Како да инсталирате подлошки за предни светла

 1. Независна инсталација на машината за перење?
 2. Основни правила за користење на уредот
 3. Заклучоци

Осветленоста на фаровите е многу важен детал во дизајнот на автомобилното осветлување, особено ако користите оптоварувачки гас во оптика. Со нивна помош, стаклото во фаровите на автомобилот секогаш ќе биде чист. Ксенон светлината е прилично пребирлива при работа, ако на фаровите има и мало загадување, тогаш светлината од ксенон нема да биде прекршена правилно, тоа може да доведе до моќен светлосен зрак што ги заслепува следните возачи на ленти. И, на крај, може да придонесе за создавање на сообраќајна несреќа на патот. Грижете се за безбедноста на вашите и другите учесници во сообраќајот, правилно користете xenon light - инсталирајте подлошки за предни светла .

подлошки за предни светла

Независна инсталација на машината за перење?

Овој уред може да се монтира со контактирање на специјалисти од сервисната станица, но ако одлучите да заштедите материјални ресурси, можете сами да го инсталирате. За да го направите ова, набљудувајте ја следната низа на акции. Значи, правилната инсталација на машината за миење на фаровите започнува со:

 1. Треба да го купите самиот систем за миење на фаровите. Може да се разликува во листата на делови и дизајни. Што ќе влијае на принципот на работа на уредот. Најчестите се сметаат за подлошки кои работат според принципот на голем проток на течност. Овие уреди не користат четки кои можат да ја оштетат мазната површина на фаровите. Во некои шајбни веќе има подлога за млазници, тоа ќе ве спаси од дупчење на браник. Бидејќи сите делови се инсталирани на неа. Секој комплет има детални инструкции за инсталација и сите потребни комуникации: резервоар за миење на фаровите, пумпата, млазницата, цревата итн.
 2. Сега, кога имате се што ви треба да се инсталирате, треба да направите некои одлуки. Имено, отворете го аспираторот и проверете дали може да се сруши во резервоарот за миење на шофершајбната кој е веќе инсталиран во вашиот автомобил. Ова обично може да се направи во домашни автомобили, со странски автомобили, сè е многу посложено, тие се доста пребирливи за тоа. Но, ништо не е невозможно. Ако не можете да се поврзете со веќе постоечки резервоар во вашиот автомобил, тогаш едноставно барате слободен простор, на кој можете да инсталирате уште еден резервоар. Пожелно е тоа да биде лоцирано подалеку од елементите на базенот. Така што под влијание на висока температура не се деформира и на крај резултатот не се влошува.
 3. Откако ќе одлучите каде да го ставите резервоарот, треба да ги дистрибуирате млазниците. Тие мора да бидат лоцирани во центарот на фарот, директно спроти оптичкиот центар. Попрецизно, ова може да се препознае по моделот на дифузорот, центарот е означен со круг.
 4. Веднаш спроти центарот, вежбаме дупка во браникот. Тогаш треба да се прошири до големината на млазницата. Така ќе биде многу порационално и побрзо отколку подоцна да се вклопи во сè под дополнителни милиметри. Обрнете посебно внимание! Вежбата треба да работи од внатрешноста на браник, така што помалку боја ќе се зголеми.
 5. Безбедно заштитете ги млазниците. Ако тие не се совпаѓаат со бојата на вашиот автомобил, тогаш се грижи за ова однапред.
 6. Инсталирајте го резервоарот (ако е независен) и пукнете го инструментот.
 7. По завршената работа поврзете ги цревата. Обрни внимание на нивната должина, тие не треба да бидат премногу кратки, но тие не треба да се користат и надвор од претпоставената норма. И, се разбира, внимавајте на елементите за греење веднаш до сите детали од машината за перење.
 8. Сега е време на електричари. Пумпата, следејќи ги сите правила, се поврзува со општата шема и ја доведува својата контрола на копчето, благодарение на што ќе мора да управувате со уредот за чистење на вашиот автомобил. Постојат опции за поврзување со обичен систем за миење садови. Во овој случај, фаровите ќе бидат измиени заедно со шофершајбната. Се разбира, оваа опција бара голема проток. Можно е системот да биде автономно, но за ова вреди да се потроши повеќе време за да се изнесе посебно копче за контрола. По конечната одлука - вашиот мијалник е подготвен за целосна операција.

По конечната одлука - вашиот мијалник е подготвен за целосна операција

Основни правила за користење на уредот

Тие се состојат од додавање на антифриз или алкохол во резервоарот во зима. мијалник Инаку, некои елементи може да излезат од работа со едноставно замрзнување. Ако имаше таков инцидент, не треба да го замените целиот уред со нов. Донеси да работи може да биде делумна замена на остатокот.

Заклучоци

Вие не треба да заштедите при купување на машината за перење на фарове, бидејќи тоа може да предизвика дополнителни трошоци. Погрешно светло може да ве стави на патот. Покрај тоа, во СДА, сите автомобили што користат ксенонски извори на светлина мора да бидат опремени со шарнир за подлошка на задолжителна основа.

Независна инсталација на машината за перење?
Независна инсталација на машината за перење?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008