Zëvendësimi i kasetës në biçikletë

  1. Përcaktoni llojin e mëngës
  2. Vegla për heqjen e kasetës
  3. Disassembling cassette
  4. Instalimi i një kasete të re
  5. Kujdesi i shiritit dhe zinxhirit

Pas tejkalimit të shenjës prej 1.5 mijë kilometra, është koha që të shqyrtojmë me kujdes kasetën. Shkalla e konsumimit do të varet shumë nga gjendja e zinxhirit dhe nga lloji i sipërfaqes që zakonisht vozis (për shembull, në male ose në rrugë). Nëse dhëmbët e rrotave të përdorura që përdorin më shumë i ngjajnë pendave të peshkaqenit në vend të kreshtave të rrumbullakosura (si në rrota të përdorura), duhet të zëvendësoni kasetën.

Në disa raste, është e mundur të zëvendësohen ingranazhet individuale, por jo të gjitha pjesët rezervë ekzistojnë për të gjitha kasetat dhe, në përgjithësi, është më e sigurt për të zëvendësuar të gjithë asamblenë në të njëjtën kohë. Nëse dyshoni në mundësinë e këtij ose atij opsioni, konsultohuni me një specialist.

Përcaktoni llojin e mëngës

Të gjitha hapat e mëposhtëm për të hequr kasetën sugjerojnë që ju keni një bushing daulle (me luajtje të lirë) Të gjitha hapat e mëposhtëm për të hequr kasetën sugjerojnë që ju keni një bushing daulle (me luajtje të lirë). Sot, ky lloj është i instaluar në shumicën e modeleve të biçikletave, por është ende e nevojshme të kontrollohet. Për ta bërë këtë, hiqni timonin e pasmë dhe shikoni me kujdes në kasetën më të vogël të marsheve. Nëse unaza mbajtëse (zakonisht e shënuar "Lock" në të) është e vendosur jashtë saj, atëherë ju keni të instaluar bush daulle.

Vegla për heqjen e kasetës

Unaza mbajtëse është e dizajnuar për të rregulluar ingranazhet në shpërndarës dhe, kur hiqet dhe zëvendësohet kaseta, duhet të jetë i shfuqizuar. Për ta bërë këtë, keni nevojë për tre mjete: një portë zinxhiri, një pajisje për heqjen e unazës mbajtëse dhe një pikëllim të madh të rregullueshëm.

Disassembling cassette

Pas heqjes së rrotave të pasme, hiqni montimin e çuditshëm. Pastaj futni pajisjen për heqjen e unazës mbajtëse në kasetë dhe kthim derisa të jetë në pozicionin e duhur (vetëm një është dhënë). Nëse kaseta juaj nuk përshtatet me pajisjen standarde për heqjen e unazës, kontaktoni me shitësin ose mekanikun tuaj dhe ata do të gjejnë modelin e duhur.

Për të shtypur të ngushtë për ingranazhet, hiqni burimet nga montimi i çuditshëm dhe vendoseni atë nëpërmjet rrotave dhe mjetit.

Nëse biçikleta juaj ka një bosht nëpër anë që është i dehur në kornizë dhe jo një mekanizëm standard me lirim të shpejtë, mund ta futni atë përmes pajisjes së heqjes së unazës në mënyrë që të gjithë komponentët e kasetës të mbeten në vend gjatë shpërbërjes.

Nëse biçikleta juaj ka një bosht nëpër anë që është i dehur në kornizë dhe jo një mekanizëm standard me lirim të shpejtë, mund ta futni atë përmes pajisjes së heqjes së unazës në mënyrë që të gjithë komponentët e kasetës të mbeten në vend gjatë shpërbërjes

Vendosni timonin e rrafshët në tokë, qëndroni prapa tij, merrni portën në dorën tuaj të majtë dhe lidheni në një nga rrotat e mëdha të kasetës. Në dorën e djathtë, merrni çelësin e rregullueshëm dhe rregulloni pajisjen për heqjen e unazës mbajtëse me të. Në këtë rast, porta nuk do të lejojë që kaseta të kthehet gjatë çmontimit të unazës.

Në këtë rast, porta nuk do të lejojë që kaseta të kthehet gjatë çmontimit të unazës

Shtyni pikëllimin dhe portën në drejtime të kundërta. Sapo ta lironi unazën, vendoseni çelësin me jakë dhe vazhdoni të hiqni dorë manualisht.

Pas heqjes së unazës mbajtëse, hiqni kasetën. Nëse planifikoni të ripërdorni disa nga përbërësit e tij, çmontoni procedurën me shumë kujdes.

Instalimi i një kasete të re

Vendosni kasetën e re në unazë, duke u siguruar që kaseta që po blini është në përputhje me unazën tuaj. Për lehtësi, ekzistojnë kanale në kutinë e kasetës dhe në mëngë ka groove korresponduese, kështu që në parim nuk mund ta instaloni kasetën në mënyrë të gabuar. Pajisja më e madhe duhet të jetë më e afërt me rrotat, me të gjitha rrotat që përballen me sipërfaqen e zbukuruar.

Sigurohuni që kasetat janë ndërtuar në mes të gjitha rrotat e kasetës, ose që i shisni ato me kasetë. Pas montimit të kasetës, sigurohuni që distanca midis të gjitha rrotave të jetë e njëjtë, dhe rrota më e vogël shtrihet pak pas trupit të mëngës. Përndryshe, ju keni më shumë gjasa të humbisni një nga qëllimet.

Zëvendësoni unazën mbajtëse me të njëjtin vegël, pastaj shtrëngoni (por mos e teprojeni) në drejtim të akrepave me një pikëllim të rregullueshëm. Me përshtatësin përkatës dhe çelësin me çift rrotullues të rregulluar, shtrëngoni vlerën e rekomanduar nga prodhuesi. Nëse nuk keni një çelës të tillë, ia besoni këtë pjesë të punës specialistëve të dyqanit të biçikletave.

Replace montuar excentric me burimet, vënë timon dhe vetëm në rast të kontrolloni funksionimin e mekanizmit, kur kaloni në të gjitha llojet në dispozicion të ingranazhet.

Kujdesi i shiritit dhe zinxhirit

Pastroni kasetë tërësisht të paktën dy herë në vit. Shmangni kontaktin me ujin dhe mos përdorni tretës pasi mund të lani lubrifikantin mbajtës.

Kur zëvendësoni kasetën, është gjithashtu e këshillueshme që të zëvendësoni qarkun. Zë më shpejt, dhe ndoshta do të keni kohë për të ndryshuar qark disa herë para se të zëvendësoni kasetën për herë të parë. Por duhet të mbahet mend se zinxhiri dhe kaseta duhet të jenë në përputhje me njëri-tjetrin. Për shembull, për një kasetë me 9 shpejtësi, vetëm një qark me 9 shpejtësi është i përshtatshëm.

Lexoni më shumë për kujdesin dhe mirëmbajtjen e zinxhirit të biçikletave. .

Vini re se përdorimi i një zinxhiri të konsumuar çon në veshin e parakohshme të dhëmbëve të kasetës. Kjo është veçanërisht e vërtetë për zonat me lagështi të lartë ose zona me rërë, meqë hyrja e ujit, papastërtisë dhe rërës në transmetim në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon jetëgjatësinë e komponentëve të tij.

Si të zgjidhni një kasetë të lexuar në artikull Kasetë biçikletë: përzgjedhja dhe mirëmbajtja

© 2008 — 2012 offroad.net.ua . All rights reserved. by nucleart.net 2008