Ние разбираме зошто радио-контролираниот хеликоптер со Планета Хоби не се симне

  1. Зошто не радио-контролиран хеликоптер полета?

Значи, вие сте сопственик на радио-контролиран хеликоптер

Значи, вие сте сопственик на радио-контролиран хеликоптер. Вие сте задоволни со своите способности, сакате да летате со голема брзина и да изведувате различни финти, но еден ден не е многу убава, забележувате дека моделот не функционира како што треба. Радио контролиран хеликоптер не се симнува, се врти на едно место, иако се чини дека работи правилно. Не брзајте да го носите до депонијата! Ние ќе ви покажеме како да ја елиминирате причината за дефектот, и ќе продолжите да уживате во хеликоптерските летови, како ништо да не се случило.

Зошто не радио-контролиран хеликоптер полета?

  • Ако го вклучите хеликоптерот и забележавте дека ножевите не се вртеа доволно брзо, најверојатно проблемот лежи во системот за возење. Неопходно е да се провери внатрешноста на апаратот, имено моторот, за истрошените запчаници. Ако ги има, заменете ги.
  • Ако радио контролиран хеликоптер не лета доволно високо или се движи по подот заедно (дискови), вреди да се провери батеријата. Може да биде испразнета, затоа моделот нема доволно моќ да полета.
  • Ако сечилата на вашиот модел се ротираат со потребната брзина, но самата машина или се врти на едно место, или ја става во странично, може да биде дека главното вратило не функционира. Таков неуспех најчесто се јавува поради падови или судири со мебел.

Што ако хеликоптерот на радио не се симне?

Прво, утврди што предизвика грешка. Првите две причини опишани погоре се лесни за идентификација и елиминирање, и нема да има проблеми со третиот. Сега ќе ви кажам повеќе за тоа како да го поправите.

Често таква несреќа се случува со коаксијални хеликоптери Често таква несреќа се случува со коаксијални хеликоптери. Сопственикот на уредот забележува дека вратилото на главниот ротор се ротира, поради што долната сечилка се ротира како и обично, а горната практично не се ротира. Решението на проблемот е многу едноставно - треба да ја затегнете вратичката. Имајте на ум дека во горниот дел има завртки кои го зацврстуваат сечилото.

Неколку вообичаени причини зошто хеликоптер на радиото не се симнува:

  • Ножевите се инсталирани неправилно;
  • Батеријата не успеа поради неправилно работење (преполнување, складирање во испразнета состојба);
  • Поставките се неточни.

За да го решите проблемот со нашата палета на производи, има сè што ви треба: квалитет полначи што ќе го продолжи животот на вашата батерија, вистински резервни делови за вашиот модел и алатки. Ако не можете сами да ја поправите штетата, контактирајте со нас. Специјалисти од техничката служба "Планета Хоби" ќе го поправат уредот квалитативно и за кратко време.

Зошто не радио-контролиран хеликоптер полета?
Зошто не радио-контролиран хеликоптер полета?
Што ако хеликоптерот на радио не се симне?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008