Vaj për transmetim në kutinë VAZ 2110 :: OILS-MARKET.RU - vajra motorike dhe të transmisionit, filtra, kimikate të automobilave

  1. Nafta në kutinë e shpejtësisë VAZ 2110
  2. Çfarë vaj për të mbushur kutinë VAZ 2110?
  3. Vaju më i mirë në kutinë VAZ 2110
  4. Sa uji është në kutinë e VAZ 2110?

Ditë e mirë për të gjithë! Ju keni vizituar faqen tonë, që do të thotë që ju po kërkoni vajin e duhur në një kuti VAZ 2110 . Në këtë artikull ne do të shqyrtojmë se çfarë është vaji i përshtatshëm për kutinë VAZ 2110 .


Nafta në kutinë e shpejtësisë VAZ 2110


Pra, le të fillojmë. VAZ 2110 nga fabrika është e pajisur me vetëm një 5-speed manual gearbox. Sigurisht, ka "dhjetra", të cilat janë të pajisura me "automatike", por kjo tashmë është rezultat i konvertimit të makinës nga "mjeshtrit". Këto janë raste shumë të rralla dhe nafta në transmetuesin automatik VAZ 2110 duhet të zgjidhet në përputhje me kutinë e instaluar. Ne nuk do të ndalemi në këtë opsion, por e konsiderojmë vetëm se cili vaj është i përshtatshëm për kutinë mekanike VAZ 2110.
Pra, le të fillojmë
Prodhuesi rekomandon përdorimin e vajit me klasifikimin GL-4 sipas API ose universal GL-4 / GL-5 në kutinë e shpejtësisë VAZ 2110 . Për viskozitet në kuti VAZ 2110 vaj i përshtatshëm gear SAE 75W90 ose 80W90. Sidoqoftë, numri i dytë duhet të jetë saktësisht 90, dhe i pari zgjidhet në përputhje me klimën në të cilën përdoret drejtpërdrejt makinën. Nëse klima është e butë ose e moderuar, atëherë vaji në kutinë VAZ 2110 duhet të zgjidhet me një viskozitet 80W90, nëse klima është e ftohtë - 75W90. Sidoqoftë, kjo është vetëm një rekomandim për përdorim të rehatshëm të makinës. Në çdo rast, nëse derdhni vaj me viskozitet 85W90 në kutinë e VAZ 2110 , nuk do të ndodhë asgjë e tmerrshme. Që nga kutia e shpejtësisë VAZ 2110 është mjaft "këmbëngulës" dhe modest, madje edhe vaj për motorin VAZ 2110 të hedhur në kutinë nuk do të shkaktojë ndonjë dëm. Mos harroni fjalën: "Më mirë të paktën disa gjalpë se sa mungesa e saj?". Dhe në qoftë se diku në rrugë keni vënë re se vaji në kutinë e VAZ 2110 ishte "humbur" për ndonjë arsye, dhe dyqani më i afërt ishte shumë larg dhe ju keni vetëm vaj motori në dorë, pastaj e shtoni sigurt në kuti, dhe pas mbërritjes dhe largimit keqfunksionet thjesht e ndryshojnë atë për të "korrigjuar".

Çfarë vaj për të mbushur kutinë VAZ 2110?


Pra, ne kemi përcaktuar se vaji në kutinë VAZ 2110 duhet të përputhet me klasën e API GL-4 ose GL-5 dhe viskozitetit SAE 75W90 ose 80W90 . Meqenëse jemi në Siberi dhe dimrat tanë janë mjaft të rënda (deri në -35 ..- 40C), është e rëndësishme për ne që pas një periudhe të gjatë të pasaktësisë, makina fillon dhe ingranazhet janë kthyer në butësi. Shpesh kur përdoret vaj i dobët ose i zgjedhur mënyrë të papërshtatshme në kutinë e VAZ 2110 pas një kohe të gjatë boshe në të ftohtë, është e pamundur të përfshihet shpejtësia e dëshiruar. Duhet një kohë e gjatë për të pritur me një tufë të shtrydhur dhe motori fillon derisa të ngroh naftës. Për të shmangur situata të tilla, unë rekomandoj që të përdorni të naftës gjatë gjithë vitit me një viskozitet 75W90 në një kuti VAZ 2110.
Tani merreni parasysh se çfarë vaji duhet të plotësoni kutinë VAZ 2110 . Ndër rekomandimet e mia personale janë tre opsione. Ky vaj gear gearbox VAZ 2110, të cilin personalisht e kam përdorur për disa vite dhe që tregohet vetëm me dorën më të mirë.

Vaju më i mirë në kutinë VAZ 2110

Sa uji është në kutinë e VAZ 2110?


Kjo është pyetja e fundit që do të diskutojmë sot. Pra, sasia e naftës në kutinë e shpejtësisë VAZ 2110 është rreth 3.3 litra. Ky është volumi kur derdhni vajin në shenjën MAX në dipstick. Por duke e ditur gearbox VAZ 2110, ju duhet të plotësoni pak më shumë se niveli maksimal. Nëse përqendroheni në hetim, ai është 3-4 mm mbi shenjën maksimale. Duke gjykuar nga vëllimi, pastaj një shtesë 200-250 ml. Kjo është për shkak të faktit se dizajni i marsheve 5 kur mbushni kutinë e shpejtësisë VAZ 2110 me vaj në shenjën MAX nuk lejon shpejtësi të mjaftueshme për t'u larë. Prandaj, është më mirë të derdhni pak.
Kjo është pyetja e fundit që do të diskutojmë sot
Le të përmbledhim. Në kutinë e transmetimit VAZ 2110, vaji i transmisionit derdhet me klasë API GL-4 ose GL-4/5 dhe me viskozitet 75W90 ose 85W90. Për të zëvendësuar nevojën 3.3-3.5 litra. Ndër opsionet më të mira për naftën për CAT VAZ 2110 janë Liqui Moly, Petro-Canada dhe ZIC. Këto janë vetëm rekomandimet e mia. Një listë e plotë e vajrave të transmisionit për kuti VAZ 2110 mund të gjendet dhe të blihet nga Lidhu këtu ose këtu .
Kjo është e gjitha. Tani e dini saktësisht se cili vaj derdh në kutinë e VAZ 2110. Derisa të takohemi përsëri në oils-market.ru !

Mos harroni fjalën: "Më mirë të paktën disa gjalpë se sa mungesa e saj?
Çfarë vaj për të mbushur kutinë VAZ 2110?
© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008