карано і Чака Норріса .

Катування драмою можна було б винести, будь в «Помсти» хоч крапля драйву. Джина потрібна в кадрі для того, щоб трощити, вбивати, зносити голови лиходіям будь-яких габаритів, проте Стоквелл виявився дуже економічний, навіть жадібний в питаннях екшен-сцен - та пара-трійка динамічних епізодів, на жаль шанувальників Джини, знята настільки старомодно, що в ній не відчувається і дещиці тієї жорсткості, яку зараз демонструють бойові сцени в бондіані або борніане, наприклад. Безумовно, Карано - панянка, «брудні», вуличні бійки в кадрі - це, можливо, занадто, але, вибачте, без них вона і не потрібна. І кіно з нею в головній ролі не потрібно.

Найбільше «Кривава помста» нагадує ранні фільми зі Стівеном Сігалом або самі невдалі стрічки Жан-Клода ван Дамма - начебто готовий пробачити відсутність виразного сюжету, вельми умовну режисуру, безглузді акторські роботи, копійчані спецефекти заради смачних бійок, але коли і їх не чекати, нічого, крім розчарування, не залишається. Ми-то думали, що таке кіно залишилося в вісімдесятих, а ось нате. Отримайте і розпишіться, як розписалися у власному невисокому рівні Джон Стоквелл і Джина Карано.

З 12 червня в кіно.

Залишайтеся з нами на зв'язку і отримуйте свіжі рецензії, добірки і новини про кіно першими!
Лише через непорозуміння Джину Карано можна назвати актрисою, а вже дати їй головну роль і зовсім самогубний ризик Яндекс Дзен | Instagram | Telegram | Твіттер