Si të rivendosni cilësimet në Nokia Lumiya. Si të rivendosni siç duhet cilësimet në një smartphone që funksionon me Windows

 1. Rivendosni Windows Phone 10 në cilësimet e fabrikës përmes Opsioneve
 2. Si të rivendosni cilësimet nëse pajisja varet
 3. A kam nevojë për një fjalëkalim për të rivendosur cilësimet e telefonit të windows?
 4. Rivendosni Microsoft Lumia 640

rivendosur cilësimet e dritareve Mobile 10 mund të jetë i nevojshëm për shumë arsye. Për shembull, pajisja filloi të funksionojë ngadalë, të ngadalësohet, të mos reagojë në komanda, ose u instaluan disa aplikacione të pakuptueshme, duke treguar reklama, etj. Në përgjithësi, nëse diçka nuk shkoi mirë në smartphone tuaj, atëherë ka shumë të ngjarë që do t'ju ndihmojë të ktheheni në ambientet e fabrikës.

Në fakt, asgjë e komplikuar dhe e frikshme në këtë procedurë. Të gjitha cilësimet, aplikacionet, kontaktet, mesazhet do të mbeten, nëse bëni një kopje rezervë (rezervë) të asaj që dëshironi të kurseni.

Në këtë do të shikojmë disa mënyra për tu rivendosur në ambientet e fabrikës, por së pari do t'i bëjmë mbrapa (Backup). Nëse nuk keni asgjë për të kursyer, mund ta kaloni këtë procedurë.

 1. Para së gjithash, shkoni te "Opsionet", pastaj në "Përditësimin dhe Sigurinë", pastaj - "Shërbimi rezervë".

2. Tani duhet të shkoni te "Opsionet e tjera"

3. Zgjidhni artikullin "Arkivoni të dhënat tani". Më poshtë, ju mund të zgjidhni cilat të dhëna të aplikacionit për të ruajtur, si dhe të vendosni një orar rezervë.


Në këtë fazë, të dhënat rezervë janë përfunduar. Ne vazhdojmë drejtpërdrejt për të rivendosur cilësimet.

Rivendosni Windows Phone 10 në cilësimet e fabrikës përmes Opsioneve

Operacioni nuk është i ndërlikuar, kryhet në tre hapa. Së pari, shkoni te "Opsionet", pastaj te "Sistemi" - "Rreth sistemit" dhe pastaj kliko në "Rivendosni cilësimet".


Kështu, cilësimet e fabrikës së Windows 10 Mobile do të restaurohen dhe para jush do të shfaqet një sistem i pastër.

Si të rivendosni cilësimet nëse pajisja varet

Por si të rivendosni cilësimet nëse smartphone, për shembull, Lumia, është plotësisht i ngrirë dhe nuk u përgjigjet komandave. Keyselësat e funksionit vijnë në shpëtim. Shtypni dhe mbani për 10-15 minuta butonin e ngritjes së vëllimit dhe tastin e energjisë. Pas kësaj, pajisja duhet të dridhet dhe të shfaqet në ekran. shenjë thirrjeje . Sapo të shfaqet shenja, duhet të kryeni duke shtypur butonët në sekuencën e mëposhtme:

 1. Shtoni vëllimin;
 2. Zbrit vëllimin;
 3. Butoni i energjisë
 4. Kthejeni përsëri vëllimin.

Pas kësaj, cilësimet e Windows 10 Mobile do të rivendosen.

Kthimi në cilësimet e fabrikës së pajisjes tuaj mund të ndihmojë në shumë situata. Të gjitha sa më sipër janë të rëndësishme për telefonat inteligjentë Windows 10, siç janë Lumia 430, 435, 532, 535, 540, 635, 636, 638, 640 (XL), 730, 735, 920, 925, 930, 1520, lima Icon, Alcatel, BLU . HTC One (M8), LG Lancet, HP Elite x3 / Shpresojmë se udhëzimet tona ju ndihmuan.

Shumë e konsiderojnë këtë operacion një metodë për të rivendosur vetëm ato parametra që janë ndryshuar në cilësimet e telefonit. Për ata që me të vërtetë mendojnë kështu, ju lutemi lexoni artikullin deri në fund.

KUJDES !!! Rivendosja e cilësimeve të telefonit çon në heqje e plotë të gjitha të dhënat mbi të, përfshirë muzikën, fotografitë, të dhënat personale dhe kontaktet. Të gjitha reklamat e faqeve rekomandojnë me forcë heqjen e kartës SIM nga pajisja, si dhe një kartë memorie për të shmangur mbishkrimin skedarët e nevojshëm . Ju gjithashtu mund të bëni kopje rezervë të aplikacioneve për të ruajtur përparimin dhe të dhënat e tjera të nevojshme. Sidoqoftë, kjo procedurë nuk është pa arsye. Shtë e mundur që dështimet në funksionimin e telefonit ose aplikacionit të përsëritur gjatë fillimit të çuan në një varje. Nëse konfigurimi i rivendosjes së cilësimeve të rivendosjes së telefonit me windows 8 vërtet, atëherë ajo kryhet si më poshtë:

 • settings;
 • informacion në lidhje me pajisjen dhe zgjidhni "Rivendosni cilësimet";
 • Ne pajtohemi me paralajmërimet duke shtypur "Po" dy herë;
 • mbetet vetëm të presim që telefoni të rindizet.

Ka raste kur varja thjesht nuk lejon të kryhet funksionimi i rivendosjes nga menyja. Në këtë rast, mund të përdorni metoda harduerike që lejojnë të përdorni çelësat e nxehtë procedura e nevojshme . Për Nokia Lumia dhe disa modele të tjera, bëni sa më poshtë:

 • Shtypni dhe mbajeni fuqinë e tastit + poshtë për 10-15 sekonda. Para shfaqjes së dridhjes së dritës;
 • kur kjo të ndodhë, shtypni menjëherë dhe mbani shtypur butonin e zbritjes deri sa të shfaqet një shenjë e madhe e thirrjeve;
 • Pas kësaj, faza përfundimtare - shtypni në mënyrë të njëpasnjëshme: rritje në vëllim + rënie në vëllim + fuqi + rënie në vëllim.

Voila, tani e dini mënyrë e shpejtë rivendosni cilësimet në dritaren e telefonit të windows .

Disa pajisje ndryshojnë paksa në rendin e procedurës. Kombinimet kryesore, sekuenca e presionit të tyre dhe parametrave të tjerë mund të ndryshojnë. Më së miri do të kontaktoni udhëzimet për telefonin që keni blerë. Nëse ekziston një version rus, atëherë nuk do të ketë probleme. Në rastin e pranisë së vetëm versionit në anglisht, sigurisht që duhet të njiheni me rregullat e një operacioni të tillë në një burim të jashtëm ose në faqen zyrtare të Microsoft.

Tani ju jeni të ftuar të mësoni se si të rivendosni telefonin e Windows windows në mjediset e fabrikës dhe në cilat raste nuk duhet të bëni panik kur kryeni këtë veprim. Pra, le të fillojmë:

 1. Fikni telefonin.
 2. kur ekrani del, shtypni dhe mbani njëkohësisht: butonin e energjisë + butonin poshtë + butonin e kamerës. Duhet të shfaqet një dridhje e lehtë;
 3. Pasi të ketë ndodhur kjo, lëshoni butonin e energjisë, duke vazhduar të mbani dy të tjerët për rreth 5-7 sekonda.
 4. Pas kësaj kohe, lëshoni butonat, telefoni fillon të boot, shfaqet logoja HTC, pastaj dy ingranazhe që rrotullohen.

KUJDES !!! Mos kini frikë nga kohëzgjatja e procesit. Mund të zgjasë rreth dy orë, kështu që përpara se të kryeni manipulimet ngarkoni plotësisht telefonin, dhe gjatë vrapimit - mos prekni asnjë buton.

A kam nevojë për një fjalëkalim për të rivendosur cilësimet e telefonit të windows?

Në rastin kur pajisja është blerë nga duart, është e mundur që pronari i mëparshëm të ketë vendosur një fjalëkalim për rivendosje. Në këtë rast, procedura me pajisjen drejtuese nuk do të funksionojë. Do të jetë e nevojshme të drejtoheni në rivendosjen e pajisjeve. Atëherë nuk duhet të kërkohet fjalëkalimi.

Fakti është se, siç e keni kuptuar tashmë, nuk është aq e lehtë të kryeni procedurën e rivendosjes me ndihmën e çelësave të djegies, kështu që kufizimi në të hiqet, por edhe një fëmijë mund ta bëjë atë nga sistemi, prandaj është vendosur fjalëkalimi.

Mos nxitoni të vraponi në qendrën më të afërt të shërbimit, sepse rivendosja e cilësimeve të Windows 8 8 është e thjeshtë versionet e mëparshme . Keyselësat e kontrollit nuk kanë ndryshuar, kështu që nëse kaloni në një OS tjetër të ri, mos u shqetësoni, gjithmonë mund të ktheheni në fillim dhe të rindërtoni përdorimin e përshtatshëm të një smartphone të "pastër". Siç e keni kuptuar tashmë, fazat e një operacioni të këtij lloji midis versioneve të firmware-it nuk ndryshojnë. Mjafton të mbani mend kombinimin për një telefon dhe ta përdorni në raste kur thjesht nuk ka mundësi tjetër.

E vetmja gjë që mund të ndryshojë është kombinimi kur ndryshoni gjenerimin e telefonit. në versioni i fundit , i cili do të dalë më afër fillimit të vitit 2016, rivendosja e cilësimeve të Windows 10 të cilësimeve mund të jetë paksa e ndryshme. Sidoqoftë, ky nuk është një fakt. Ndoshta bluzat do të jenë në gjendje të mësojnë vetë një mësim të dobishëm dhe të lënë universalitetin e këtij procesi në nivelin që është tani. Për përdoruesin mesatar, kjo do të jetë një mundësi e shkëlqyeshme që mund të ndihmojë në raste urgjente në çdo kohë.

Smartphone në sistemin operativ nga Microsoft, si pajisjet e tjera, mund të ketë dështime dhe keqfunksionime në punën e tyre. Për t'i ripërtërirë ato punë e saktë mund të kërkohet një rindezje.

Të gjithë e dinë rrugën duke hequr baterinë për një kohë dhe duke e ndezur përsëri telefonin. Kjo është një mënyrë e butë për të ristartuar. Sidoqoftë, një rivendosje e tillë Telefon i Windows mund të jetë i padisponueshëm për faktin se përveç në qendra e sherbimit qasja në bateri është e pamundur të merret: është monolit.


Për raste të tilla, ka mënyra për të kryer një rivendosje të butë dhe të vështirë duke përdorur shkurtoren e tastierës në vetë smartphone.


Duhet të mbahet mend se para se të bëni një rivendosje në Windows Phone , duhet të bëni kopje rezervë të të dhënave nga telefoni juaj. Kjo është për shkak të faktit se gjatë një rindërtimi të sistemit, ato mund të humbasin.


Për ta bërë këtë, shkoni te pjesa e menysë "Cilësimet". Këtu duhet të zgjidhni artikullin "Përditësim dhe Siguri" dhe në të "Shërbime rezervë". Brenda këtij seksioni, duhet të vendosni çelsat e krijimit backups në OneDrive.


Për të ruajtur të dhëna të tjera që nuk janë parashikuar në këtë pjesë, duhet të klikoni në butonin "Cilësimet e tjera". In ruajtje në re Mund të ruani kopje të lojërave dhe aplikacioneve, cilësimet e ekranit kryesor dhe imazhin e tij. Gjithashtu, OneDrive ruan të dhënat e aplikacionit, SMS dhe historinë e thirrjeve telefonike, një fjalor të tastierës.


Shtë e rëndësishme kur kurseni arkivat e nevojshme për të siguruar që pajisja të jetë e lidhur me një rrjet të të dhënave përmes Internetit ose Wi-Fi.


Rivendosja e butë e Windows Phone


Një rindërtim i lehtë mund të ndihmojë me gabime të vogla të softuerit. Rivendosja e cilësimeve të Windows Phone në këtë rast do të kërkojë kombinimin e mëposhtëm të veprimeve.


Shtë e nevojshme që njëkohësisht të mbani shtypur butonin e fikjes së energjisë dhe vëllimit në panelin anësor.

Theelësat mbahen poshtë derisa telefoni të dridhet.

Pas kësaj, ju mund të lëshoni çelësat dhe të prisni derisa të rindizet dhe telefoni të ndizet.


Kjo shkurtore e tastierës funksionon në të gjitha versionet e sistemit operativ Microsoft. Ky algoritëm do t'ju ndihmojë të bëni një rivendosje të butë të Windows Phone 10, 8.1 dhe 8.


Rivendosja e vështirë e Windows Phone


Nëse një rivendosje e butë nuk e ndihmoi telefonin të funksionojë, do të duhet të bëni një rivendosje të fortë. Për këtë ka dy mënyra të mundshme : duke përdorur menunë e pajisjes ose përmes tasteve të shkurtoreve në panelin anësor.


Në rastin e parë për Windows Phone, një rivendosje në cilësimet e fabrikës është e mundur kur zgjedhni artikullin përkatës në seksionin e cilësimeve "Informacioni i pajisjes". Megjithatë, kjo metodë mund të mos jetë e disponueshme për shkak të faktit se smartphone nuk i përgjigjet lëvizjeve të gishtërinjve.


Në këtë rast, do t'ju duhet të përdorni një shkurtore të veçantë. Rivendosje e plotë Windows Phone kërkon që ju të kapni butonin e energjisë së bashku me butonin poshtë vëllimit dhe t'i mbani ato derisa të ndodhin dridhje.


Që nga momenti kur pajisja filloi të kryejë një rindizje të butë, ju duhet të rindezni tastin në panelin anësor, i cili është përgjegjës për zvogëlimin e vëllimit. Kjo do të fillojë një rivendosje të vështirë. Dhe nëse veprimet tuaja ishin të sakta, një shenjë e bardhë e thirrjes do të shfaqet në ekranin e pajisjes në një sfond të zi. Kjo do të thotë që B u fut në menunë e sistemit, nga i cili mund të bëni një kthim në cilësimet e fabrikës.


 1. rrit vëllimin e tingullit;
 2. zvogëlimi i vëllimit të tingullit;
 3. butoni i energjisë;
 4. duke ulur përsëri vëllimin e tingullit.

Me kombinimin e saktë, në ekranin e pajisjes, shenja e thirrjes duhet të zëvendësohet me ingranazhe rrotullues. Një vijë treguese do të shfaqet poshtë tyre duke treguar përparim.
Para se të rivendosni cilësimet në Windows Phone në një mënyrë të vështirë, duhet të siguroheni që të gjitha të dhënat të ruhen në ruajtjen rezervë. Ju mund të kryeni procedurën e rezervimit paraprakisht, përpara se të filloni rindizjen. Shtë gjithashtu e mundur që të vendosni cilësimet që automatikisht të kopjojnë të dhënat e nevojshme në sfond.


Procesi i rindezjes së thellë mund të zgjasë deri në 20 minuta. Në këtë kohë, telefoni nuk mund të përdoret dhe asnjë çelës nuk duhet të shtypet. Përndryshe, mund të ndodhë një mosfunksionim, i cili mund të eliminohet vetëm në qendrën e shërbimit.

Në këtë artikull do të shikojmë se si t'i bëjmë cilësimet e rivendosjes së Microsoft Lumia 640.

Përkundër faktit se pjesa kryesore e tregut celular është zënë nga Pajisjet Android shumë përdorues preferojnë sistemi operativ Windows. Një nga përfaqësuesit kryesorë të kësaj platforme është Microsoft Lumia 640.

si çdo android smartphone ose iPhone, telefonat në Windows Phone mund të mosfunksionojnë. Kjo mund të jetë një dorezë e lehtë ose një ekran plotësisht i varur. Gjithashtu, çdokush mund të harrojë fjalëkalimin nga smartphone. Zgjidhja për të gjitha këto dhe shumë probleme të tjera janë cilësimet e rivendosjes së Microsoft Lumia 640.

Rivendosja në cilësimet e fabrikës në pajisjet e Microsoft Lumia mund të kryhet duke përdorur butonat fizikë të çështjes. Ju nuk keni nevojë për një kompjuter, shtesë program , aplikacione dhe më shumë për të bërë cilësimet e rivendosjes së Microsoft Lumia 640.

Sidoqoftë, duhet të dini se çfarë do të thotë rivendosja pastrim i plotë memorie e brendshme pajisje. Ju duhet të ruani skedarë, kontakte, foto, dokumente të rëndësishme në një vend të sigurt, siç është një kompjuter, përpara se të filloni rivendosjen e Microsoft Lumia 640.


Pra, le të hedhim një vështrim se si të rivendosni cilësimet në Smartphone Lumia 640.

Rivendosni Microsoft Lumia 640


Çdo gjë! Thjesht duhet të prisni për përfundimin e procesit të rivendosjes. Ky proces kërkon shumë kohë, rreth 15 minuta ose edhe më shumë, në varësi të numrit të skedarëve në smartphone. Pasi të keni mbaruar rivendosjen e Microsoft Lumia 640, mund të rikonfiguroni pajisjen, për shembull, të zgjidhni një gjuhë, të lidheni me Wi-Fi, etj.

A kam nevojë për një fjalëkalim për të rivendosur cilësimet e telefonit të windows?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008