Како можам да го заменам клучот од iPhone. Неколку начини за отстранување на SIM картичката од уредите на Apple

 1. Како сами да вметнете SIM картичка во iPhone 5
 2. Подготовка на SIM картичка
 3. Инсталација на SIM картичка
 4. Резиме
 5. Што да сторите ако SIM-картичката е заглавена
 6. Неколку артикли што можат да се користат ако нема хартиен клип
 7. Заклучок
 8. Упатство за видео

Како да вметнете SIM картичка во iPhone 5, како да извадите послужавник за SIM картичка од случајот за iPhone без да го скршите? Одговорите во овој напис, прочитајте до крај.

Сакате да научите како постојано да заработувате пари на Интернет од 500 рубли на ден?
Преземете ја мојата бесплатна книга
= >>

Ако станавте среќен сопственик на петтиот iPhone, веројатно наидовте на прашањето „како да вметнете SIM картичка“? Факт е дека тие воопшто не се наредени како што се.

За почетниците може да биде тешко да разберат како безбедно да извлечат специјален случај за СИМ картички. Но, да се справиме со ова прашање не е воопшто тешко.

Како сами да вметнете SIM картичка во iPhone 5

За да вметнете SIM картичка во iPhone, не треба да го расклопувате телефонот, да го отворите панелот, да ја извлечете батеријата. Сè е многу поедноставно.

Подготовка на SIM картичка

Првата работа што треба да ја направите е да подготвите SIM картичка. Треба да биде соодветна големина. За петтиот iPhone, тоа е нано-сим. Овој поглед СИМ-картичките се дури и помали од микро.


Ако микро-сим-корисникот лесно може да се намали самостојно, тогаш не се препорачува експериментирање со нано-сим.

За да ја исечете вашата SIM картичка, треба да користите ножици и матрица специјално дизајнирана за овие цели. Ако се обидете да го направите ова со обични ножици, без употреба на матрица, можно е да ги оштетите контактите.

Ако ги немате потребните алатки за кастрење на СИМ-картичката, нарачајте го од вашиот оператор или набавете нова од потребниот формат.

Инсталација на SIM картичка

Кога SIM-картичката е подготвена, можете да продолжите да ја инсталирате. За да го направите ова, потребен ви е хартиен клип, дизајниран во форма на клуч, кој, како по правило, доаѓа комплет со iPhone.

Ако поради некоја причина го немате, користете редовен метален клип. Само извртувајте го саканата форма клуч или буквата "Г".

СИМ-картичката е вметната десно страничен панел . Постои посебна дупка во која клучот мора да се вметне. По лесен печат, ќе се појави посебен случај за SIM картичка.


Извлечете го случајот, вметнете го нано-сим во него и вратете го случајот назад во вашиот iPhone. Симка е вметната со сликата нагоре, чипот надолу, односно чипот треба да биде свртен кон задниот дел на паметниот телефон. Иако не можете да го вметнете на друг начин.

Сега вашиот iPhone е подготвен да работи, можете да го вклучите.

Резиме

Да резимираме, можеме да кажеме дека ако вашата SIM картичка одговара стандардни големини за iPhone 5, тогаш нема проблеми со инсталацијата. Единствената тешкотија е пред-купување на СИМ картичка за петте, но таа е решена прилично едноставно.

Честитки за вашата успешна набавка, уживајте во употребата!

ПС Јас приложувам слика од мојата заработка во придружните програми. И ве потсетувам дека секој, дури и почетник, може да заработи пари како тоа! Главната работа е да го направите тоа правилно, што значи да научите од оние што веќе заработуваат, односно од професионалци за Интернет бизнис.


Проверете го списокот на докажани приклучени програми од 2017 година кои плаќаат пари!

Проверете го списокот на докажани приклучени програми од 2017 година кои плаќаат пари
Преземете го списокот со проверки и вредни бонуси бесплатно
= >>

Слотовите за СИМ во секој телефон се различни. Некаде се обезбедени помошни елементи за вадење на SIM картички, но некаде тоа е прилично тешко да се направи. Сепак, сопствениците на тешки паметни телефони веќе научија како да се справат со нив со помош на импровизирани средства.

На iPhone не го пронајдовте вообичаениот слот за SIM картичка, како на андроидите. Производителот дури и закачува специјален хартиен клип на комплетот, клуч за отворање на слотот, кој најчесто се наоѓа на страната (iphone 5). Како и да е, може да се случи да не се појави во комплетот за клучеви. Првите генерации на телефони на Apple беа објавени без никакви помошна алатка , на пример, iPhone S. Ајде да погледнеме каков клип е за вадење на SIM картичка и како да се отстрани SIM картичката од iPhone 4 (5,6) и како да вметнете SIM картичка во телефонот.

Ако неправилно користите импровизирани средства, може да предизвикате сериозна штета, тогаш проблемот ќе биде посериозен отколку само „како да добиете SIM картичка од iPhone“. Затоа, пред да сфатите како да го отворите слотот со хартиен клип и како да ја отстраните СИМ-картичката, обидете се да пронајдете специјален уред што треба да доаѓа со паметниот телефон. Извадете ја фабричката кутија, можеби помина незабележано кога го распакувавте телефонот.

Извадете ја фабричката кутија, можеби помина незабележано кога го распакувавте телефонот

Кога ќе го пронајдете клучот, следете ја следнава стратегија:

 1. Исклучете го уредот. За да го направите ова, треба да го притиснете копчето за вклучување, кое се наоѓа на горниот дел на iPhone, и држете го за некое време. На екранот ќе го видите натписот: „Исклучи“. Треба да го движете прстот од натписот одлево надесно и уредот ќе се исклучи.
 2. Бидете сигурни дека претходно ќе го исклучите уредот Екстракција на СИМ . Ако го направите ова во состојба на состојба, со тек на време телефонот ќе започне да се залепува и замрзнува, бидејќи со такво дејство создавате дефект на системот.
 3. По завршувањето на работата, пронајдете на страната или нагоре (во зависност од производството на iPhone) слот за SIM картичка.
 4. На отворот има мала дупка. Треба да вметнете специјален клуч во оваа дупка, а слотот за SIM картичка може лесно да се отстрани. Готово!


Готово

Што да сторите ако SIM-картичката е заглавена

Често се случува SIM-картичката да е заглавена во iPhone 6 и слотот не се отвора до крај. Ако тоа се случи, не очајувајте и веднаш понесете го уредот внатре сервисен центар . Овој проблем Можете да одлучите сами дома.

Па, како СИМ може да се заглави. Вметнете го клучот, отворете го слотот, обидете се да го извадите штекерот заедно со СИМ, но ова не работи за вас, бидејќи тоа, на пример, е свиткано и создава пречка. Како да отстраните SIM картичка?

Ние ги надминуваме проблемите

За да ги надминете проблемите, ќе ви треба тенок, но тврд пластичен филм. Можете да најдете едно десно во полето од iPhone (жиците се завиткани во него).

 1. Го отстрануваме уредот од кутијата.
 2. Исечете мало парче од него, така што ќе има акутен агол.
 3. Повлечете ја плочата со акутен агол во отворениот плех за SIM-картичката додека не ја притисне картичката.
 4. Ние ги држиме плочата и гнездото, се повлекуваме и извлекуваме послужавник, дознаваме како да инсталираме SIM картичка самостојно.

Ние ги држиме плочата и гнездото, се повлекуваме и извлекуваме послужавник, дознаваме како да инсталираме SIM картичка самостојно

Добиваме SIM клип за хартија

Ако комплетот сè уште немаше клуч. Или случајно сте го изгубиле, не се вознемирувајте. Оваа алатка може да биде доста ефикасно и безбедно заменет за телефонот со обичен клип за хартија.

За да добиете картичка со оваа канцелариска опрема, следете ги следниве чекори:

 1. Земете хартиен клип и исправете го едниот крај.
 2. Пронајдете го слотот за СИМ на iPhone и дупката до него.
 3. Нежно притиснете го крајот на држачот за хартија директно во дупката и лесно притиснете. Не може да се користи брутална сила во спротивно можете едноставно да го скршите телефонот.
 4. Кога ќе се притисне, слотот се отвора автоматски. Сега можете да го повлечете на себе и да го извлечете, или вметнете SIM во iPhone ако слотот беше празен. Ако се прашувате како да вметнете нано сим , тогаш можете само да ја отсечете од обично СИМ картичка. Во принцип, скоро сите симболи сега се направени со навои за микро и нано, односно има рамка од која едноставно екструдирате.


Во принцип, скоро сите симболи сега се направени со навои за микро и нано, односно има рамка од која едноставно екструдирате

Неколку артикли што можат да се користат ако нема хартиен клип

Немавте хартиен клип на вашите прсти и го изгубивте клучот за iphone? Не е важно, не панирајте и трчајте до продавницата за клипови со хартија. Можете да користите други предмети како алтернатива. Еве ги најчестите:

 • Заграда за степлер. Може да се најде и во тетратки или тетратки, бидејќи производителите ги прицврстуваат со чаршафи.
 • Иглата. Иглата за iPhone може да биде опасна ако е безгрижна. Главната работа е да не користите игли што се премногу тенки, постои ризик тие да се наведнуваат во телефонот и да се скршат, оставајќи го едниот крај во дупката. Најзгодно е да се користи безбедносен пински (игла со врв).
 • Чепкалка за заби. И покрај фактот дека тела е дрвена, тоа може да ви помогне не полошо од хартиен клип. Главната работа е да не го скршите врвот и да не го оставате внатре во дупката.


Главната работа е да не го скршите врвот и да не го оставате внатре во дупката

Заклучок

Вака можете лесно и едноставно да вметнете SIM-картичка во iPhone без клуч, ако одлучите да ја смените СИМ-картичката или едноставно да ја отстраните фиоката за картички. Покажувајќи имагинација, можете да решите какви било проблеми со вашиот паметен телефон, но не претерувајте на штета на уредот.

Упатство за видео

Видео за гледање:

Сопствениците на iPhone телефони понекогаш од првиот контакт со моделот честопати имаа проблем со инсталирање на SIM картички. Факт е дека овој процес драматично се разликува од истиот процес со традиционална ќелија или паметен телефон. Најпрво ќе ви треба посебен клип. Доаѓа со нов паметен телефон. Меѓутоа, ако внимателно, тогаш можете да го користите вообичаеното, хартиен клип , само за ова ќе мора малку да се наведне.


Меѓутоа, ако внимателно, тогаш можете да го користите вообичаеното,  хартиен клип  , само за ова ќе мора малку да се наведне

Треба да кликнете на малата, уредна дупка од страната на iPhone, тогаш ќе се отвори конекторот, којшто е само фокусиран на фактот дека ќе содржи SIM картичка.


Треба да кликнете на малата, уредна дупка од страната на iPhone, тогаш ќе се отвори конекторот, којшто е само фокусиран на фактот дека ќе содржи SIM картичка


Конекторот може да се наоѓа на различни места - во зависност од генерациите. Најдобро е да се погледнат мапите за локацијата според упатствата. Обично, конекторот може да се најде не многу далеку од копчето, кое е одговорно за режимот за вклучување и исклучување. Таму можете да најдете дупка за да кликнете со прилично остар предмет. После тоа, вметнете ја SIM картичката. Поновите модели понекогаш имаат малку привлечен екран за SIM картичка. Не грижи се. Овие се одликите на заштита на дупката од добивање прашина, нечистотија и така натаму во iPhone. Затоа, треба да се обидете да го отворите. Но, внимавајте да не го оштетите iPhone-от. Во принцип, подобро е, ако е можно, да се замоли да се отвори продавач.


Инсталирањето на самата SIM картичка е доста разбирливо - се прикажува, со контакти каде точно да се стави картичката. Да, и конекторот е видлив. Друга работа е дека од четвртата генерација се користи микро-Сим, а потоа и нано-Сим. Тие се разликуваат од вообичаените во насока на намалување на бројот на пластика околу контактите. Може да оди со обична СИМ картичка до кој било салон мобилни комуникации . Таму, со помош на специјална машина, ќе ја скратите картичката, правејќи ја вистинските големини . Понекогаш тие дури и не земаат пари за тоа. Па, или таблата е прилично мала. Да, таму можете да побарате на лице место и да ја ставите картичката во iPhone.


Никој не пречи да се вооружува со ножици и внимателно да ја отсече непотребната пластика на страните со правење или. Секогаш почитувајте ги димензиите при сечење, и исто така е неопходно да се направи коси сече на истиот агол на кој првично се наоѓаше. Вашата картичка мора да биде фиксирана за нешто. Прикачете ја картичката внимателно на конекторот, погледнете, можеби тоа веќе одговара на големината? Ако одговара и работи, тогаш можете безбедно да го користите! Симс се отстрануваат од телефонот според сличен принцип, само во обратен редослед. И повторно, оневозможувањето на iPhone е целосно изборно. Ова е она што го исклучува од другите паметни телефони. Производите на Apple работат во ред дури и без картички.

Сакате да научите како постојано да заработувате пари на Интернет од 500 рубли на ден?
Како да отстраните SIM картичка?
Прикачете ја картичката внимателно на конекторот, погледнете, можеби тоа веќе одговара на големината?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008